E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

boglarka70 Előzmény | 2008.01.04. 17:21 - #33837

Megmutatom karácsonyi szégyen foltomat ami nem igazán sikerált ezért nem is csináltam továb,pedig úgy szeretem volna a házépitök táborához csatlakozni,de nem volt türelmem hozzá,és a tésztám sem akart sikerülni,ezért el napoltam talán jövöre azaz idén több türelmem lessz hozzá. félig készek a mézesek de mivel elégé narancsbőrös lett a teteje ezért a dekor elmaradt róla  és nem ezzel lett diszitve a girland meg a fenyőfa.Ma úgy döntötem kiteszem nedves levegöre mert még mindig igen igen kemény!adventi asztali akart len de ahogy most nézem fogadjátok el újévi lóherének,mert annak megteszi.  

félig kész mézesek és hozok még egy kis kefires lángost ami most sült ki/ajánlom figyelmébe a mini adag gyártoknak,tegnap csináltam az eredeti adag 1/3-ából összesen 8 darab lett //tegnap 4 és ma is 4/Idaz nem azok a nagyok de mivel ennek a tésztája vastagabb ezért nem is kell belőle olyan nagy,szerintem mert így is nagyon laktató//

kefires lángos Igérem jó ideig nem hozok lángost!

 


Brigitta Előzmény | 2008.01.04. 17:21 - #33836

Hangyi szia!

A teteje akkor szokott beesni a gépi kenyérnek,ha sok a folyadék,vagy az élesztő a tésztában.A gyorsprogramtól nem nagyon szabad sokat várni,a jó gépi kenyérhez   a 3 órásat érdemes választani.

 

Kisleila!

Néha érdemes frissiteni az oldalt,és újra bejelentkezni.


boglarka70 Előzmény | 2008.01.04. 17:08 - #33835

Üdv idegenek,akarom mondani újjonan érkezetek érezétek jól magatokat  körünkben! Sütögesetek finomakat és osszátok meg velünk tapasztalataitokat!/és ha van jó kis receptjeiteket is szívesen látjuk/.


kisleila Előzmény | 2008.01.04. 16:38 - #33834

hello.valaki tudna segiteni,hogy miert nem tudok a tarsalgoba irni,amikor eddig ment?


Hangyi Előzmény | 2008.01.04. 16:36 - #33833

Sziasztok!

Másodszor sütöttem normál ill. teljeskiörl. programon és mindkét alkalommal beesett a teteje! A gyorsprogramon ez nem fordult elő, bár mindíg más fajta a kenyér. a Beesett is ízre nagyon jó!

Vajon mi lehet a baj / hiba!  Köszi a segítséget.


Limara Előzmény | 2008.01.04. 16:01 - #33832

Örülök, hogy nem adod fel! Tényleg megér még egy próbát!


superkeri Előzmény | 2008.01.04. 15:59 - #33831

Limara! köszi minden segítséget!    A fél tudásom ellenére is én voltam a ludas! Nem apróztam ám a margarin hozzáadását, és valószínű, korán is adtam a tésztához. De most mát mindent tudok , sikerülnie kell! Mert hát az íze! nagyon tetszett pékinasnak


timka Előzmény | 2008.01.04. 15:55 - #33830

Szia Ili !

Nem fogod megbánni, ez egy nagyon jó csapat. Légy üdvözölve!!

 

Szolgálati közlemény! Holnap pécsről pestre megyek. Még az ünnepek előtt valaki emlitette, hogy valamit el szeretne küldeni. Lehet, hogy már késő de ha még nem akkor szivesen segitek.


Limara Előzmény | 2008.01.04. 15:54 - #33829

Superkeri!
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a kuglóf! Pedig a vajat olvasztva kell a kelt tésztákhoz tenni, amikor már összeállt a tészta, jól tudod. Éppen azért kell várni vele, hogy az élesztőnek legyen ideje beindulni, felvenni a szükséges folyadékot és cukrot, mert a nehéz zsiradék ebben gátolja. Ezek a tészták így is nehezebben kelnek, ezért is kell hozzá kicsit több élesztő. Nekem is nagyon sokáig szokott kelni, formázás után is több mint egy órát, pedig éppen langyos sütőben szoktam keleszteni. Ha rendesen megkel, akkor egy hihetetlenül foszlós, könnyű tészta lesz. Ne haragudj, hogy elfelejetettem mondani a hosszú kelesztést, az én hibám. 

superkeri Előzmény | 2008.01.04. 15:48 - #33828

Limara! régen, olvastam valahol. hogy a kalácstásztához olvasztva adjuk a margarint, mégpedig akkor, mikor már összeáll a tészta, apró részletekben. Ezt próbáltam ki, (pórul is jártam). Zsíros, nehéz tészta lett , láttam hogy ebból nem sok jó lesz. Iszonyat nehezen kelt, és a végére háát elég tömör is lett. A tanulópénzt meg kell fizetni. Így jár, aki nem követi a receptet


zitti Előzmény | 2008.01.04. 15:40 - #33827

Sziasztok!

Jó sütögetést, és szerencsés Új évet kívánok minden Új fórumozónak!

Bogi, köszi akkor megkeresem a receptedet, és ki is próbálom hamarosan.

Moha azt elfelejtettem kérdezni, hogy finom is ez a dagasztás nélküli kenyér? Mert képen nagyon jól néz ki:)

Vogii, csodás kalácsot sütöttél, gratulálok hozzá!

Lehet, hogy más fórumba tartozik de lenne egy kérdésem. Szeretnék egy jó aprítót, amivel tudok hagymát (kézzel nekem olyan nehezen megy apróra vágni) de mellette akár mákot, vagy cukrot is darál. Ha valakinek van valami jó gépe írja meg milyen típusú?! Előre is köszönöm!

 


Limara Előzmény | 2008.01.04. 15:26 - #33826

Zsóka!

Itt van: Virslis buci


Brigitta Előzmény | 2008.01.04. 15:25 - #33825

Szia Ili49!

Csatlakozva Limarához,én is köszöntelek köreinkben,és kivánom,hogy sütögessél a család kedvére finomakat.BUÉK!   Brigitta.


Limara Előzmény | 2008.01.04. 15:00 - #33824

Szia Ili49!
Boldog Új Évet kívánok neked is! Örülünk, hogy közén csöppentél! Sok sikert kívánok a sütésekhez, remélem a képszerkesztőd is hamarosan megjavul, és mi is gyönyörködhetünk benne!
Üdv: Limara

Ili49 Előzmény | 2008.01.04. 14:54 - #33823

Először is Boldog Újesztendőt  Mindannyiotoknak!  Megint rengeteg finomságot látok és kicsit irigykedek.  De igértem nektek egy bemutatkozást. 49 éves varrónő vagyok, két nagy gyerekkel. Fiam 25, lányom 23 éves. Mostanában nálunk van a lányom barátja is. Férjem sofőr egy  müanyagot gyártó cégnél. Tehát népes az étkező létszám. Imádják a hasukat. Varrás mellett megprobálok mindeggyik kedvébe járni, ami nem is egyszerü.Férjem mindennap viszi a zsemléket amit a boltba veszek. Most eldöntöttem vége a bolti zsöminek, majd én sütök. Persze most keresem a receptet is még.Képet is igértem a kenyeremről. Az elsőt mire észbekaptam megették.  A másodikat lefényképeztem a karácsonyi sütijeimmel eggyüt csücsülnek a gépen Valami lett a képszerkesztővel és nemtudok kicsinyíteni. De pótolni fogom. Látom hogy elég hosszúra sikeredtem. Örülük, hogy idetaláltam és segítőkész  nagy családba csöppentem.

 


Limara Előzmény | 2008.01.04. 14:32 - #33822

KisLeila!

Üdv az oldalon, érezd magad jól közöttünk!

Nem tudom, láttad-e a társalgóban a válaszokat. Elég egyszer dagasztani, majd keleszteni és formázni a briósokat

Cristina77 Előzmény | 2008.01.04. 14:15 - #33821

Sziasztok!


kisleila Előzmény | 2008.01.04. 13:43 - #33820

sziasztok!meg csak tegnap regisztraltam,de mar volna egy kerdesem.ha a brios tesztat gepben dagasztom,ugy kell,mint a kenyeret:dagaszt-keleszt-dagaszt?vagy eleg csak egy dagasztas?


boglarka70 Előzmény | 2008.01.04. 12:48 - #33819

Zitti a kefires lángost a tupper kelesztőhöz kapot  receptem alapján csináltam,annak idején a kelesztöhöz egy csomó receptet kaptam.De bent van a bármi II-ben ,/ 3 doboz kefir,3 tojás,1 kg liszt,pici só 1 élesztő és tej a gyuráshoz,hogy nekedli keménységű tészta legyen ,napokig el áll a hütöben és amikor kedved van veszel ki belőle  megformázod meg kell és már sütöd is/.


Moha Előzmény | 2008.01.04. 12:23 - #33818

Joli köszi szépen,megnézem! érdekes nekem nem lett vastag a héja, kimondottan vékony,de ropogós lett. Mondjuk én 40 percig sütöttem fedetten és csak 15 percet fedő nélkül.


[Későbbi] [34157-34138] [34137-34118] [34117-34098] [34097-34078] [34077-34058] [34057-34038] [34037-34018] [34017-33998] [33997-33978] [33977-33958] [33957-33938] [33937-33918] [33917-33898] [33897-33878] [33877-33858] [33857-33838] [33837-33818] [33817-33798] [33797-33778] [33777-33758] [33757-33738] [33737-33718] [33717-33698] [33697-33678] [33677-33658] [33657-33638] [33637-33618] [33617-33598] [33597-33578] [33577-33558] [33557-33538] [33537-33518] [33517-33498] [33497-33478] [33477-33458] [33457-33438] [33437-33418] [33417-33398] [33397-33378] [33377-33358] [33357-33338] [33337-33318] [33317-33298] [33297-33278] [33277-33258] [33257-33238] [33237-33218] [33217-33198] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség