Bau ! Nekem tetszik ez a "botcsinálta " költészeted, mindig jókedvre derít. De látom kézügyességed is van. Régen én is nagyon sokat kötöttem. Most már sem türelmem, sem időm hozzá és hát a kezem sem bírja már, annyira zsibbad.
Mindenki szorgoskodik már megint mint az Ó évben....
kenyér kifli,és krémes..
csak én vagyok oly rémes?
Kiült rám a lustaság?
Vagy a mérlegem oly galád???
Rááltam és mit láttam?
borzalmat ! -s majd bezártam.... a sütőmet,
de nem ám örökre,csak estére!
Mert látván sütéseiteket, megjött a kevem egyszerre!
Legfeljebb reggel nem lépek a mérlegre!
-------------------
Itt a "szegények" vacsorája,a rakottkenyér!
Mi nagyon szeretjük,gyorsan elkészül,és a maradék szikkadt kenyeret jó fel lehet hozzá használni! Kenyeret leszelni,tejben beáztatni,és a tepsi aljára 1 sorban lerakni,Egy nagy doboznyi tejfölt keverj ki tojásokkal,sóval,borssal,szerecsendióreszelékkel,és kend meg vele a kenyereket. Ha van a hűtőben maradék szalámi parízer,vagy főtt tojás esetleg gomba,az (is) mehet közé,de nem muszály. Újabb áztatott kenyér és tejfölös borítás után szórd meg vastagon reszelt sajttal,és süsd 40 percig 170 fokon.Az íze krémes,(de nem édes...) ,hasonlít a bundáskenyérre,de nem tocsog a zsírtól. Főzelékre feltétnek is jó! Hidegen melegen fogyasztható! Főzz mellé teát,és söpörd be az elismerést! savanyúság nagyon jó hozzá vagy saláta!
A dícséreteket kérem a következő email címre. ....@ ..... kenyér
Csak kibújik a szög a zsákból! Most látszik, hogy azért mindenkinek van a tarsolyában egy-egy gyönyörű cserepes kenyérke. Kívánom, hogy mindenki ilyen csodaszép kenyereket süssön mint Joli és Julika tette!
BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDEN KEDVES PÉKTÁRSAMNAK!!!
Sajnos a net nem működött nálam a múlt hét péntekétől egészen a mai nap délutánig.A modem romlott el,hiába szóltam pénteken délelőtt,azt mondták csak az ünnepek után tudnak jönni.Ezért van a késés.Még vissza olvasni sem olvastam,de hosszú az éjszaka.
A süti még nem is tudott lehülni teljesen, a férjem és a fiam a felét már meg is ették. Nagyon izlik nekik. A kenyérkém meg fázott, nagyon nehezen akart rendesen megkelni aztán meg azt hittem, hogy kicsi lesz neki a jénai. Pedig kénytelen beleférni mert nincs nagyobb jénaim.
A multkor a gépi kenyerem is picit cserepes volt, igaz abban több tej volt. Ebben a folyadék nagyobbik része viz.
Még a krémes is nagyon tetszik lehet, hogy azt is megsütöm mostanában. Nálunk karácsonykor nem nem volt ilyen krémesebb süti, csak a mézeskrémes, de az nem ennyire habos krémes.
Igazából nincs a kenyérkémmel bajom, csak esztétikailag, hogy ott tátong egy nagy lyuk a kellős közepén. De azért azt mondom nekem se legyen ennél csúnyább kenyerem idén.
Julikám! Megnéztem, semmi baja annak a kenyérnek, a szép kelés miatt nyílik ki ennyire. Ha nem akarzs rajta ekkora "repedést", akkor próbáld ki, hogy csak közvetlenül a sütés előtt vágod be, és nem vársz vele tovább.
Limara ! Mosolygós a kenyérkém, de a formázási hibám megint meg van. A tetején mindig úgy elvékonyodik a tészta a formázáskor, hogy így kinyilik. Ezt jól láthatod a tvn képtáramban is, mert direkt csináltam felülről is egy képet. Azt hittem jobban szétrepedt a sütés alatt.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit