Drága péktársaim, ne vacakoljatok már, hogy nem mertek most írni, kérdezni az általánosban. Nem erről szólt Bezsa és Nelly ötlete, ill. kérése. Ami sütéssel kapcsolatos, nyugodtan jöhet ide, de ami más topikba való, az menjen a megfelelő helyére. Más szóval, ne itt legyen mondjuk, a fogyikúra, vagy hogy feltörte a csízma a lábunkat, mert van fogyikúrás és fűben-fában topik, amit szintén a mi kérésünkre hozott létre Margitka vagy Bezsa. Itt max. utaljunk rá, hogy írtunk vagy kérdeztünk a megfelelő topikban. Az ebédet, vacsorát tegyük a főzősbe, a gyerekekkel kapcsolatos dolgot a babásba. Érdekes, hogy a kertesbe kerül szinte mindig, ami oda való, egy kis odafigyeléssel a többit is meg lehetne oldani. Ezen az oldalon nem voltak, nincsenek off témák, mint más fórumokon, szerény véleményem szerint ne is legyen, jó hogy mindenről lehet beszélgetni, ez egy kis baráti társaság, csak tegyünk mindent a megfelelő helyére.
Mint legutóbbi ünnepeltnek pl. nekem nagyon jól esett, hogy ilyen sokan gondoltatok rám, de kicsit feszélyezett, hogy talán másokat zavar. Lehet hogy az ünnepi topik jó ötlet, mert erről a szép szokásunkról kár lenne leszoknunk, én is szívből köszöntöm az ünnepelteket.
Ne bántódjon meg, vagy gondolja azt bárki is, hogy ez csak neki szól, ez mindannyiunk közös érdeke, hogy még jobbá, élvezhetőbbé tegyük a fórumot.
Én is osztom Superkeri véleményét.Ha valaki "csak olvassa",vegye a fáradtságot,keressen egy kicsit.Ha bejelentkezik,akkor meg mi tudunk segíteni.Nem kerül semmibe a regisztráció.
Én is osztom Superkeri véleményét,de ezzel nem az ellenzésemet szeretném kinyilvánitani,csak a véleményemet.Hiszen,amikor szóba került a babázás,és egyre több Anyuka jött hozzánk,kaptunk egy lehetőséget,és nyitottál nekünk egy külön fejezetet,ahol a gyerektémát kibeszélhetjük.És látod,vettük a lapot,és ott működünk.Tehát,én is azt mon dom,hogy legyünk kicsit fegyelmezettebbek,és tartsuk be a szabályokat.Ha új pékecske jön közénk,majd Ő is szépen veszi a lapot,hogy úgy mondjam.Ezzel nem azt szeretném mondani,hogy aki csak látogatóba jön ide,nem tiszteljük,de talán,ha szeretne valamit,akkor rt legalább egy csokorban lennének a kedves megemlékezések.úgyis rákérdez,és mindig kap segitséget .Az ünnep-topik viszont jó ötlet,mert egy csoportban lennének a kedves megemlékezések.
Ezzel tényleg nem ellenkezni szeretnék,de olyan nagyon megszoktam már,hogy itt működünk.Persze,ha többen ,vagy Ti Margitkával jobbnak látjátok,én benne vagyok,majd megszokjuk.
Egy kicsit belekotyognék én is a fórum átalakításába
Osztom a véleményem Mohával!! Szerintem is egy idő után teljesen "elülne" az Ált.alános. -----ahogy a többi topic is csak alkalmanként lendül egy kicsit.
Úgy gondolom, hogy a Törzsgárda vegye kicsit szigorúbban az Ált-ban tárgyalható dolgokat, a többit a megfelelő topicban meg lehet beszélni, mutatni.
Azok a Pékecskék, akik csak olvasni járnak ide, vegyék a fáradtságot és ha az Ált-ban nem találják meg a keresett információt, kicsit nézzenek körül a Menüben!! Ez csak privát vélemény, hogy inkább a regisztrált sütőknek legyen kedvezőbb az oldal ( azt hiszem ő értük jött létre), mint az egyszer-egyszer bekukkantóknak
Előző vélemény visszavonva, tényleg jó lenne a különválasztás, ez nem jutott eszembe,amit Bezsa írt most. Valóban van itt egy kis törzsgárda, minket érdekel egymás búja- baja, szülinapja, munkakeresése, és ez másoknak nyilván nem érdekes. Őket a sütés témaköre érinti, akkor valóban könnyebben megtalálják a kérdésekre a válaszokat.
Értem én mire gondolsz, csatlakozom Moha véleményéhez, hogy kicsit talán magunkat kéne megfegyelmezni és az ide nem illő témákat az adott fórumon megírni. Nekem jó az, hogy ide teszi mindenki a sütését, legyen az zsemle, kenyér kifli. Mert látom, megcsodálom, sőt megirigylem és el is készítem, ha akarom. Itt tudunk segítséget kérni egymástól, tanácsot, ötletet adni. Ha mindenki ezt betartja, szerintem jól fog működni a dolog.
Köszi Bezsa, hogy ennyit dolgozol ezért az oldalért.
Mohám én úgy gondolom, hogy nem halna el ez a fórum, hiszen itt köszönthetnénk az ünnepelteket, mutathatnámk meg a tortáinkat, irhatnánk az egyéb örömeinkről és bánatainkról. Én ezeket a jelzéseket nem most kaptam, sokáig rágodtam rajta, míg jeleztem felétek.
Gondolj csak bele, hogy amikor köszöntünk valakit, az néha hány oldalt vesz igénybe ami nagyon jó, és örömet okoz az ünnepeltnek és közben van 2 sütős kérdés tapasztalat, ami szinte elveszik.
Lányok nem az dolgom könnyítésén van itt hangsúly, hanem azoknak a topiktársaknak és érdeklődöknek akiket csak a sütéssel kapcsolatos dolgok érdekelnek.
Bezsa akkor úgy gondolnád,hogy a "sütős"-ben lenne minden ezzel kapcsolatos dolog, és az általánosban pedig mindenki az egyéb dolgokról írhatna?
Mondjuk akkor az ált. szerintem elhalna egy idő után, mert a többi fórum lefedi az életünk szinte minden területét, kert, baba, főzés, fogyi, nem nagyon lenne más téma ami ide való. Szerintem ha megpróbálunk fegyelmezettebbek lenni, akkor működne a régi rendszer szerint is. Ígérem én is odafigyelek ezután nagyon,hogy minden a megfelelő helyre menjen. Egyáltalán nem érzem bántónak, nyilván a te dolgodat is könnyítenénk így.
Nellykém én úgy gondoltam, hogy ami sütéssel kapcsolatos, legyen az élesztő, liszt, sütő vagy bármi az a sütős oldalon kell, hogy legyen. Az általános oldalon, meg bármi ami nem ezzel kapcsolatos. Időjárás, egészségi állapot, stb.
Ott legyen megtárgyalva, mert ott az egy információ a sütéssel kapcsolatosan. Itt elveszik a többi között.
Végig gondoltam ezt a sütős oldalt. MOndjuk akkor nem lenne rossz, ha tényleg ott csak a sütésről szólnának a képek, a recik, és a téma. Beleértem a kenyeret, a kiflit, zsömit, de a sós és édes sütit is. Aztán ha a hozzávalókról lenne kérdésem, akkor ide betenném, és itt jól kitárgyalnánk. Mint mondjuk most a liszt témát, mert ennélkül ügye nem lehet fincsi kenyeret sütni. És nekem is fontos lenne mind a kettő. Te így gondoltad Bezsa?
kenyerke megnéztem a malom honlapot és véletlenül ráakadtam a községünk malmára. Nem is tudtam, hogy van. Megnézem ma arra sétálok délután a gyerekekkel.
Mondjuk én ide nem tennék fel az ebédhez készülő ételek recijét, fényképét, arra van a "Mit főzzek" oldal. MArad a kenyér, kifli, zsömi és kalács recije, képe, meg a sós és édes süteményeké esetleg. De ez az én véleményem, majd leírják mások is. Mert mi alapján definiáljuk a sütős oldalt?
Sziasztok új kísérlet. Tehát a fehér kenyér receptje szerint készül a kenyerem, nyanya helyett búza kovászt por formájában tettem bele és sikért. Amikor csipogott a gépecske kb. 10dkg reszelt trapista sajttal ízesítettem. Már kel a tészta. Szépen egyenletesen dagasztotta meg a gép. Nem lett túl feszes de lágy sem, amolyan kettő közötti átmenet. Elösszőr gépben sütöm meg aztán próbálom jénaiban. A liszt nem b-80-as remélem ma tudok venni, hanem 30dkg fehér és 30dkg. rétes. Szóval várom a csodát, majd kisül beklőle valami. Ha kész természetesen, hozom a képet és leírom mi a tapasztalat a kisült kenyér állagával kapcsolatban. Bezsa szerintem is jó ötlet a sütés oldal.
Bezsa! Hogy gondolod? Csak sütős fórum oldal? És akkor ez milyen oldal? Itt nem sütünk? Dehogynem. Mire teccik gondolni? Kicsit világosíts már fel kedveském!
Az ötleted jó! Én már csak végig futom az általánost ha van időm, de lapozgatni ritkán szoktam. Tudom, hogy az általánosban beszélget a társaság, ezért is tettem be a pitát ötletadónak, szemhizlalónak, étvágygerjesztőnek.
HBKati, itt megtalálod a malmokat. Érdemes a tapasztalatodat megírni nekik.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit