Lányok! Már csak a leges-legfelsőbb fokban lehet jellemezni a sütéseiteket. Most már szinte lehetetlen jegyzet nélkül név szerint felsorolni az ügyeskedőket. Ígérem, legközelebb megteszem.
Most név nélkül az Összes Ügyes Pékecskét megdícsérem! fantasztikus torta, péksüti, kenyér, kalács, süti készült . Ha ezt Margitka láthatná....! Nagyon büszke lenne a tanítványaira és a tanítványok tanítványaira. Hiszen nap mint nap csatlakoznak hozzánk.
Végre tegnap sor került a Tökpürés kenyér elkészítésére. Finom, puha, szaftos kenyérke és néhány óriás kifli sült. Legközelebb bátrabban fogom fűszerezni, kellemesebb ízű lenne a több szerecsendiótól
Bea csinálj sor emelést a képek után és akkor egymás alá rakja.
Ha a képre kattintasz amikor még a hozzászólást nem külfted el és meglátod a kis fehér kockákat akkor amikor az egér jele két felé mutató nyílat formáz, akkor össze tudod a képet nyomni kisebbre.
Lányok, gyönyörű dolgokat készítettetek, nem győztem ámélkodni
Cristina, a babapiskótád nagyon eredeti
Limara, ez a kalács valami mennyei lehet, bár én nem értem teljesen a fonási technikát, kicsit nehéznek is tűnik, de talán egyszer megpróbálkozom vele!
Jégkása, szép lett a zsömid nem olyan lapos mint az enyém:)
Andi, jó magas lett a kenyered, a hagymásat lehet holnap én is mgcsinálom!
Iriszi, nagyon különlegeseket alkottál, gratulálok hozzá!
Én Cristina DNZS zsömijét csináltam ami nagyon-nagyon finom lett csak jó lapos, mint a lepénykék, és egy kis répás muffin nasinak:
Bné Zsóka ! Hidd el mi is így kezdtük, én is, 2,5 éve találtam ide az oldalra. Lépésről-lépésre haladtam és mindig jobb és jobb kenyereket, péksütiket, kalácsokat, stb. sütöttem és én nagyon sokáig gépben sütöttem. Amikor sikerült egy-egy valami akkor nagyon örültem és a siker vitt tovább. Nekem sem olyanok még a mai napig sem a kenyereim, kalácsaim mint Limaráé vagy sok más pékecskéé, de az enyém, tudom mit eszünk és ízre finomak. Úgyhogy hajrá, csak így tovább. Várjuk a képeket, beszámolókat tőled.
Lányok bevalom bebukott az ötletem.A mikroban sütöttem a kenyetett 450wés220fokon.Tök jól nézett ki örültem sporolta 15 percet a süténél 20ezres villanyszámlánál az is valami.Vágom vacsira és kö kemény a belseje.
Köszönöm Julika, aranyos vagy! Én is csináltam már azt a kalácsot, nekem sem lett az igazi. Ez viszont nem vastag tésztájú, hideg sütőben kezdtem sütni, és 30 perc alatt tökéletesre sült. A meggyet a piténél bevált módon pudinggal készítettem, így finom szaftos lett, sajnos nagyon eteti magát! A fonás, esküszöm, gyerek játék, semmi nehéz nincs benne! Én sem láttam sehol, hogyan csinálják, nincs rajzom, stb. Régebben láttam egy pékségben ilyen tetejű sütit, az jutott eszembe és megcsináltam.
Limara ! Hát ezt a fonási technikát bizti nem fogom megtanulni, ismerve magamat. De ez a kalács ízesítés nagyon tetszik és még alapanyagom is van hozzá. Csak az a baj, hogy én egysezr már Zsike (de régen is járt erre) receptje alapján sütöttem ilyesmi ízesítéssel és nekem nem sült, ezért talána fele is a kukában végezte. A sajtos-virslis muffinod recijét a kis Adrienn tanítványom azonnal elkérte ahogy meglátta a képet róla.
Cristina ! A babapiskótának és a kiflinek is gyönyörű a formája.
Jégkása ! Ez a kalács kavalkád nagyon jól néz ki és szép lyukacsos a belseje a DNZS-nek.
Egy szóval ügyeskedtetek ismét és nem tétlenkedtetek !
Leírom a csökkentett adagot, mert amint írtam, ez Gabo receptje. Minimálisat változtattam rajta.
2 egész tojás, 4 dkg olvasztott margarin, 6 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 3,5 g szalalkáli (ez sacc. 1 csapott kiskanálnak felel meg), amit 15 ml vízben oldok fel, 135 g rétesliszt, 135 g finomliszt.
Egyáltalán nem olyan munkás a babapiskóta. Este összeállítom a tésztát, olvasztott margarint kikeverem porcukorral és tojással, hozzáöntöm a vízben feloldott szalalkálit és a lisztet,kikeverem. Kicsit hígabb a tészta. Összekaparom egy csomóba, lefedem és tálastól landol a hűtőben. Másnap, mikor van rá időm, előveszem, lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, kiszaggatom. Sütőpapíros tepsibe teszem és mehet is be a nnem túl meleg sütőbe. Akkor jó, ha az alja már aranyszínű, de a teteje fehér. Nem kell túl sokáig sütni.
2 tojásból szoktam csinálni, de egy 2 literes fagyis doboz dugig szokott lenni.
Ennyi gyönyörüség látán csak félve merem idetenni a kis üres hajtoványomat,
anyukám ohajára sült ki mert ő aztmondta nem fogyizik így egy fél adag hajtovány készült neki,megmondtam ossza be a hét hátralévő napjaira zsemle kifli helyett jó lesz neki. De ezek a kiflik gyönyörüek,szabályosak mint ahogy a nagykönyvben le van írva,de a marcipános meggyes is megérne egy kis bünbeesést biztos, Iriszi meg zsóka ritkán jöttök de akkor nem semi a felhozatal amit produkáltok,Jégkása a kalácsfelhozatal vissza idézi a karácsonyi hangulatot köszike mindenkinek ezekért a szemet gyönyörködtető szépségekért, ja a babapiskota nagyon munkás??? Mert nagyon guszta lett lehet,hogy én is megprobálkoznék majd egyszer véle,de csak akkor ha nem zsákból kell kinyomni,mert ahoz nem értek,pedig bizti úgy csináltad ugyi mert nagyon szabályosak! Mindenkinek gratula !!!
Megyek kukoricagrízt készíteni, csak belestem kicsit.
Jégkása, Gabo babapiskóta szalalkális tészta, amit formakiszúróval lehet megcsinálni. Én a 100-as boltban vettem a kiszúrót. Próbáltam többször a zacsit fajta babapiskótát, de nekem sosem sikerült megcsinálni, ahhoz én béna vagyok.
Annyi minden született megint, hogy nem is tudok neveket írni, senkit sem szeretnék kihagyni! Szépek a kiflik, a zsömik, a kenyerek, és a kalácskák is. Mondjuk kalács fonásban van még nekem is mit tanulnom Limarától. Bár bevallom, nekem a négyes fonás is siker. Babapiskótát még sosem sütöttem, pedig sokszor használom, de jó egyeseknek, hogy ilyen szépeket tudnak készíteni! Így aztán csak gratulálok minden ügyes pékecskének!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit