Segítségeteket kérem. Jövő vasárnapra vendégeket várunk, de úgy alakult, hogy előtte csak esténként lesz egy kis időm, meg aznap délelőtt. Mit ajánlatok édeset és sajtosat amit teljesen előkészítve le lehet fagyasztani, hogy csak sütni kelljen aznap?
Eredete: szlovák, mint ahogy a neve is mutatja, hiszen szlovákul a pudingot majzenának hívják. Nem tudom szerepel e itt más néven, de ha nem szívesen megosztom veletek ezt a nem éppen fogyókúrás süteményt.
WBora szerintem ha beindul az élesztő az az ha megfutatod és úgy adod a liszthez akkor már totál mindegy ,hogy meleg van vagy hideg mert az élesztő barát dolgozik!Szerintem de ezt a profik jobban tudják biztos!
na csak most nézem,hogy megujult a G -portál,csak lassan esik le mert mindent már megszokásból csinálok és a bejelentkezés után nem olvastam el az üzenetet.Kétszer kell csengetni,hogy egyszer leesen.De nagyon el vagyok tompulva,Mónika a FÖrst valamilyen aloeverás készitmény ,de más bitzzos többet tud róla mint én,az nagyon super az égési sérülésekre is Egy ismerösöm mondta aki a husig megégett.Két hét alatt teljesen begyógyitotta /Ő legalábis ezt mondta!/ A repesztést mi is így csináltuk,ahogy te írtad,de olyan lassan száradt,hogy hajszáritóval rá segítetünk.Mert a szakörön egy munkához 3-4 óránál nincs több idönk és a helyiséget utána ki kell üriteni,nem hagyhatunk ott semit.Nagyon ügyes a kislányod dicsérd meg a nevemben is.A mikulást azt rá dekopázsolta? vagy a könyvön volt rajta?Bezsa nagyon szépeket alkotál,hogy győzöd ezt a rengeteg munkát,te aztán tényleg egy SUPER NAGYI VAGY!!!
Megint mindenki kitett magáért! Lehet, hogy ma nekem is a hűtőben kell kelesztenem, mert szeretném rávenni páromat, hogy menjünk a Budavári mézesnapokra, így előtte sem lenne elég idő, meg után sem. Igaz én még csak zsömléket sütöttem így, azt is már jó régen, de nem volt vele semmi gond. Van lángos, amit szintén a hűtőben szoktam keleszteni, múltkor olyan gyorsan megkelt, nem is számítottam rá. Felmerül bennem a kérdés, hogy most meled, vagy hideg kell az élsztős dolgoknak, míg kelnek?!
Brigitta! Egyértelmű, hogy túlkelt a kenyered Olyan későn, ahogy csak tudod, kellene bedagasztani, majd formázás után egyből a hűtőbe tenni. Az első kelesztés után jól vissza kellene nyomkodni, nem csak óvatosan, és úgy formázni. talán úgy nem kelne túl. Sajnálom, hogy így jártál, de ki ne dobd a tésztát, tökéletes nyanyának.
a múltkor én is úgy jártam, úgyhogy én ma egyből beraktam a sütőbe, egy kicsit így is visszaesett de nem panaszkodom. Nekem a múltkor akkor esett össze, amikor kivettem a hűtőből és bevágtam. ezért én most este vágtam be és úgy kelt. Mindjárt hozom a képét.
Le vagyok biggyedve,mert nem lett semmi a hűtős kenyeremből.
Az elejét tudjátok,este még fürdés után kinéztem,rá,már akkor elkezdett kelni.Rosszat sejtve csak csináltam helyet a hűtőben és oda tettem be.Reggel korán,már nagyon izgatott,ki is mentem megnézni,már majdnem a tetejét verdeste a jénainak.Kivettem,és a konyhában hagytam.Úgy nézett ki,mint egy óriási hólyag,nagyon szép nagyra kelt.Nem is értem,mert a hűtőnek azon a részén,elég hideg van.Mire mégegyszer ránéztem,már összeesett,mint egy lufi.Úgyhogy ebből nem lett semmi.Érdekes,mert szoktam úgy csinálni a nyanyit ha kell még dagasztani,hogy egyből a hűtőbe teszem,és ott fél óra alatt akkora lesz,hogy ledobja az edény tetejét.Úgy látszik érdemesebb lenne a hűtőben kelesztenem?
Viszont a kifli,amit tegnap reggelre sütöttem a hűtőből,az még most is olyan puha,mint a friss.Maradt 2 belőle,most az a reggeli.
Mónika,remélem ,Te több sikerrel sütöd!A kezedre nagyon vigyázz,nekem is van pár maradandó emlékem!
Limara,ha valami okosat tudsz mondani a kenyeremre,légyszives,szivesen venném.Lehet,hogy túlkelt a hűtőben?
halihó! reggeeli olvasgatásom során találtam egy érdekes cikket,hátha valakit érdekel megpróbálom röviden leírni,habár igen igen hosszú! A tina újságban jelent meg a teljes cikk
5 tipp,amelytől azonnal jókedvre derülhet !
A problémák helyett élete kellemes élményeire összpontosítson!/5 tipp/
1,MINI TRADÍCIÓ! : Legalább naponta egyszer egyen együtt a család!/Ezzel emlékeztethetik magukat arra,milyen jó hogy együtt vannak.
2, MONDJON IGENT A DESSZERTRE ! : Néha igen is megérdemel egy kis jutalmat,bármilyen szigorúan ügyel is az étkezésre.A trükk csak az ha enged a csábitásnak akkor ne kinoza magát fölösleges lelkiismereti kérdésekkel./Mértékleteség!/
3, DICSÉRJEN MEG VALAKIT! : A jó szó nem kerül semmibe,sőt,akár cserébe még ön is kaphat egy kedves bókot.
4,VÁLTOZTASSON SZAVAJÁRÁSÁN! : Hogy vagy?Milyen napja van ma? stb...Már biztos ön is unja az állandó sablonokat KÖSZÖNÖM JÓL! Felelje azt : NAGYSZERŰEN!!!Akik gyakran használnak pozitiv szavakat azok egy idő után valóban boldogabak lesznek!!/amit adsz azt kapod vissza,probáld ki mosolyogj rá idegen emberekre ,és sokan vissza mosolyognak rád!!!/
5, AZ ÚJDONSÁG VARÁZSA! : Holnap menjen egy másik utvonalon dolgozni,esetleg ebédeljen valami egzotikus ételt!Ha olyat tessz amit még sosem probált ,hasonló érzése lesz ,mint amikor éppen beleszeret valakibe.
Na akinek van kedve probálja ki és számoljon be a tapasztalatairól/persze csak ha van kedve abba hagyni a morcoskodást és jókedvre derülni!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit