Tudom,hogy cukros vagy,ahogy én is,épp ezért írtam,hogy csak a pogit ajánlom. Leginkább diétásan sütök,de most viszek anyukámnak és a hugaimnak is kóstolót, a hugaim pedig allergiásak az édesítőre.
Pont a cukor miatt mondtam,hogy nem mernék enni belőle.Én is cukros vagyok,éppen ezért nagyon keveset sütök.Én hiába szeretem a süteményeket,ha nem ehetem,a férjem meg nem tésztás.Alig eszik ilyesmit.A sütkérezési hajlamomat csak ünnepekkor tudom kiélni.De akkor nagyon.
Piroska régen én feltetem de csak az áltba de nem tudom melyik hozászólás volt már ,de semmi ördöngöség nincs benne csak egy dolog kell hozzá türelem!
Mert a tésztát akkorára nyujtod amekorára csak tudod,tehát a fél kiló lisztből egy 50-60cm-es kört kell nyújtani de ha nagyobat tudsz az sem baj minnél nagyobb annál tőbb tatu csik van rajta
Bezsa ! Micsoda felhozatal, először gyönyörű kenyér. Majd az a sonkába tekert fasírt. Nagyon jól néz ki. És micsoda zsömle kérem szépen, ez nem semmi. Ügyes vagy !
Limara ! Ez igen, megint mennyi mindent sütöttél egy nap! Mindjárt megkuksizom az új kenyér recidet.
Ma megint kb. 2 hetes lemaradásomat próbáltam visszaolvasni. Mindenki csodálatosan guszta dolgokat készített.
Minden kedves születés - és névnapost szívből köszöntök. Minden betegeskedő pékecskének üzenem, hogy nagyon vigyázzon magára, mert az egészség nem tréfa.
A farsangi képek aranyosak mind. Majd én is elküldöm a mienket ha végre eljutok odáig.
Néhány gondolatra reagálnék, illetve kérdésem is lenne. Moldvanm! A gyönyörű francia krémesedet melyik recept alapján készítetted? Kell hozzá mély tepsi vagy valami speciális felszerelés? Mitől tartja meg a formáját addig is amíg megszilárdul? Bocs, ha butát kérdezek, de ilyet még sosem készítettem.
LkJudit! Szerintem a szeletelőgép hasznos dolog, de csak jó minőségűt és nagy teljesítményűt vegyél. Mi egy olcsó vacakkal befürödtünk.
Tatu kifli formázását hol lehet elolvasni?
Andrej! A gyönyörű rózsákat milyen anyagból készítetted?
Majd még jelentkezem, addig is legyetek jók, és pihenjetek is a hét végén.
Üdv: Piroska
Macikonyha leveles krumplis pogácsa hol található meg pontosan?
Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben megkelesztjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, belerakjuk a megkelt élesztőt, a cukrot, a fahéjjat és az olvasztott vajat. Annyi tejet adunk hozzá, hogy inkább lágynak mondható tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, akkor jó, amikor elválik az edény falától és szép fényes lesz a tészta. Meglisztezzük, letakarjuk és megkelesztjük. Újra átgyúrjuk és formázzuk. Kivajazott, kilisztezett formába, tepsibe rakjuk., ismét megkelesztjük. Megkenjük felvert tojással (Én tejjel kentem meg) és a tészta vastagságától függően kb. 40 percig sütjük. Pihentetjük és felszeleteljük. Kakaóval kítünő reggelire vagy uzsonnára.
Ha kisült felrakom, hogy megnézhessétek Csináltam ma még ropogós tejes kiflit is és végre megrepedt a teteje
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit