Némi tapasztalat a tegnapi sütögetések kapcsán: megsütöttem Limara hókiflijét tegnap este ( ez az első, még sosem készítettem,mert valahogy akárhol ettünk, nem ízlett igazán,mindenhol porzott,olyan száraz volt,szóval nem éreztem,hogy ez kell nekem ), lett belőle 56 db, jelenleg van még 5, jól eldugva. Az élesztős változata készült, fantasztikus lett,szóval Limara újabb köszönet!
Késő este még bedagasztottam két adag tésztát a pudingos csigához, rögtön betettem a hűtőbe,reggel nyújtás,töltés, kelesztés, sütés. Akkorák lettek,hogy kihízták a tepsit, és olyan foszlós pihe-puhák,mint még soha. Arról nem beszélve,hogy jó érzés volt reggel a kész tésztát elővenni,így fél óra volt pudingfőzéssel együtt egy adag összerakása.
Bau szia,oszinten,nem kostoltam megferjemnek nagyon izlik,raadasul az az illat ami van a lakasban tole...mennyei.Hasonlo amit te sutottel,csak vajat tettem zsir helyett es nem mezeskalacsfuszert,hanem fahejat es szegfuszeget.
Vegre nekem is sikerult kis idot szakitani a karacsonyi sutikre.Ma ketfelet sutottem,holnap meg meg egy diosat fogok,aztan jovo hetvegen johetnek a bejglik
Fuszeres korongok es csokis fenyok
Moni!Olvasom,hogy Gergod beteg!Szegenyke!Vajon mitol van?Remelem semmi komoly,gyolgyulast kivanok!
Mindekinek szep hetveget kivanok,de meg jelentkezem!
Szívesen Erdkati! Én évek óta ezt a recit használom, ehhez ragaszkodom, de először dagasztattam meg a gépben. Szerintünk finom, és a diabetikusakat is ez alapján csinálom, csak cukor helyett édesítővel.
Üdvözöllek a csapatban. Gép körül vagyok, de még sül az utolsó tepsi bejglim és hugom idehozott vagy 250 lap könyvelői tételt, hogy holnapra fénymásoljam le.
A bejglirecimet reggel írtam be a karácsonyiba, annyi változtatással, hogy gépben gyúrtam össze a tésztát, tehát a behelyezés sorrendjében:
- 1 dl tej
-250 gramm olvasztott margarin
-225 gramm tejföl
-2 tojássárgája
-10 gramm cukor
- 1/2 kk só
-reszelt citromhéj
-90 dkg liszt
-4 dkg élesztő
20 percig dagsztattam a géppel, 3 gombócba szedtem, mindet külön kinyújtottam, rászórtam a tölteléket, ami állt 50 dkg dióból, 10 dkg búzacsírából, 20 dkg kristálycukorból, 2 vaníliáscukorból, reszelt narancshéjból és 2-3 ek tejből. Ez elég volt a 3 bejglire. Amikor feltekertem, lekentem tojással, 1 órán át meleg helyen kelesztettem, majd megkentem tojásfehérjével és fél órát hűvös helyen pihenetttem. Majd előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöttem.
Új vagyok,a kenyereimről írtam a beszélgetősön,nagyon szeretek sütni,főzni,a 3. kenyerem nagyon oké,saját recept,megpróbálok képet feltenni. Szeretném ha leírnád a beigli receptedet,nagyon szép a képen,és biztos finom is.gratula
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit