Iriszi, jó ideje nem használok már nyanyát, mert nem sokakat sütöttem. Hetente nem ment el egy fehér kenyér, így inkább gyorskovásszal dolgoztam, ezért azt sem tudom megmondani,hogy miben tér el az én kiflim Limaráétól.
Moha, szerintem símán meg lehet hibernálva sütni, de én még nem próbáltam. Nálam sosincs annyi hely a hűtőben, hogy ezt kipróbáljam. Mióta házi tejet hordunk, azóta meg főleg tele van és mégsincs benne semmi. Most is valahogy bele kellene reggelig sakkozni 7 liter tejet, hogy reggel le tudjam szedni róla a tejszínt, mert Limara tejszínes kalácsát szeretném sütni, de azt hiszem kint marad az erkélyen, majdcsak nem lesz baja.
Szia edobedo képzeld el,hogy nálunk a gyogyszertárban adtak már 5 gramm aszkorbinsavat meg erölteték magukat szégyengyalázat,hogy a pénzedért nem annyit veszel amennyit akarsz .
Cristina én Limara nyanyás új kiflijének saját változatát sütöm.Ahoz képest milyen a te kiflid?Nekem mindig azt mondja a párom finomak,de a bolti más és az neki jobban izlik.Igaz a miénkben van anyag nem felfujt lufi.Bár a tied elég vékonynak tünik lehet ez jobban hasonlit az(eredetihez).
Bezsa szerkesztőtündér egy kérés! Ha lehet, akkor Limara receptjébe írd oda kérlek,hogy milyen típusú a krémsajt,mert lehet,hogy egy kezdő sütögetőnek az segítség lenne! ( Mondjuk én is azért kérdeztem Limarától,hogy nehogy elrontsam valami vacakkal)
Manócska a Cristina féle tejes kiflit dagasztás kelesztés után egy óriási körré nyújtottam és 16 felé vágtam. A háromszögeket tekerés közben mindig még húztam picit tovább,így lett ilyen sok tekerés rajtuk. Masala módszere,nekem is nagyon tetszik,jópofa formát eredményez.
Cris a tejes kiflák nagyon finomak lettek, látom már módosítunk, szerinted ezt is meg lehet hibernálva sütni? Kb. este 11 körül tudnám ma elkészíteni,akkor az reggel hétig vacogna a hűtőben,akkor sütném.....
Edo, hát elég nagytermetű is a picikém. Volt már,mikor kinyilvánította,hogy ne dédelgessem. Nem pici baba már sajnos.
Köszönöm szépen, tudod igyekszik az ember,kritikusak a srácaim.
Iriszi,szerintem pont jó szalámihoz,kolbászhoz, felvágotthoz. Gondolom, mivel tettem bele burgonyapelyhet, nem sajnáltam belőle, az vett el az édes ízéből. Bolti tejek kiflit ettem már nagyon hasonló ízűt,mint amilyenre ma sikeredett.
Hoztam én is cipócskát és zsömiket. Változtattam picit a tejes kifli recimen, 40 gramm cukor ment bele és 3 ek. burgonyapehely is. Mit ondjak,nem rontott az állagán.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit