E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Moha Előzmény | 2008.01.10. 14:32 - #34297

Limara köszi!

Bezsa ez csodálatos lett! Ez milyen fajta kenyér?


majorkaj Előzmény | 2008.01.10. 14:30 - #34296

Húúúú Bezsa ! Nekem is nagyon tetszik a kenyered, ez valami gyönyörű lett !

Limara ! Köszi ha beírod a Répatortát, így már engem is érdekel, hogy tk. liszt van benne.és nekem a Stahlos recik nagyon bejönnek.


Brigitta Előzmény | 2008.01.10. 14:29 - #34295

Bezsa!

Nekem is tetszik!


zitti Előzmény | 2008.01.10. 14:29 - #34294

Limara, ha már itt vagy, az elkészített  croissant betehetem a hűtőbe reggelig, hogy csak akkor süssem? Megkelve rakjam be?


vogii Előzmény | 2008.01.10. 14:29 - #34293

Limara! Köszi-köszi! Időközben én is hasonló következtetést vontam le az általad írottakból. Annyit még mondjál meg légyszi, hogy mennyit ártottam azzal, hogy lenmagpehely helyett búzacsírát raktam hozzá?


zitti Előzmény | 2008.01.10. 14:28 - #34292

Bezsa, gyönyörű lett a kenyered, az alufóliát én is kipróbálom majd, látom jót tesz neki:)

Vogii, nem akarok bele kotyogni, hiszen csak pékinasnak mehetnék, de szerintem a meleg vízzel nem tett jót neki. Egyszer nekem is sikerült ilyet gyártanom. Viszont én csak akkor teszek meleg vizet amikor nyanyát élesztek. Amikor már a kenyeret keverem be akkor kizárólag hideg vízzel dolgozok. Fogadd meg Limara tanácsait én azóta sütök családom nagy örömére gyönyörű kenyereket:)


Limara Előzmény | 2008.01.10. 14:25 - #34291

Vogii!
Azt kell mondjam, ez így mind. 35 dkg nyanya meleg vízzel átitatva, + hozzá 1 dkg élesztő, na ez már sok és ettől beindulhat a tészta rendesen. A sikér is rásegít, a cukor pláne, főleg hogy melegvízhez tetted és az azonnal beindult élesztő elkezdte szó szerint zabálni a cukrot és a sikért. Ha hideg vízzel kezded, ezt talán elkerülheted.

bezsa Előzmény | 2008.01.10. 14:23 - #34290

No kisült a kenyérkém, nagyon tetszik. Alufóliával takartam le a formát és úgy sütöttem.


Limara Előzmény | 2008.01.10. 14:21 - #34289

Moha!

A rusztikust az én tk.-s élesztett nyanyás receptemből csináltam, Margitka módszere szerint hajtogatva: Rusztikus zsömlecipók - kovászos változat

Répatorta Stahl répás muffin recije szerint készül, de nem muffinformában, hanem királyformában sütöm. Már többször csináltam, nagyon finom, tk. liszt van benne Beírom a bármitbe a recit, nézd meg


vogii Előzmény | 2008.01.10. 14:19 - #34288

Az elkovászolódott kenyértésztám története:

Szóval, adva van a "Tk. kenyerem öregtésztával - Limara" nevű recept " Barnakenyér - Moha - Limara című alváltozata.
Kezdődik ott, hogy 35 dkg tk. öregtészta, eddig o.k. De! Mivel nem emlékeztem pontosan, hány napja
készítettem a nyanyát, ezért először 2 dl meleg vizet adtam hozzá, és ott állt a konyhapulton, amíg kimértem a többi hozzávalót.
30 dkg fehér tönköly és 30 dkg tk tönköly lisztet mértem ki, ezek voltak itthon, majd 2 ek. burgonyapelyhet, és mivel lenmagpehely nincs itthon, helyette 4-5 ek. búzacsírát tettem hozzá. Aztán amit még változtattam, hogy raktam hozzá 1 ek. sikért és 1,5 kk. cukrot.

Kérdem én, melyik volt a bűnös összetevő, ami ennyire beindította az élesztőt?

 


Moha Előzmény | 2008.01.10. 14:16 - #34287

Sziasztok!

Visszaolvastam végre mindent,gratulálok mindenkinek! Nagyon szorgos minden pékecske

Limara a rusztikusok melyik recept alapján készültek? Ja és a répatortádat melyik alapján sütöd? Én eddig kétféle répást próbáltam,nem volt az igazi egyik sem.

Joli én pesti pék vagyok,de eddig a Metrós BL 80 a legolcsóbb,amit találtam. Ez 5 kg-os csomagolásban,nagy papírzsákban van, jó minőségű.


Limara Előzmény | 2008.01.10. 14:13 - #34286

Szia Vogii!
Az elkovászolódás időről időre előkerül sajnos, szinte minden pék átesik ezen. Tulajdonképpen ilyenkor a tészta már dagasztás közben el kezd kelni, és ahogy dagasztódik egyre jobban beindul a hőtől az élesztő, szinte forr a tészta, mint a kovász. Ez akkor fordul elő, ha meleg hozzávalókkal indítasz, különösen, ha aktív kovásszal vagy beindított nyanyával készíted a tésztát. A folyadékot célszerű hidegen, de min. szobahőmérsékleten a hozzávalókhoz tenni, sőt, lehet hogy elég szakszerűtlen, de én van hogy a sót az aktív nyanyára vagy kovászra teszem, hogy kicsit lassítsa a folyamatot, vagy egyszerűen először visszakavarom a nyanyát vagy kovászt, úgy teszem bele a max. szobahőmérsékletű hozzávalókat. Arra kell vigyázni, hogy dagasztás alatt ne melegedjen át a tészta. Figyelni kell, először olyan karfiolos lesz a felülete, mint ahogy Bezsa írta, ha jól emlékszem, és ez nagyon találó. Aztán ez a tészta kelés közben így viselkedik, ahogy a tied, ha beteszed sülni, akkor meg szinte felrobban. A régebbi pékek biztosan emlékszenek, én kezdetben hány kenyeret robbantottam fel, mire rájöttem, rájöttünk Margitkával, mi okozhatja. A legnagyobb probléma az, hogy ezzel a tésztával már nem lehet kezdeni semmit, hiába adsz hozzá vizet, vagy lisztet, egyre rosszabb lesz, a tészta teljesen szétesik, csak a kukának jó. Talán az enyhén elkovászolódott tészta még nyanyának jó lenne, de a mait nem használnám fel a helyedben.

Brigitta Előzmény | 2008.01.10. 14:11 - #34285

Andi!!

Tk. kenyerem öregtésztával-Limara


vogii Előzmény | 2008.01.10. 14:04 - #34284

Cristina, szép lett a kenyered! Ma a te általad diétásított gyors zsömiket sütöttem, és tudod ...hát nálam tuti nem lesz diétás hatása, mert megkóstoltam, és annyira finom, tuti nem tudok megállni 1 db-nál! 

Limara, ezek a rusztikus zsemlecipók nagyon guszták!


majorkaj Előzmény | 2008.01.10. 14:00 - #34283

Sziasztok !

Hááááát, lehet ezt mégfokozni kérem szépen ?

Kati ! Nagyon szép lett a hibernált kenyered. Ügyes vagy !

Zsóka ! Szép szalagos a fánkod. Annyian süttök mostanában fánkot, hgo nekem is kell hamarosa sütnöm, úgy megkívántam és hát ugye farsang is van.

Vogii ! A te zsömikéid is szépek, !

Limara ! Ezek a különlegesen formázott zsömik csak úgy mosolyognak, már megint. De jó soruk van a fiúknak:répatorta uzsira.

Mindenkinek jár a

 


Cristina77 Előzmény | 2008.01.10. 13:58 - #34282

Sziasztok!

Hoztam egy kis kenyeret nektek. Ma valahogy nehezen akart megsülni.

Esti kovászos kenyér

Név nélkül, nagyon szépeket alkottatok ma, gratulálok!

Megyek is, fiam felébredt, megpróbálom visszaaltatni.


Brigitta Előzmény | 2008.01.10. 13:54 - #34281

Sziasztok!

Lányok,micsoda remekművek,nap,mint nap!

Van itt cipó,zsemle,és most zsemlecipó,lehet még fokozni?

Mindenkinek gratulálok!


Limara Előzmény | 2008.01.10. 13:50 - #34280

Sziasztok!
Ma rusztikus zsemlecipók sültek:

rusztikus zsemlecipók Két tepsi között csücsültek a sütőben, a gőzben jó nagyra, puhára sültek.

Most a répatortám sül, királyformában. Az lesz a fiúk uzsonnája holnap.

Legyen szép a napotok!


vogii Előzmény | 2008.01.10. 13:32 - #34279

Cristina-féle másfél órás gyors zsemle diétás változatban.


bezsa Előzmény | 2008.01.10. 13:15 - #34278

Farsangi fánk2 

Hoztam nagyobban a képet.


[Későbbi] [35117-35098] [35097-35078] [35077-35058] [35057-35038] [35037-35018] [35017-34998] [34997-34978] [34977-34958] [34957-34938] [34937-34918] [34917-34898] [34897-34878] [34877-34858] [34857-34838] [34837-34818] [34817-34798] [34797-34778] [34777-34758] [34757-34738] [34737-34718] [34717-34698] [34697-34678] [34677-34658] [34657-34638] [34637-34618] [34617-34598] [34597-34578] [34577-34558] [34557-34538] [34537-34518] [34517-34498] [34497-34478] [34477-34458] [34457-34438] [34437-34418] [34417-34398] [34397-34378] [34377-34358] [34357-34338] [34337-34318] [34317-34298] [34297-34278] [34277-34258] [34257-34238] [34237-34218] [34217-34198] [34197-34178] [34177-34158] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség