Kislányok a parmezánost nem tegnap sütöttem, csak vogiinal raktam be róla a képet. Ez még a párom névnapjára készült. Nem volt lelkierőm beirni hozzá a szöveget a fejfájásom miatt.
Margitka merre jársz remélem már a felhők kitisztultak kellemesen kipihented magad az ország járásban és feltöltödtél friss energiával?Mit sütsz mostanság ritkán hallani felöled?
Bocsánat ,bocsánat nem tudom mi van most,Szóval és tettel Nogea a desszert .eu-n van a kandirozott csokiba mártott narancshéj!Én Firefox-ot használok és még nálam nem volt ilyen soha ami most van a hozzáadás felett ugyan olyan kis rendező mint az explorer-en ezt Batkáék varázsolták ide ,vagy a G portál vagy az én gépem ilyen adakozó,vagy netán mégsem a Firefoxot használom???? ELTÉVEDTEM igazitsatok már utba légyszíves!Tegnap anyu szülinapját tartotuk és olyan csoda jól sikerült a cukkinis kenyerem,hogy csak na! Még az is megdicsérte aki nem szokott soha semilyen jó szót szolni ,csak birálni tud ,de azt nagyon!!!Mondtam is,hogy ezt piros betüvel fel kéne írni a szülinap mellé,egyszer végre az életbe kaptam dicséretet tőle!!! És majdnem elfogytak a sütik mire jötek a vendégek:krémes és boci mobil volt.Reggel jött a vizvezeték szerelő,utána egyik majd másik szomszéd,utána egy rokon család,utána egy ismerős hozott valamit aki mondta,hogy siet mert csinálja az ebédet,/3 gyereke van és tudom ,hogy nagyon szeretik a sütit/ Na gyorsan csomagoltam neki is.Hát épp ,hogy maradt a vendégeknek!De a sok finomság után ma csak diétás reggeli lessz Mert a jóbol is megárt a sok!Itt a második gyertya gyújtás ideje,ti ne érzitek ,hogy rohan az idő.Mert nekem 1000-rel száguld az élet rögös országutján,és ez olyan szomorú!Olyan jó lenne néha egy egy pillanatot le lassitani nem???Na jó sütés főzést Kívánok mindenkinek ,és kellemes időtöltést a gyertya mellett délután!
Hát szép jó reggelt mindenkinek!Anyi volt a dolgom,hogy be nézni sem volt sok időm ebe a kis pék mühelybe!De amint látom itt zajlik a szokásos nagyüzem.A narancshéjat Iriszi csodálva nézem ,nekem nem lett ilyen szép ,főleg nem lett üveges!! Pedig órákig főztem!
PomposAndrej itt van a pompos receptje! Ez egy remek vacsora étel, ha megsütöd, tuti, hogy függő lesz a család. / én megpárolom egy kicsit a hagymát, mert sokat haszn./
Dulika A narancshéjjat tudod vízzel teli üvegben gyűjteni,és mikor már több van,akkor cukrozottan megcsinálni! Örülök,hogy értékeled a tippemet! Finom a kalács a reszeléktől is !
Ide is beköszönök, hogy lássa mindenki, nem tüntem el teljesen. Csak feszt munka meg suli van. Ráadásul itt a december és most még hétvégén is dolgozni kell. Hát ilyen ez a kereskedelem! + decemberben csak úgy engednek suliba, ha reggel 8-ra járok 9.30 hehyett, így reggel sincs időm semmire.
Már 2 hete nem sütöttem kenyeret. Lehet, hogy már nem is megy majd ;)
De látom ti remekeltek szokás szerint! Gratulálok mindenkinek!
Üdvözlet az új pékecskéknek!
Ja! Vettem szilikonos jégkocka formát, csillag alakút, aminek van szeme meg szája is! Ebbe akarok bombont csinálni, a ti ötletetek szerint.
A tejben felforralni a cukrot, ha elolvadt a cukor lehűteni és akkor beletenni a szeszt és az aromát.
Régen kisebb üvegcsében árulták az aromát. Erre az új kiszerelésre azt írták, hogy 4 literhez elegendő. Tehát csak a negyedét használom fel.Remélem, eláll.
Annyi szépet készítetek én meg csak gyűjtöm az energiát, de még nemsütöttem semmit karácsonyra. Tutko lesz mézesfigura és bezsa féle beigli. Szigorúan mákos. DE. Kedvet kaptam a sütögetéshez. Láttam valahol, talán a Lidlben érdekes harang alakű teflonos formát. Ráadásul dumború. Nagyon megtetszett. Majd lefotózom, megmutatom mekkora. és most az a nagy kérdés, milyen tésztát süssek benne. 1 csomagban 2 forma volt. Majd a méreteket holnap mondom. Magyarán a gombgoz fog készülni a kabát
Bau : Köszi a remek tippet. Tuti begyüjtöm a narancshéjat. Fiatal éveimben lecukrozva tároltam kis üvegben apro kockácska formájában és azt tettem a sütibe. De évek óta nem csináltam. Viszont milyen jó lehet a sütikbe. hurrá.
Sziasztok!Mindenkinek gratulálok a szépséges sütésekhez!Nagyon tevékeny és ügyes volt ma mindenki!Nekem kel a hibernált kenyerem,és nemsokára a joghurtos nyanyás rozsos kenyerem kerül be a sütőbe.
Iriszi!Nekem is szokott a műfogam fájni!Érdekes érzés.
Moldika! De olyan vékonyan kell hámozni,mint az újkrumpli héjja! Jó esetleg a zöldséghámozó is,utána pedig a narancs vastag fehér héjját is szedd le de azt külön dobd el!
Mostanában biztosan sokan használtok narancsot,citromot,és esetleg grapfruitot.Vékonyan hámozzátok meg és a radiátoron zörgősre szárítsátok meg! Utána kávédarálóval porrá lehet őrőlni,és a sütikbe vagy a kalácsba használni: Így néz ki :bal oldalon a narancs,jobb oldalon a citrom reszelék van
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit