Egy picit bekukkantottam. Most jöttünk haza, mert a könyvtárba mesedélután volt. Rengeteg dolgot szeretnék még ma este csinálni. Odatettem dagsztódni egy kenyeret, szeretném a hókifli, meg a Stahl féle mogyorós sütit bekeverni. Közben megy a Nigellla karácsonya a Spektrumon. Oda-oda pillantgok.
Lányok, nagyon klassz a felhozatal! Mindenki sürög-forog a konyhába, csak gratulálni tudok!
Moha, a fahájas csillag recije hol található? És azt áruld még el nekem, hogy hogy lehet azt megcsinálni, hogy ilyen gyönyörű szabályos rajta a fehérje diszítés?
Csókoltatom az összes pékleányt! (valami jóképű legénnyel!) hihihi
Mindenki nagyon szépet sütött már megint! Nálunk ma hibernálás volt!
Úgy adódott,hogy bedagasztotta a kenyerem,de közben fodrszhoz kellett mennem! (most ért rá) Hát fogtam a kenyeret é bedugtam a hűtőbe.Délben értem haza,és ez lett belőle.
Aztán a jénaiban kelt még,és sülés közben megemelte a tetejét.
Kb A4-es nagyságúra nyújtottam, esetleg 1-2 cmrel nagyobbra, 180 fokon én 40 percet sütöttem és nem is olyan kicsik, mert még keltek, tehát kész állapotban kb 27 cm hosszúak és 10 cm szélesek lettek.
Moldvanm lenne egy kérdésem a beigliről! Írtad,hogy a kiszhalasz féléből 6 db-ot készítettél egy adagból, így mekkorára nyújtottál egy tésztát? És mennyi ideig sültek ezek a kisebb beiglik, kb. hány fokon? Több kérdés nincs... Én eddig 4 rudat csináltam ebből,de most inkább csinálnék én is kisebbeket.
Most még van kis időm pici lány alszik, Csabika oviba:) Bekevertem még egy adag diós linzert, és a Masala féle kekszen is gondolkodom, hogy süssek-e még egy adagot..... nagyon-nagyon finom a narancsos keksz. Hoztam képet a narancs lekvárról, ünnepi öltözékben van már. Ovónénik ma megkapták kisfiamtól örültek neki:)
Edo, köszi a segítséget és így leagább tudom az arányokat is. Nem volt itthon csak oliva olaj, és azt nem akartam bele rakni. Legközelebb tuti úgy fogom ahogy írtad. Igazából nem a kinézete aggaszt, hanem hogy ne mázgálódjon szét rajta a csoki, egy kicsit legalább rászáradjon. Most az egyik adag csücsül a hűtőben, remélem utána be tudom rakosgatni a dobozkába!
nekem tetszenek a keszek,ugyes vagy es fincsik lehetnek.
En bevonni mindig ugyanugy szoktam,tortabevono csokit veszek,es 10 dkg csokihoz teszek 0,5 dl olajat.A csokit goz felett olvasztom,de ugy,hogy az edeny amiben a csoki van ne erjen a vizbe,kulonben csomos lesz a hotol.Ez mindig bevalik.ha kevesebb csokit olvasztok akkor az olajat is ugy alakitom.Az olaj azert kell hozza,hogy miutan megkot a csoki ne legyen kemeny es ne torjon.Semmi mas nem kell olajon kivulProbald igy,tutti lesz.
Hozom is a képet a csokis narancsos-mandulás kekszről.
Lányok nekem ez a csokizás elég nehezen ment, mikor felolvasztottam a csokit akkor nagon sűrű volt, adtam hozzá margarint és egy kis tejet, remélem valamennyire rászárad. Muszáj volt hígitani, mert nagyon sűrű volt mint egy massza. Van erre valami jó ötletetek, hogy milyen csokit használjak hátha azzal volt gond... (LIDL tortabevonót használtam 50% csokis) Szóval ti hogy csokiztok be bármit.. narancshéj, keksz..
Masala, valóban nagyon finom a sütid, hálás köszönet érte!! Én meg azért készítettem mandulával mert a darált mogyoró 650 ft körül volt 20 dkg és a szemes is drága volt (ez a famogyoró) . A mandula egy csomag 300 Ft volt és vékonyra volt szeletelve úgyhogy csak össze kellett vágni egy éles késsel. Isteni, ha becsokizom, hozok róla képet!!!
Lányok, annyi bejgli recept van, melyik a legjobb??? SEGÍTSETEK!! Most én készítem a bejglit , mert édesanyám sütője éget eg kicsit...
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit