Lányok, a hétvégén keresgéltem a neten praliné ügyben, és olyan jó kis reciket találtam.
Moha, van köztük egy karácsonyi gyümölcsszelet nevű, arra gondoltam, hogy lehetne vele próbálkozni. Azért gondoltam rád,mert hasonlít a panettonéhoz. Bemásolom a karácsonyiba. A hét második felében elkészítem és majd beszámolok róla. Csak azt nem tudom, hogy hol lehetne koktélcserit venni.?
Az első az anyósomnak Katalin napra a kisfiammal készített asztaldísz. Mellette a család kevenc Kata szelete. Bálint még a múlt hét elején megrendelte a mamától.
Ezt pedig magunknak készítettük. A gyertyától már van egy kis ünnepi hangulata, bár még nem fenyővel készült.
Limara, te aztán végképp szerződtetted a cserepezőket! Ez aztán a gyönyőrű kenyér! Gartaulálok!
Vogii, szerintem a te kenyreid is szépek! Nekem van amikor igencsak lapos. Még mindig nem jöttem rá a gázsütőben sütés fortélyaira, a kenyeret illetően. Bár ha csak a zsömléket részesítem előnyben nem is fogok!
Limara, köszi! Persze én mindig elégedetlen vagyok a művemmel, mindig a másé tetszik jobban. Legközelebb a jénais módszert fogom kipróbálni, csak előbb fogyjon el ez a két kenyér.
Bezsa csak irigykedve bámulom a narancs háromszögeidet,mert nekem nem jött össze,mivel nem vagyunk egy narancs rajongok ezért /én kis najiv/arra gondolák,hogy majd 3 nap alatt megeszük a narancsot és a héját meg csinálom,mire a 3-naphoz értünk az első napi narancshéjak a kukába valok voltak.Hát ez van ,most arra gondoltam valami ösznépi narancsevésbe kéne belefogni,hogy legyen sok sok héja!///Egyébként finom,megéri a fözögetést???///
Annyit már tudok, hogy a töltelék nagyon finom, Amarettot tettem bele és hát hmmmmm.
Azon vihorásztam magamban, hogy amelyik trüffli nem sikerül megeszem. Karácsonykor csinálok egy fotot magamról és abból megállapíthatjátok, hány darab az ami nem sikerült, mert gurulok.
Cristina! gyönyörűek a házikóid, biztos örömet szerzel velük! legközelebb vigyázz az ujjacskáidra
Szemiramisz! köszönteleka pékek táborában! Én is csak bíztatni szeretnélek, mint az előző társak, hogy nem szabad feladni, egykönnyen nem jön a siker. A tanulópénzt meg kell fizetni, de megéri a kísérletezés, meglátod, hamarosan finomakat fogsz sütni Te is.
Limara! jó ízlésre vall a mézeskalács díszítése! (már tudom, mitől olyan szép fényesek )
Jégkása! nem kis munka ennyi finomságot készíteni---elismerésem
Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy Ti hogyan csináltok port a szárított narancsból? Ugyanis elég apróra összetörtem, és próbáltam zacskóban húskloffolóval még apróbbra törni, de nem tudtam porrá zúzni. Szóval? Hogyan csinálnátok?
Szia!Elkészult a rozsos kenyerem,na ez is ugyanolyan kicsi,mint a tobbi!Lemértem az ustot,3,3 liter víz fér bele,ha szinultig toltom.Lehet,hogy kevés az 50 dkg liszt amibol készítem?De a kalácsot is ennyibol csináltam,az szép magas lett,alig fért el a gép teteje alatt!Kenyérhez tobb liszt kéne?A géphez adott receptek szerint max.40dkg liszt mehet bele.Azért mértem le az urtartalmát,hátha valaki tud eszerint segíteni,mondjuk az ové is ekkora,és tobb lisztbol sut.Teljesen tanácstalan vagyok.
Ja,és megsuti a tetejét is szépen,viszont az alját nagyon!!!Szinte égett!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit