Levettem. Gyönyörű nagy már most is. Jó a légkeverés vagy inkább alsó-felső láng legyen? Bocsi, hogy ennyit kérdezek, de ez az első és nagyon szeretném, ha jól sikerülne.
Inkább vedd le róla a tetőt, úgy sem lesz semmi baja. Gőzösítsd be a sütődet, és sütés közben is sűrűn spricceljél be vizet. Míg bemelegszik a sütőd, már azalatt tegyél be egy kis fém bögrében vagy tálkában vizet az aljába.
Ha rajta hagyod a tetőt, nem tud megkelni, tömör lesz.
Most már beraktam a kisebb jénaiba, mert nincs más. Nincs sütőzacsi sem, tehát egy kicsit bajban vagyok, mert lassan kinövi a jénait és még csak fél órája kel. Mi történik, ha leveszem róla a fedőt? Anélkül nem sül meg szépen, ugye? Azt hiszem, szépen bele fog nőni a kenyér a tálba. Majd letörjük róla.
A díszítésről annyit, hogy anyukám vezetékneve Csillag... Nagyon finom lett, csak egy kicsit elázott az alsó piskótalap. Bontott meggyet is tettem bele, szerintem még jobb lett tőle.
Kovászbomba nagyon jó, de némi odafigyelést igényel. Mindenképpen vigyázz arra, hogy ne melegedjen túl a tészta dagasztás közben, mert akkor elkovászolódik és nem lehet már megmenteni. A folyadékot és a többi hozzávalót is csak éppen szobahőmérsékleten add hozzá.
Ennek a kenyérnek bizony kell a 8 literes jénai, szép nagyra fog nőni. A nagyobb multikban lehet kapni, azt hiszem a Metróban a legolcsóbb. Ha nincs jénaid én az XXL méretű sütőzacsit ajánlom neked, inkább abban süssél kenyeret, mint római tálban. Már többen próbáltuk abban, de valamiért nem működik, lehet nehezebben melegszik át? Sütőzacsi viszont remek, míg nem volt jénaim, abban sütöttem én is. 220 fokon lehet kezdeni így a sütést, majd 20 perc múlva visszaveheted 170 fokra. 50-60 percig kell sütni. Ha megkopogtatod a kenyér alját, és kong, akkor jó.
Sziasztok! Még kevesekkel találkoztam, új vagyok itt és a kenyérsütésben egyaránt. Ma egy kovászbombával szeretnék kisérletezni. De nem tudom, hogy hány fokon kell sütni. Egyetlen célzást találtam rá, hogy 200 fokon kell sütni, 50-60 percig. Ez jó? A másik kérdésem az lenne, hogy lehet-e kenyeret sütni római tálban? Valahol egyszer azt hallottam, hogy igen. Ha valaki sütött már így, kérem segítsen. Félek, hogy kicsi lesz a jénai tálam. Olvastam, hogy van, aki 8 literes jénaiban süti a kenyeret. Hol vettétek?
Lányok, használ-e valaki közületek szteviát édesítésre? Találtam egy webboltot, ahol lehet magot rendelni és erősen gondolkodom rajta, hogy megpróbálom, csak nem tudom mik a tapasztalatok. Mindenhol dícsérik a szteviát, de jó egyáltalán?
Mennyi gyönyörűséget látok itt kora reggel. Fantasztikusan ügyesek vagytok, gratulálok!
Manócska, színezéket az élelmiszerboltban vettem. Olyan tubuskában van, mint az aromák.
Móni, most egy torta lesz a picikémnek, de a maradék dísz pont jó lesz májusban a keresztlányunk ballagására, valamint a házassági évfordulónkra és a szülinapomra. Ugyanis szülinapra esküvőt kaptam anno. Nem használtam fel sok pillecukrot, mégis rengeteg dísz lett belőle. Hűtőmben elég kevés hely van, nem akartam ott pakolászni sokáig, Inkább akkor eldugom készen egy dobozban a spájzban.
Boglárka, Moha nektek is köszönöm. Mohám, látod a szégyentelen cukisokat? Ahelyett, hogy ők látnának el engem, innen lopiznak. Egyébként tényleg van egy cuki úgy 300 méterre innen, de csak a boldog szülinapotos táblácskát vettem ott.
Masala, Ildikó hozta a receptjét, a receptes II-ben van. Vettem színes pillecukrot is, de a csomagban csak rózsaszín,zöld és sárga volt, így kék, piros és zöld ételfestéket kellett vennem. Valamint a nagy része a pillecukinak a Pennyben kapható Marsmallow volt. Annyi, hogy minden pillecukor másképp viselkedett. A Marsmwllowot könnyű volt kezelni, de bizony a gyári színezett pillecuki(valami nagycsomagos német márka) elég kemény lett és minden használat előtt langyítgatnom kellett, hogy dolgozni tudjak vele. Viszont sokkal masszívabb virágok lettek belőle. Színezésnél is volt gondom, mert amibe ételfesték ment, ott rendesen ellágyult az egész. Nem gondoltam arra, hogy ilyen kis mennyiségnél nem kell bele víz, mert épp elég az ételfesték hozzá. Azért megoldottam. Minden színhez egy maréknyi pillecuki ment csak, azért lestem, hogy mennyi díszt tudok belőle csinálni. Most ez így rengeteg, de nem fog ránkpusztulni. Májusban is lesz 2 torta, amire tehetek és június elején anyukám szülinapjára is én akarom csinálni a tortát.
Remélem Daninak fog tetszeni a torta, de eddig minden nap megnézte a törpiket és mondogatja nekik bőszen, hog baba.
Na itt az álmatlanka! Már második napja nem bírok aludni.
De Moha ez tők jó akkor ő a pityokás pogácsa kicsit be csics a lelkem és már ide oda dülöng,na pont ilyet keres tem ma ,na mire megleltem elment a kedvem napolva holnapra, de a barátosném mondta,hogy neki is nagyon lágy lett de ahpogy a hajtogatásokkor reszelt sajtal hintete meg és ugy hajtotta 3x és mind 3 alkalommal sajt szór majd hajt a végére elégé masszív tésztát kapott,de valami ISTENI volt. Ó bárcsak lett volna ma jókedvem megcsinálni,de nem ,hogy jó még rossz kedvem sem volt.Egyszerüen semilyen sem volt de holnap vagy legkésöbb kedden meg kell csinálni mert jönek haza a tesomék és kéne valami vendég marasztaló :-)))
Csókoltatom a pogácsáidat... -tudod mikor a szám közelébe ér,-akkor jön a csók,-aztán hamm bekapom... Ha kiszúrás után a tepsin pihenteted még 20 percig akkor nem dőlnek el!
ez egy grahamlisztes kenyér, amit lábasban sütöttem és egy jénaival takartam le. Ezt az összeállítást most hoztam össze és így majd tudok nagyobb kenyeret sütni letakarva. Eddig csak fedetlenül sütöttem ilyen nagy kenyeret, de nekem jó lett volna már előbb, mert nem tudok minden nap sütni. Ez 1kg 43dkg lett.
Lányok! Remekeltetek megint! Azt nem mondom, hogy unalmas mindég a szép sütésekben gyönyörködni, de azért, hogy NE bízzuk el magunkat, bizony kell néha egy-két kevésbé sikerült termék. Remélem erre csak nagyon ritkán kerül sor, de így mindég emlékeztet minket arra, hogy milyen alázattal kell viseltetni a kenyér és kalács iránt.
Cristina, ha nem marcipánból vannak a rózsák, akkor hogy készültek? Vagy félre olvastam valamit? Légyszíves írjál róla, hogyan csináltad?/ pl. színezés/ Ilyen gyönyörű tortája kevés kis srácnak lesz!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit