E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

bezsa Előzmény | 2007.11.26. 14:58 - #31236

Szemi melyik recit csináltad? Mennyi rozslisztet tettél bele?

szemiramisz Előzmény | 2007.11.26. 14:48 - #31235

Szia!Elkészult a rozsos kenyerem,na ez is ugyanolyan kicsi,mint a tobbi!Lemértem az ustot,3,3 liter víz fér bele,ha szinultig toltom.Lehet,hogy kevés az 50 dkg liszt amibol készítem?De a kalácsot is ennyibol csináltam,az szép magas lett,alig fért el a gép teteje alatt!Kenyérhez tobb liszt kéne?A géphez adott receptek szerint max.40dkg liszt mehet bele.Azért mértem le az urtartalmát,hátha valaki tud eszerint segíteni,mondjuk az ové is ekkora,és tobb lisztbol sut.Teljesen tanácstalan vagyok. Ja,és megsuti a tetejét is szépen,viszont az alját nagyon!!!Szinte égett!

Cristina77 Előzmény | 2007.11.26. 13:51 - #31234

Brigitta, nagyon szép a kenyered  

Köszönöm, a kezem már gyógyulgat, szerencsére még volt dugi szívókenőcsöm a kórházas időkből, de délután veszek hyperol tablettát is, hogy kitakarítsam. Úgysem fog ártani, ha van itthon, fiam egyre veszélyesebb dolgokat űz. Tegnap óta ki-be mászkál a kiságyban, mondjuk könnyű dolga van, ott van mellette a fotelom. Pedig elég mély kiságya van, mégis feltornázza magát a tetejére.

Edo, jövőre már én sem csinálok ennyit, szerintem csak 3 fog készülni, a 2 mamának és nekünk. A sablont mindenesetre eltettem. Egyik nap majdnem éjfélig dolgoztam velük, csak hogy haladjak, mert Danival ilyet nem lehet csinálni. Az egyiket majdnem levette a pultról.


Edo-bedo Előzmény | 2007.11.26. 13:45 - #31233

Brigitta,szokas szerint ismet szep a kenyered!

Cristina,megerte az a 2 nap!!!En csak 2-ot szeretnek kesziteni,de szerintem nekem egy het is keves lesz hogy elkeszuljon..


Limara Előzmény | 2007.11.26. 13:44 - #31232

Brigitta! Kár lett volna titkolni ezt a gyönyörűséget!
 
Vogii! Várjuk a képet!

vogii Előzmény | 2007.11.26. 13:43 - #31231

Húúú, Brigi, ez tényleg szép lett!

Cristina77 Előzmény | 2007.11.26. 13:43 - #31230

Köszönöm szépen a dícséreteket, igazán jól esik

Mit ne mondjak, 2 napom ment rá, na és 3x kellett glazurt is csinálni, de megérte. Összesen 3 tojásfehérjét kevertem ki porcukorral, és még így is majdnem kevés lett a díszítés. Jövő hétre habkarikát tervezek, még azt sem csináltam soha, de van még 4 tojásfehérjém lefagyasztva.


vogii Előzmény | 2007.11.26. 13:43 - #31229

Limara, persze a fehér már sül, kb 20 perc múlva lesz kész. Majd rakok arról is képet.

Brigitta Előzmény | 2007.11.26. 13:42 - #31228

A mai kenyerem:

kenyérke.JPG


Brigitta Előzmény | 2007.11.26. 13:41 - #31227

Sziasztok!

Cristina,gratulálok,nagyon szépek a házikók,a kezed miatt gyógyulást kivánok!


Limara Előzmény | 2007.11.26. 13:39 - #31226

Szia Vogii!
 
Örülök, hogy végül nem lett komoly baja a kenyérnek. A háttérben nagyon szép a tészta, ugye már sütöd?

vogii Előzmény | 2007.11.26. 13:35 - #31225

Kisült a túlkelesztett kenyér:

Háttérben látszik a fehér kenyér is, a kelesztés helyszínét áthelyeztem a fiam íróasztalára, ott nincs annyira meleg, mint a radiátoron. Ez még nem repedt ki, de biztosat csak a kisülés után mondhatok.


Edo-bedo Előzmény | 2007.11.26. 13:25 - #31224

Cristina!

Le a kalappal,nagyon szorgalmas vagy!!Gyonyoruek lettek a hazikok,en nagyon orulnek ha ilyet kapnek ajandekba,mert nagyon sokat dolgoztal veluk.Az ertekuk felbecsulhetetlen.Irigylem is akik majd kapjak

Moha,neked meg az elrontott panettoned is nagyon szep...az en -allitolag- sikeres kalacsaim sem ilyen szepekHiaba,nem mindenki erre szuletik...

 


Limara Előzmény | 2007.11.26. 13:17 - #31223

Szia Szemiramisz!
 
El ne keseredj! Ki kell tapasztalni a gépet, nem szabad ez első kevésbé sikeres kenyérnél feladni! Ha rájössz a jó tészta állagára, meglátod mennyi örömöd lesz a kenyérsütésben. Mi itt jó néhányan igazi megszállottak vagyunk, én már 2 éve nem veszek bolti kenyeret, pedig a kezdetek nekem is nehezek voltak. Margit kenyere tökéletes kezdéshez, nagyon jól kitapasztalható a jó tészta rajta. És persze finom is.
 Én soha nem kentem le a kenyerek héját, max. a tetejét megspricceltemkicsit vízzel, hogy fényesebb legyen. Sajnos a gépek nem sütik egyformán jóra a héjukat. Nekem van egy egylapátos Hausmaisterem, ami nagyon finom ropogós héjat süt a kenyérnek, és van egy drágább 2 lapátosom, ami nem jó héját süt. Ez gép függő sajnos.
A BL 80 liszthez nem kell sikér, annak elég magas a sikér tartalma. Én soha nem használok sikért, inkább egy kevés réteslisztet teszek a tésztába, ha úgy tapasztalom nem elég jó a liszt.
Nem tudom, elolvastad-e a kezdőknek szóló részt, érdemes áttanulmányozni, sokat lehet belőle tanulni. Itt bal oldalon találod néhány ötlet és tanács címszó alatt.
Még annyit, hogy ha van rá módod, hozzál képet a sütésekről, úgy könnyebben tudunk segíteni. És kérdezz bátran, itt mindig találsz segítséget! Sok sikert! Üdv
 

szemiramisz Előzmény | 2007.11.26. 13:04 - #31222

Lenne egy kérdésem,ha tudtok,segítsetek.Ha kiveszem a kenyeret,meg kell valamivel kenni a tetejét,vagy az oldalát,hogy ropogos,de azért eheto legyen?Mert a tegnapi kalácsom alja is teljesen kemény volt,de azt megkentem tejszínnel,így finom puha lett.Kenyérnél mit tegyek?

bezsa Előzmény | 2007.11.26. 13:03 - #31221

Szemarisz nem adják azt olyan könnyen, de nem szabad feladni. Ahogy én is kezdtem az az elrontott kenyerek képtárát bőven megtömték volna. Addig  csináltam amíg lett "elfogdható" kenyér aztán jobb kenyér aztán jó kenyér. Időnként megint elrontott kenyér. Most már lassan rajöttem, hogy igazából, hogyan kellene kinéznie a kenyértésztának.

 Időnként csináltunk Satelit kenyereket is. (Ildikotól szabadon).

Itt mindig kapsz segítséget.


szemiramisz Előzmény | 2007.11.26. 12:50 - #31220

Na jo,nem KENYERETKET sutottem,csak kenyereket!

szemiramisz Előzmény | 2007.11.26. 12:49 - #31219

Sziasztok! Bezsa, Limara: BL-80as lisztbol sutottem a kenyeretket.Most E.Margit kefíres kenyerével probálkozom,sikért ebbe sem tettem,viszont 1 kiskanál ecetet igen.Most izgulok,hogyan sikerul.Egy kis sikerélmény jol jonne az onbizalmamnak,a 2 elrontott kenyér után.

Moha Előzmény | 2007.11.26. 11:51 - #31218

Sziasztok!

Cristina jobbulást az ujjadnak, és gratulálok a házikóid csodaszépek!

Gabye az írókát a mézeshez én úgy szoktam,hogy elfelezek egy tojásfehérjét, még így is rengeteg lesz belőle,és ez a sok cukor miatt simán eláll egy-két napig a hűtőben.De másnap már nem olyan szép hófehér a színe.


vogii Előzmény | 2007.11.26. 11:23 - #31217

Íme az elcseszett kenyerem (sütőből kirángatva a fotózás kedvéért):

felülnézetből:


[Későbbi] [31276-31257] [31256-31237] [31236-31217] [31216-31197] [31196-31177] [31176-31157] [31156-31137] [31136-31117] [31116-31097] [31096-31077] [31076-31057] [31056-31037] [31036-31017] [31016-30997] [30996-30977] [30976-30957] [30956-30937] [30936-30917] [30916-30897] [30896-30877] [30876-30857] [30856-30837] [30836-30817] [30816-30797] [30796-30777] [30776-30757] [30756-30737] [30736-30717] [30716-30697] [30696-30677] [30676-30657] [30656-30637] [30636-30617] [30616-30597] [30596-30577] [30576-30557] [30556-30537] [30536-30517] [30516-30497] [30496-30477] [30476-30457] [30456-30437] [30436-30417] [30416-30397] [30396-30377] [30376-30357] [30356-30337] [30336-30317] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG