Én a bagettet úgy szoktam formázni,hogy amikor megkelt,egy hosszú kigyót sodrok belőle,és annyi részre osztom,ahányat szeretnék sütni.utána összegömbölyitem,és a tenyeremmel ellapitom,kissé oválisra.Ezután a felső részt feléig visszahajtom,jól lenyomom,ráhajtom az alsórészt,lenyomkod,és széleit összecsipegetem.Ezutám megsodrom,amilyen hosszúra,és vékonyra szeretném.
Amarillisz!3 gyerek beszoktatása után azt mondom,hogy neked sokkal rosszabb lesz,mint neki.Lehet,hogy sírni fog,mikor elmész,de csak akkor.Ne búcsuzkodj soká.
Boglárka! Nagyon szép volt az előadás, a díszlet,és a fénytechnika még talán szebb volt mint a műsor... Lézerrel varázsoltak,és akrobaták is szerepeltek..Csodás volt mindenkinek a hangja,és színház díszei,csillárjai is pomásak.
bau én a bagettet úgy szoktam formázni mint a beiglit kinyujtom és feltekerem a végeit meg alá szoktam forditani kifli ügyben nem tok mit mondani mert az én kiflieim is járhatnának még tanfolyamra,de valaki a bármitbe rakot fázis képeket és az tők jó a bagettről is régen volt valahol egy kis videó film ,különböző formázási modok voltak rajta ,talán Limara,vagy Brigi tete fel az nagyon jó volt.
Hát kérem ha enni is lehetne így képernyön keresztül tuti gurulnék.mert akár hányszor benézek mindig valami ujabb finomság van a láthatáron!
baukám: remélem jól érezted magad a szinházban és kellemesen kikapcsolodtál a minden napi robotot kicsit félretéve! No de a kenyered tetején ha nem találod a tőkmagot az én voltam mert nagyon de nagyon csipem a piritott tőkmagot szemezgetni,csak úgy!
superkeri, bau! köszönöm nektek is a jókívánságot!
nagyon szépeket sütöttetek, most épp sárgulok az irigységtől, mert még nincs erőm sütögetni, meg étvágyam se sok, de jó látni itt ezeket a finomságokat!
plusz hétfőn kezdjük az ovit, ott kell majd hagynom a kiscsajt egy rövid időre, még talán csak 1 órára, de nem tudom, hogy fogja viselni!
Bezsa: harapni való lett ez a kis szendvics kenyér!
Superkeri: Le emelem a kalapom a pékinasod ügyesége elött nagyon guszták,tudom ,hogy nem cukrász,de szerintem egy cukrász sem csinálná jobban.
Jégkása :háát ennyi sok finomság között üde folt ez a kis gyümölcsmix jól jönne vacsira kár ,hogy nem lehet kikanalazni mert ez a fránya képernyő nem akarja engedni.
vogii: hogy izlik a Brigi túrósa,na ha kedvelitek az efajta sütiket akkor beirom az én mai túrósomat és azt is probáld ki ,megéri! Habár már lehet,hogy bent van valamilyen néven ,mert neve az nincs a receptnek.
Andrej: szoktunk mi is ilyet csinálni,csak az a baj ,hogy a krémet megeszem a lap meg megmarad,mert nagyon finom a tetején az a két krém kombináció szivesen lenyalogatnám a piskotáról!
Szép estét szörnyellák! Hát szabad ilyen szörnyűségeket csinálni?
Mindenki csak süt,-jobbnál jobb falatokat,aztán senki nem küld nekem?
Andrej Legalább az illatát küld el annak a fagyiszeletnek....
Amarillis Én is kívánok utólag boldog születésnapot!
Manócska Szép a kenyered,bár kicsi a kép,és nem látszik jól,de azt hiszem a hozzáadott vízből még mindíg kéne visszatartanod,mint ahogy Limara javasolta! Kicsit legyen keményebb a nyers tészta,mikor dagasztod,mert még behorpadt a teteje,ha jól látom!
Ez meg az én mai kenyerem,ébresztett nyanyás,-nem hibernált!
És csináltam Margitka receptjéből gubakiflit is,de ott az van írva.hogy csak vízzel kell lekenni,és hát így nem lesznek fénnyesek!
De a másik bajom vele,az,hogy nem tudom,hogyan kell a bagettet,és a hosszú kiflit formázni... Az első csík a tészta széléről még csak menne,de a második már egy téglalaphoz hasonlít,és abból hogy lesz kifli??
Még szerencse, hogy nem régen ebédeltünk, mert különben nagyon megéheztem volna a sok finomság láttán.
Bezsa! nagyon szép kenyeret sütöttél. Köszönöm, hogy hoztad a képeket.
Jégkása! csak ámulok-bámulok, milyen nagy srácok már a fiaid.
Cristina! na még ilyet! igazi keksz-kavalkád
Vogii! szívesen megkóstolnám az almás pitédet, nagyon guszta
ILDIKÓ! szorítok, hogy sikerüljön megoldani a sütő gondodat
Bogi! biztos fini a túrós sütid. Sokszor jól jönnek ezek az egyszerű recik
Limara! de jó, hogy van köztünk ilyen ügyes, kísérletező kedvű PékecskeAnnyi finom recit kaptunk már Tőled. Sok családban ismerik már a nevedet!
Lányok! köszönjük a gratulációkat (kalács ügyben), még zavarba is hoztok bennünketIgyekszünk szépet sütni, de legtöbbször csak fini és azért messze elmarad a külleme attól, amit egy ügyes háziasszonyi kéz képes alkotni
Ildikó bár sikerülne a madarakról meg már bauék gondoskodtak! tele van vele a kertes úgyhogy csak bátran fogdosd össze őket,remélem sikerül a sütöd és akkor indulhat a madár hajsza!
Hoztam én is egy kis túrós sütit,nagyon egyszerü mindent csak nyersen ,akarom mondani simán bele kell dobálni a tepsibe és ez sül ki belőle. A héten volt itt az uncsitesom és ő mondta,hogy ezer éve a gyerekének a suliba diktálta le a tanárnéni a receptet,hogy ez egy pofon egyszerü süti és az akkor 6.-os gyerekek is meg tudják csinálni,háát tényleg nem kell ,hozzá nagy tudás és elég jó kis műremek lett belöle.
hát ez eléggé homályos lett,de talán látszik rajta ,hogy alul egy kis tészta középen egy kis túró és felette szintén egy kis tészta van! A száraz anyag felét a kivajazott tepsibe alulra kell szórni rá a túrós töltelék annaak a tetejére szintén a száraz anyag és nyakon önteni fél liter tejjel amibe 4 egész tojás van elkeverve. Pofon egyszerű. Ja csak valakinek meg kell csinálni.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit