Beirok én is egy kekszkinyomós sütit,csak ,hogy még egy legyen.Ezt a receptet én egy piacos jó ismerősömtől kaptam,Ő sütötte,és árulta.Nagyon finom.Ha gondoljátok próbáljátok ki.
A 2. dagasztás végén, mikor már csipogott is vedd le a tésztát, az első dagasztáskor csak épp összeállítja a tésztát, akkor még nincs kész. Csipogás után még dagaszt 5 percig, akkor leáll, vedd el a tésztát, vedd ki a lapátokat, igazítsd meg a maradék tésztát és tedd az üst közepére. Mindezt gyorsan, nehogy lehüljön a tészta és a gépet is tartsd csukva közben. Mikor visszateszed a tésztát, az egész gépet takard le egy vastagon hajtogatott abrosszal, sütéskor ezt iagazítsd úgy, hogy a szellőzők szabadon maradjanak.
Van itt még valami!Most néztem meg a kenyérsutogépem táblázatát,ebben úgy van,hogy 10percig dagaszt,20percig keleszt,utána ismét dagaszt,majd keleszt+keleszt.
Kérdés:akkor most már az elso dagasztás után vegyem le azt a 15dkg tésztát,vagy egyszer hagyjam kelni addig a10 percig és csak a kovetkezo dagasztás után csípjek le belole?
Légyszi segítsetek,itt állok a hozzávalok felett,és nem tudom mit csináljak,milyen programon indítsam a gépet.
Szemi nagyon jól gondolod. Csípj le belőle az lesz a nyanya, hagyd azt is külön megkelni és utána tedd a hütőbe, mikor egy szer más megkelt, dagaszd vissza és zacsiban jól el van.
Jól mondja Cristina! Ha gépben akarod sütni, akkor még a kelesztés előtt vegyél el belőle, és külön keleszd, rögtön teheted a hűtőbe, ott is megkel, különben összeesik az egész tésztád és nem tudod gépben sütni.
Mindegy,megprobálkozom vele.Cristina azt tanácsolta,hogy csak dagasztassam be a géppel,a kelesztés már kulon menjen.Szerinted?
Azért is szeretném most kiprobálni,mert van itt egy egyszeru fehér kenyér receptem,csak az 75dkg liszthez van,én meg az enyémben nem merek 60dkg-tol tobbet sutni,így pont az a 15 dkg lenne pluszban.
Bár én még annyira új vagyok itt, hogy a tojáshéj a fenekemen van,de úgy gondolom, hogy igen, nyanya lesz a lecsípett adagból. Nekem azt mondták a nálam okosabbak, hogy max. 1 hétig tarthatom el hűtőben, de le is fagyaszthatom.
Szemiramisz, én ehhez kicsit analfabéta vagyok, de szerintem dagasztás végén csípj le belőle és keleszd külön, a kenyérnekvaló meg hagy keljen a gépben nyugodtan. Majd lehet más okosabbat mond, félre nem akarlak vezetni
Most megint segítség kéne..Van közöttetek valaki, aki Pécs-Bp ( Dunaújváros) között mozog mostanság? Vagy ismerőse? Egy kis pakkot kéne elhozni Pécsről...
Ha most bedagasztok+megkelesztek a kenyérsutogépemben 75 dkg lisztbol kenyérnekvalot,kiveszem,és lecsípek belole 15 dkg-t az nyanya lesz???A tobbit megsutném a gépben.
Most beszéltem Margitkával. A munkája most úgy alakult, hogy reggeltől késő estig dolgozik, sajnos még egy darabig nem tud jönni. Amint lesz egy kis ideje jelentkezik.
Bau! Az a tepertős pogi, hmmm, nagyon guszta! A vaníliás kiflit mi hókiflinek ismerjük és én is szoktam karácsonyra sütni, tényleg nagyon finom, egyszerű!
Bezsa! Nekem tetszik ez a keksz, biztosan finom is.
Szemiramisz! Hát ez nagyon sütőfüggő. Aztán az is számít, hogy vékonyabb, vagy vastagabb piskótát sütsz... Forró sütőbe teszem a piskótát, de atonnal mérsékelem is a tüzet. Nekem alsó-felső sütésű villanytűzhelyem van, légkeverés nélkül.
Móni! A mézesek is nagyon szépek!
Jövő héten megint kell sütnöm mézest karácsonyi ünnepség lesz a suliban és a gyerekek azt kértek
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit