Lányok a dagasztás nélküli kenyérhez néhány szó: elolvastam a gasztroblogosok közül néhánynak az irományát erről a kenyérről. Tapasztalat a következő: a receptet egymástól is átvették,ennek során a bögre űrméretéből "eltűnt" egy kevés,mert az elsőnél még 2,5 dl-es volt a bögre. Aztán a hajtás utáni kelesztés ideje sem egyforma mindenkinél,az egyik 30 percet ír, a másik két órát!?
Én nem szeretem a bögrés méregetést,ezért kidekáztam a dolgokat. Ez 50 dkg BL 80 , 1,5 tk.só, 1/3 friss élesztő (16 gr), 400 ml víz.
A friss élesztőt elkevertem a vízben,így vegyítettem a többihez. Állt 12 órát, hajtogattam és fél órát hagytam még állni. A következőt tovább fogom egy kicsivel.
Moha! helyes ez a hóember, de a "görgetők" sokkal kedvesebbek. Kezdem érteni a sütéseid gyakoriságát és mennyiségét ilyen "fogyasztói társadalom" mellett. szép a kenyered is de szívesen megkóstoltam volna az esti lángost is "
Szia Bau!
Arra szeretnélek megkérni, hogy írd meg légy szíves a Svájci almás rakottas receptjét.
Próbáltam keresni de nem találtam.
Nagyon gusztinak tűnt a képen és szeretném megcsinálni.
Segítségedet előre is köszönöm!
Üdv: Kati
Szia Bau!
Arra szeretnélek megkérni, hogy írd meg légy szíves a Svájci almás rakottas receptjét.
Próbáltam keresni de nem találtam.
Nagyon gusztinak tűnt a képen és szeretném megcsinálni.
Segítségedet előre is köszönöm!
Üdv: Kati
Móni, nagyon szépek a bagettjeid, olyan harapnivalóak:)
Bau, ez a kenyér istenien néz ki, várom én is hogy felrakd a receptet, és azt is írd le hogyan kell sütni (jénaiban mint a többit?). A férjem imádja az ilyen lisztes tetejű kenyérkéket...
Moha ez a kenyér nagyon guszta. Szerintem ez minden sokáig dolgozó pékecske álma. Nekem legalábbis ez lenne, hogy ne tartson a kenyérsütés este tizig. Nagyon érdekelne a receptje.
BAUM ezek beigli csodak!! Nyam-nyam! MOHAM Istenien neznek ki a kenyerkek. Megkerlek mindkettotoket felraknatok a recepteket? KOSZONOM! Megyek dolgozba. Mindenkinek sikeres szep napot kivanok!
Sziasztok! Tegnap böngésztem a gasztroblogokat és megragadott ez a dagasztás nélküli kenyér. Megsütöttem,estére pedig készül a tk.lisztes verzió is. Nagyon jó ropogós a héja és finom puha a belseje.
Móni ! A bagett ikreid nagyon szépek. Miután paráztál nem ilyennek gondoltam. Ügyes vagy.
Bárcsak én tudnék ilyet formázni. Egyszer már sütöttem bagettet, hát olyan tömör-gyönyör lett a belseje is, hogy csak na, nyögve nyelősen bírtuk csak megenni.
Köszi Szokimoki ! Én most a sima nyanyás Limara féle fehér kenyeret sütöttem. 40 dkg BL-80-ból és 20 dkg nyanyából. Most nem élesztgettem a nyanyát, mert nem akartam robbantott kenyeret. A párom azt mondta, hogy nem süthetek ilyen finomat, mert ebből sokat kell ennie. De tényleg jó lett ízre is, teljesen meg is kelt.
Micsoda gyönyörűségek!! Julika és Joli Micsida cserepes kenyerek!! De ügyesek vagytok. Gratulálok! na és persze a többieknek is! Bau! Te tényleg sokoldalú vagy! Az a kis kardigán na és a bejglik...Gyönyörű!!!!
Na mostmár valaki legyen szíves írjon nekem egy jó kis fehér kenyér recit amit nyanyából kell, mert az enyém nem akar sikerülni:( pedig eddig azzal gyönyörűeket sütöttem!! anno.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit