Epp olvastam itt es gondoltam frissitek erre jool pofonvag ez a gyonyoru nagydoboz almaspite es a turosGyuszi Koszonom! Ilyenek MINDIG johetnek!
KENYERKE, En sem szeretem a Szusit, mert nyershusbol van. Hal, stb. Tengeri herkenyuket sem furujazom a tanyeromra. Keszithettek magatoknak Szusit sajat nyelvizlelobimbotok szerint. A szusihoz specialis rizs valo. Ez altalaban joo tapado hogy a formajat megtartsa. Pl: ragados rizs keszre kifozve. 2 folia kozott kisodrofazni mint a tesztat. egy jol kisodrott kalacsra hasonloan. Megkenheted vekonyan ROVID szafton keszre fozott daralthusporkolt + spenotlevelek pillanatra fozovizbemartani es egyenkent a porkire kisimitani.Ezutan ha ugygondolod hogy eleg, akkor egy bambusz szusiteritovel vagy hogy hivhatjak? egyszeruen nagyon szorosan felcsedered. /remelem a felso foliat eltavolitjatok a feltekeres elott mert akkor muanyagot is esztek. hihi Ez az egesz dolog ugyanugy mukodik "" mintha nutellas kalacsot v. bejglit keszitenel. En ajanlanam igy feltekerve a hutobe rakni 1-2 orat akkor jobban egybeerik es szebben megtartja a formajat. Ha kesz akko 3-4 cm kozonkent felvagod es kesz. Szoszokba martogatjak. Ez alt a Japanok halszoszt sbt hasznnak. HA flancositani akarsz megjobban: kocka alaku rudat is keszithetsz es azt felvagni. A Jappok meg altban a rizs fole meg szaritott v. nemszaritott tengeri algat ill. hinart teritenek igy meg dekorativabb es jobban osszetartja a masszat. Legyetek ugyesek es gondoljatok ki MAGYAR szusit. Lehet am!
EDOKA es BNEZSOKA koszike!! Johet a reci! Lehet annak mar 15 eve is hogy ilyet keszitettem.Azelott "standard "volt nalam. Oregszem! felejt az ember, no!
CRISTA, tudod melyik tetszik nekem a sutidbol a legjobban? A felso kep also soran balra levo viragok. Igazi gyonyuruseg : arvacska.
Van egy meglepetes /szamomra is/ . Remelem bejon! Megiscsak sikerult az egyik alkatresz boltban kapnom 1 "univerzalis "gaz-szenzort. Holnap szetkapjuk a ferjemmel a gazt es megnezzuk hogy igy megoldhato e. NAGGGYON orulnek HA sikerulne. Madarat lehetne akkor velem fogatni. Mondtam is az eladonak ha sikerul akkor kap egy nagy almatortat. Felis csillant a szeme. Imadkozzatok ertem. hihi
Pont ebéd előtt sült ki az almás pite, mondtam is a fiúknak, hogy még forró, csak később ehetnek belőle. Befejeztük az ebédet, a fiúk meg mind a jólnevelt napközisek, ülnek az asztalnál. Kérdezem, mire vártok? Erre ők: hát a pite? Nem számított, hogy meleg, vágni kellett belőle, jól meg is dézsmálták.
Limara, Moha, köszönöm. Mohám,sajna úgy látom megkezdte az utolsó 4 fogának a kihozatalát. Este kénytelenek voltunk befájdalomcsillapítózni,mert üvöltött egyfolytában. Enni sem úgy eszik,ahogy szokott. Leginkább csak a folyadékot kívánja. Már ebédnél is tejet kapott, mert alig evett. Nehéz időszak jön, az biztos, de én csak őt sajnálom.
Neked külön köszönöm azt a mindenre kiterjedő választ. Épp most akartam utánna nézni mi is az a szusi, mert és a kinai, japán stb. ételeket nemigen ismerem. Erre nem művelik olyan látványosan, hogy az ember felfigyelne rá.
Lenne 1 kerdes. Fentvan nalunk a kekszes szalami recije?? NEM toltenivalo. Sima kekszmassza es nagyomm kekszdarabok is vannak benne escsak rudba alakitod es kokusz bevonas. Ha szeleteled olyan mint egy igazi kolbasz.
Olvastam a tarsalgoba a SZUSI-kes fejtegeteseiteket. NOS: A jukak azert vannak rajt hogy NE tapadjon a kespengehez a hal ill amit vagsz ve. Ahogy vagod mindket oldalrol igy kisebb lesz a tapadasi felulet es a "likaknal"/hihi/ szetvalik ill a kespenget "elereszti " a vagott husi. Lasd:Pl a hullamos pengeju kenyervagokest. HA egy sima kessel probalnal egy kalacsot felvagni, az joool osszehuzna es lefele osszenyomna a kalacsot es kenyeret. A Japanok muveszetet csinalnak a kajajukbol is! Igazo origaminak mondhatod. A Szusik nemcsak kulonbozo izekkel es "vogott "anyagbol vannak hanem a formajuk is valtozo. IGY lesz szep nekik. Nemhuzza ossze a kes a hajszalvekonyra felvagott nyers halat stb. Ha van kerdesetek es ha tudok ra valaszolni szivesen megirom.
SUPERKERI "naggyon "ingerloek azok a kalacsok. Rakjal 1 szeletet legyszi a szelpostara. ha szerencsem van akkor nem a szomszed eszi majd.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit