Zitti, köszönöm Mondjuk én síma víníliás linzertésztát csináltam és azt variáltam. A geszetnyés pl. cukorral van megszórva. A diétások lettek diósak.
Nem ismerem Kishalász bejglijét, de úgy tudom a lányok megtöltve teszik hűtőbe.
A kenésnél először tojássárgával kenem meg, így kel meleg helyen egy órát, majd tojásfehérjével kenem meg és fél órára hűvösre teszem. A sütőm nem hőfokmérős, azt saccra állítom, de fél órát sült egy tepsi bejgli.
Christina harapnivalóak a linzereid, és a krémesed is nagyon guszta! Látom mindenkinek bejött ez a diós linzer, valóban csuda finom!
Moha gyönyörűeket készítettél, megnéztem a képet a kreatívban is. Biztosan nagyon fog örülni neki aki kapja:)
Beigli gyártók, elkészítettem a beigli tésztát és a töltelékeket (Kiszhalász féle). Szerintetek az a jó, ha csücsülnek a hűtőben, és holnap megtöltöm sütöm, vagy ma töltsem meg, és úgy csücsüljenek a hűtőben holnapig?
Még egy kérdés, a recept úgy írja tojássárgával megkenni melegre rakni, ismét megkenni és hidegre rakni. Mennyi ideig kell melegen ill. hidegen pihentetni őket, valamint, jól értem-e, hogy mindkét alkalommal a tojássárgájával kell lekenni?
Ja és ugye előmelegített sütőben kell sütni kb. 180C kb. mennyi ideig?
Fülem-farkam szétáll, olyan fáradt vagyok. Most jöttünk haza dokitól, légcsőgyulladás mindkét oldali tüdőzörejjel. Percenként orrot fújunk, köhögünk és még enni sem akar semmit. Még a tejet sem itta meg
Azért a krémest ebéd előtt gyorsan összedobtam, nemsoká hozok róla képet. Még a halászléhez akarok tésztát gyúrni és befejeztem. Holnap reggel egy gyors portörlés és porszívózás és kezdjük az ünnepet.
Ma megint kaptam egy levelet, ezért ismét arra kérek minden kedves fórumozó társat, hogy más fórumokról (pl. Nlc) ide hozott receptekhez legyetek kedvesek a szerző nevét is odaírni, ne csak azt, hogy pl. nlc. Kérlek benneteket, keressétek meg, kinek a receptjét hozzátok át, ne legyen ebből több probléma! Köszönöm!
Bau! Gyönyörű lett a beiglid, gratulálok, a versről már nem is beszélve! Melyik receptből csináltad?
Moha! Nagyon szép ajándékokat készítettél A meggyes zserbógombócot megcsináltam, ha jól tudom, Nelly is. Úgy ahogy írtad megylikörrel, mandulával. Ha lehet még finomabb lett mint a barackos
Cristina! Gyönyörűek a linzereid, nagyon ügyes vagy!
A zserbógombócok egyébként nagyon finomak lettek, és nem is olyan nagy munka. Kicsit továbbgondoltam a receptet,legközelebb kipróbálom aszalt meggy-meggylikőr, dió és mandula + meggylekvár kombinációval,szerintem ez is jó lesz, bevonásra pedig fehér csokit is kipróbálok.
Itt a mai termés egy része, ezt is kapja a Páfrány ajándékba, pácolt feta sajt, mézes magok és zserbógombócok. Ezeket azt hiszem zacskózhatom be újra,mert úgy összekentem a celofánt,hogy nem látszik át.
Olyan gyönyörűségek születtek,mindenkinek gratulálok! Limara a mézestálak nagyon szépek lettek, ez nagyon jó dolog a mézesből,jól bírja,sokáig gyönyörködhetnek benne a tanárok.
Ma egész nap ügyeskedtünk mi is a nagylánnyal,holnap folytatjuk még. Nálunk tegnap este volt a karácsonyi játék az iskolában,mindig ez zárja az évet. A tanárok adják elő a Karácsonyi történetet,énekkel,verssel, nagyon szép volt. A gyerekek is élvezik,hogy a tanáraikat másképpen is láthatják.
emes! nagyon ügyi vagy! én azt hiszem idén nem gyártok bon-bont.sok munka, és hamar eltűnik
egyébként épp az előbb voltam fennt lánykámnál, sírdogált. és az jutott eszembe, a legnagyobb karácsonyi ajándék egy gyermek ölelése, szeretete.a pénzen vett ajándék semmi ehhez képest.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit