Most ertem haza. Jelentem: alkatreszt elfelejthetem, es igy uj tuzhelyt kell megis csak vennem majd.
Kernek Toletek egy "sutesi -felnevelest" mert valoszinuleg holegkevereseset kell vennem es abszolute hulye vagyok hozza! Hat, mostmarcsak igy lesz, hiaba is toporzekolok. Megfogom siratni a gazomat AAAZ biztos! Jo idobe belefog telni majd mire az ujhoz hozzafogok szokni majd, es az "elbuzeralt"sutesek C. oldalunkat fogomcsak toltogetni a fotoimmal egy ideig. Hatmeg a bekotes. Remelem "sikamlosan"fog menni. Ti Nektek specialis elektromos bekotes kellett???? Kellett hagyni a tuzhely mellett szabad helyet??Mert Nekem most is csak 1-2 cm a "szabad"hely. Igy kozvetlenul a szekrenyem es a fal kozott lesz. Nemfog tuz lenni vagy mittudomen?? Jo beszari vagyok, mi! hihi No, dehat ez csak azert van, mert ismeretlen a dolog es a jooool megsporolt penzemet fektetem bele. Hat ezert is felek. Most bizti jokat nevettek es mondjatok: "Micsoda alak"hihi Hat En marcsak maradok egy ilyen "regimodi"trottyos. hihi Megyek korbeszaglaszni meg a NET-en. Puszka este!
Moha , persze írd csak be, de az én nevemet nem szükséges feltüntetni, hiszen nem az én szerzeményem hanem Tóthné Pánya Marianna - Házi Sütemények című könyvéből való! És én köszönöm, hogy veszed a fáradtságot és beírod:) akkoriban nem volt túlsok időm...
a kenyérkém kisült majd hozok képet róla, Moha te hideg sütőbe rakod vagy forróba?
Brigi, gyönyörű lett a kalácskád, gratula!
Bundik, csodás a kenyered, a sütiből falatoztam egyet:)
Anais,van teljes leiras,csak le kell fotozzam az oldalakat es akkor elkuldom neked e-mailben.Az is lehet,hogy meg fent van a gepen,mert meg kerte valaki,megnezem.Ha nem,ugyis meglesz ma,igerem!
Hosszú idő után jelentkezem újra, sajnos nem sok időm volt. Még az oldalamon sem csináltam semmit. Ezért utólag is Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!
Brigi gyönyörű a kalácsod! Látszik rajta, hogy gyönyörű foszlós lehet, szívesen beleharapnék
Kenyérsütés terén megmaradtam a morzsoltkás módszernél. Mostanság tejsavót is rakok bele. Limara egyik receptjében láttam, és kíváncsiságból kipróbáltam. Ma is készült egy 80 dkg-s (10 fehér tönköly, 10 v.rozs, 20 BL55, 40 BL80). Akkora lett, hogy hozzáért az edény tetejéhez. Már nem először fordul elő ez velem ennél a mennyiségnél, úgyhogy a legközelebbieknél csökkentenem kell a lisztet.
A legutóbbi Príma Konyhában találtam egy Pávaszem sütireceptet, azt sütöttem ma:
És most lett kész egy másik Pávaszem süti egy egészen más recept alapján. Arról csak később tudok képet hozni, mivel most vettem ki a sütőból. A két recit az oldalamon találjátok.
Ma ,mint irtam is itt voltak a tesókámék,és sütögettünk.Lett egy óriáskalács,a nagy széthúzható formát majdnem teljesen kihúztam,csak úgy fért bele.És sültek kiflik is,de azokról most nem hozok képet,olyan lett,mint szokott szerencsére.
Azt azért hozzá kell tennem,hogy egy nagy paksaméta jegyzettel ment el a nővérem,mert ezt is,meg ezt is,meg ezt is le kellett irni Neki.Úgyhogy súlyos fertőzés történt kedveseim.Bőszen fog sütögetni,még 2 hét szabin van.
Ildiko,most latom amit irtal a kremessel kapcsolatban,a reci csak a fejemben van meg,ugyanis kombinaltam ezt-azt,ugy szuletett meg,de beirom a mai nap folyaman,jo?
Zitti azt szeretném kérdezni, hogy megengednéd,hogy beírjam rendesen a bármitbe a szilvalekváros-mézes tekercset, és mellé tenném a képet is,mert elég nehéz kivenni így a receptet a bemásolt könyvről? Írd meg légyszi milyen könyv ez,azt melléírnám és a te nevedet is még mellétennénk. Ha Bezsa hazajön,akkor már így tudná betenni a Karácsonyi receptesbe.
Cristina a 12 órás kenyérnél csak úgy mertem elsőre módosítani,hogy 40 dkg BL 80 + 10 dkg tk.búzaliszt. Ez még jó lett,bár kissé tömörebb, de tovább hagytam a hajtás után kelni (1,5 óra volt) és tovább is sütöttem. ( 45 perc fedve és 15 perc fedetlenül) Még dolgozom az ügyön, majd írom a végeredményt,ha jó lesz.
kenyérsutőgép vásárlás előtt vagyok, sok mindent elolvastam, elméletben már mindent tudok, sütök :-)
de van kérdésem amire még nem kaptam válasz itt a neten sem. Amit tudok hogy sokat használnám a gépet, tehát vagy olcsót veszek, vagy ismertet-elérhető alkatrészekkel, szervizzel. Ami most akcióban van az a Hausmeister HM 1300 - viszont ehhez az égvilágon semilyen komolyabb leírás nincs sehol. Ha valakinek van ilyen gépe kérem írjon róla, szerintem ez egy újabb változata az 1000-nek. Aztán ami igencsak vonzó számomra - ezt írtam a társalgóba is, de csak meglepdtek rajtam - a két edényes. Nálunk kapható, ott megadtam a linket is, ide nem tudom beírni. A kérdésem hogy ilyenje vagy hasonlója van-e valakinek? Mi a tapasztalata vele?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit