Timi! Nem tudom, mi ez a próba, de szívesen megkóstolnám!
Bezsa! A nutellás lala nekünk sem ízlett, viszont amit megkentem baracklekvárral és megszórtam dióval, az nagyon fincsi volt!
Kartika! A Tescoban kaptam a formákat, 4 fajta van, gyümölcsmintásak. A húgom szólt, hogy ő az Ikeából szerezte be őket, ott nagyon sok mintával lehet kapni. Remélem ezek is beválnak!
Most volt időm visszaolvasni, tegnap nem voltam, holnap se leszek.
Superkeri hát tudod, csodásak a kiflik! ez már igen!
Moha igen a férfiak ilyenek, a fiam nem érti hogy ebben a számítógépes világban miért nyomtatom ki a recepteket.Amióta fent vagyok a lapon (és indulás óta) azóta innen és máshonnan is rengeteg receptet probáltám és nem probáltam még megcsinálni. Épp ami érdekel lementem, kinyomtatom, sokszor kell hogy a konyhában a kezemügyében legyen. hát ez van!
Ildikó én aztán tényleg megértelek, több minden miatt is. Gondold el, mit érzek amikor a gyermekem beteg a világ másik végén, ahova még a gondolat sem ér el olyan hamar. Nem tudsz segíteni neki, nem tudsz neki adni egy pohár teát és nincs ki bemenjen hozzá a korházba. Tudod mit érzek! kiugranák a földgolyóról. a tehetetlenség a legrosszabb.Én még mindenhol csak turista voltak rövidebb hosszabb ideig, de az nagyon jó volt, mert akkor még csak a szép van benned és hazajönni nem akarsz. De minden országnak van árnyoldala, attól függ hogy az ott élő hogy éli meg. Annak akinek itt is meg van mindene, annak itt is minden szuper, de a pénzéért kint is, bárhol van. (bár szerintem ő nem is fogékony az ottani valós életre) Én megismertem kint több helyi embert, és helyi életet. Engem az életfilozófia az ami megfog és nem kell félnem a sőtétben sem, hogy hátbatámad valaki, vagy elviszi amit ott felejtettem. (azt csak a turista teszi)
Lányok figyelem ezt a trüffel és marcipán lázat, kiváncsi vagyok mi lesz itt karácsonykor!
No mivel én édest is akartam sütni 3 evőkanál cukrot tettem a tésztába ettől még nem lett édes.
1 kávéskanál cukor ment a tésztához.
10 dkg margarint kevertem be a sóval, mert 2 édes és 2 sós készült.
Én amikor a lapot kenem akkor úgy csinálom, hogy a szélétől kb. 2cm nem kenek le és a kőzepén is hagyok egy 3 cm-es kört amit nem kenek be.
Ráteszem a második lapot és még egy kicsit nyújtom így a kence oda is jut a szélén ahova nem kentem.
A közepét meg azért nem kentem, mert így megtudom fogni a csücskét tekerésnél és nyújtani tudom. Margitka féle kiflitekerés. Persze ezt nem lehet annyira megnyújtani.
Kislányok, csak nyelek nagyokat, mennyi szépség már megint
Betty! Estefelé lesz több időm, van egy nagy kenyeres albumon, amiben vannak jónak tünő sütőporos sütik. Már nézegettem, de elég macerásnak tünik a gépben sütni, ráadásul nem is éppen szép formájuak lesznek. Azt írja a könyv pl., hogy sütőpapírral ki kell bélelni sütés előtt a gépet, stb... Szerintem egyszerűbb az összeállított tésztát őzgerinc vagy királyformában sütőben megsütni. Este hozok neked 1-2 recit, ha gondolod.
Ha kalácsot szeretnél sütni, nem baj, ha nincs édeskenyér programod, nem is kell. A csak dagasztás-kelesztés programot indítsd el, majd ha az üst 2/3-ad részéig felemelkedett a tészta, kapcsolj át a csak sütés programra. A dagasztás végén a lapátokat érdemes kivenni. Tökéletes kalácsot lehet sütni így.
Hú kislányok! De szépeket sütöttetek! Vogii! Csak ne mondj semmit a csúnya oldalra! Ez így is úgy is nagyon szép! Bezsámnak a laláira meg csak nyelek, mert ugye nem nagyon tudtam semmit enni még a tegnap esti forró kenyér után. De egy ilyen kiflibe azért beleharapnék!
Bezsa, és miért csak az egyik oldalon? Onnan kapja a nagyobb hőt? (Biz'isten az új lakásba legelőször új gáztűzhelyet veszek... a második a mosogatógép lesz)
Én tegnap sütöttem kenyeret, és én is azt vettem észre, hog már a dagasztás utáni első kelesztésemnek nyáron elég volt kb 40 perc, néha még sok is. Most 40 perc után még a fasorban sincs a tésztám. Lassan 1 órára kell programozni magam. De hát ilyen világ van. Tél. Mire megszokjuk, és megtanuljuk, mennyi idő kell mostanában eg jó kelesztésnek, addigra megint változik az idő.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit