Jo estet mindenkinek! Udvozlet az ujjonnan jotteknek! Sok szerencses es finom sutogetest kivanok mindenkinek!
Nagyon finom dolgok "szulettek "megint. hihi Ehes lettem.Ha nem lennek ilyen dog faradt, akkor most mennek es "osszedobnek " valamit. Nem tudom mi van de az izuleteim jool fajnak. Ez a csoroszjasag mar?? -vagy fogjuk az idore? A tegnapi Yoghurtos-nyanyas kifli es zsomimnek finom ize lett, de sztem a krpure portol jool megvaltozott az allaga. Tomottebb es szalas lett. Sztem elszivta a vizet az eredeti "tesztatol /Hm! micsoda vampir ez a purepor. / Maskor az nelkul keszitem.A 2. kelesztesnel epp ezert olyan gnooomjaim lettek hogy a mozgasserultek egyesuletenel nyugodt szivvel tagkent bevehettek volna oket. MONDOM En : kovaszbena vagyok!
BEZSAM : Ha ilyen jo "bombakkal "dobaloznanak minden haboruba akkor szivesen venne mindenki hogy eltalaljak.Bummm es nyam-nyam! ES gondoljatok bele: Csokihaboru es Beke! Irta : Bezsa-nene hihihi MEEEG rimel is! Megint okorkodom. Hat hiaba, nem akarjuk kinyooni. hihi
BRIGIKEM :Johet a repedes nekem! Kuldheted. Csigabiga felelosok es a madartejesek, Ti is kuldhettek!
Hat, lanyok ide mindenki jon, mert mindennap minden oraban ingyen zaba van!hihi
No, megyek, mert kidobnak. Pussz es tovabbi szep es nyugodalmas estet kivanok mindenkinek!
Nagyon guszták azok a csigucik,lehet,hogy holnap én is nekiállok. Az a madártej is csábító,de én most ilyeneket nem ehetek helyette kipróbáltam egy REFORM kenyeret,ami eléggé érdekes lett! Élesztő nlkül,szódabikarbónával sütöttem,és tönkölyliszt,meg tk búzaliszt van benne.
Hát ilyen lett: szerintem a keverés után pihentetni kéne,de az a receptben nem szerepel.
Fruzsika Otker vanilia puding+2 van cukor és csak kb. 3,8 dl tejjel, hogy jó sűrű legyen és még állni is hagytam egy kicsit. (nagyon finom lett, rumban áztatott nagyszemű mazsola, aszalt szilva összevágva és kis apróra vágott dió van benne, de bármi gyümölcs mehet)
Kartika recijét vettem alapul, de mivel kandirozott gyümölcsöm nem volt itthon ezért a cukrozott narancshéj mellé, csokilencsét, fehércsoki forgácsot raktam a túróba. Most szépen összeállt. Én mindig a zseletinnal bajlodóm, de most Kartika adagolása alapján eddig úgy néz ki, hogy jó lett. Legtöbbször kanalazni szoktuk a túrótortát.
Valamelyik nap egy sült túrótortát szeretnék sütni. Párom hozott egy csomó túrót.
Nekem is kicsit összeesik a hab, de még a főzés közben. Felforralom a tejet, közben felverem a habot pici folyékony édesítőszerrel és egy nagyon csipet sóval. Amikor a tej felforr, a legkisebb gázlángra teszem takarékra. Kanállal galuskákat szaggatok, nem sokat, mert dagad. Kb. 1 percig főzöm az egyik oldalát, majd megfordítom. Másik oldal is 1 percig gőzölődik, ekkor kiszedem szűrőtálra, amin addig pihen, amíg beleszaggatom a tejbe a másik adagot. A lecsöpögött habgaluskákat ekkor kiszedem a szűrőtálból és lezárható műanyag dobozba szedem. Szerintem akárhogy is csinálja az ember lánya, picit mindig összeesik a hab. Arra már rájöttem, hogy túlgőzölni sem szabad, mert attól is összeesik. Egy adagot nekem is sikerült így elintézni.
Tanacsot szeretnek kerni: nincs veletlenul valakinek Hauser BM 821-es gepe? Most szegenyt csak dagasztasra hasznalom, mert a kenyer tetejet nem suti meg. (Mar foliaztam, takartam,) Ha valaki mar kitapasztalta hogy kell ezzel a masinaval szepen sutni, szivesen vennem a tanacsat. Neha jo lenne csak belepakolni a cuccot es kivenni a kesz kalacsot, kenyeret.
Cristina77, a madartej habjat hogy keszited? (Nekem a kiszedes utan kicsit osszeesik )
Mentem szavazni a desszert. eu oldalára, kicsit elkalandoztam rajta másfelé is. Hááát, érdekes dolgokat olvastam.... Irgum-burgum a lap alján a tartalomlopással kapcsolatban, az olasz reciknél meg odaírják,hogy ezek nagy része csak náluk van meg magyarul. Ehhez képest a biscottit,grissinit, panna cottát már egy jó pár gasztroblogon olvastam régebben is. Na mindegy, csak fura volt.
Üdvözöllek az oldalon, gratulálok az új gépedhez. Nekem is ilyen gépem van, már 2 éve, nagyon szeretem, gyönyörűen dagaszt, finom ropogós héja sül benne a kenyérnek.
Síma étolajjal kend ki az üstöt , a lapátot és a tengelyt, 10 percre indítsd rá a sütést, majd várd meg míg kihül, és kezdhetsz is benne sütni.
Most regisztráltam, mert tegnap kaptam egy Hausmeister HM1000 kenyérsűtőt, amiről itt nagyon sok hasznosat olvastam, de rögtön van kérdésem is:A használati utasítás "Tisztítás és Karbantartás" fejezetében olvasom: "A sütőformát és a lapátot első használat előtt ecsetelje be hőállózsiradékkal és 10 percig tartsa 160 fokos sütőtérben, lehülés után konyhai törlőpapírral törölje le a zsírt (polírozás). Ezzel tartósabb lesz a tapadásgátló bevonat. A műveletet időnként megismételheti". Én itt elakadtam, mivel hőálló zsírról csak motorokkal,csapágyakkal kapcsolatban hallottam. Másnak ez nem okozott gondot?
De "Az első használat előtt" fejezettel is van problémám. Azt értem, hogy olajozzam be a sütőformát, és 10 percre indítsak egy Extrasütést, de az mit jelent, hogy "használatkor kicsit be kell zsírozni a berendezés néhány részét. Ennek eredménye némi gőzkibocsátás,ami első használat esetén természetes." Milyen részekről lehet szó? A Gyártóhoz akartam fordulni, de nem találok elérhetőséget. Tud valaki válaszolni?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit