Szia Bau! Valóban gyönyörü a sós kiflicskéd, megkaphatom a receptjét? Lehet kenyérsütőben csinálni, vagy csak a hagyományos módon? Nagyon gusztusos, már csorog is a nyálam, most jól jönne egy ilyen kiflicske, nagyon ügyi vagy
Köszönöm Brigitta!A nyanyusom eléggé kovász illatú volt, de nem volt rossz. Meleg vízzel és liszttel elkevertem, élesztettem, ez majd 3 óra volt, de utána csak egy kicsit kelt tovább, mint mikor élesztő is van benne. A hűtős verziót nem próbáltam még.
Ma csak nyanyával sütöttem kenyeret, élesztő nélkül. Volt 45 dkg nyanyusom, ami már egy hete pihizett a hűtőben, azt akartam elhasználni. Magokkal turbóztam:
Sziasztok! Először is az ünnepelteknek minden jót és szépet, a betegeknek jobbulást kívánok! Másodszorra pedig kipróbáltam az uj kenyérsütő gépemet tegnap. Sütöttem egy kenyeret ami tökéletesre sikerült. Délután meg egy kalácsnak nevezett valamit ami nem lett kalács. Hát nem tudom mit szurhattam el, de még nagyon csak kis kezdő vagyok. Először dagasztás-kelesztés progira tettem, majd amikor végzett mindjárt átállitottam sütésre. De szerintem nem is ezzel volt a baj, hanem talán a mennyiségeknél tolhattam el valamit. Lehet hogy csak kelesztenem kellett volna aztán kivenni és a sütőben megsütni. Ti hogy csináljátok a csíkos kalácsot? Van olyan recept ami azt irja hogy a kakaót egy pici vizzel kell higitani, a másiknál meg a kakaóport kell beletenni. Jó lenne ilyent sütni de nem is merek nekiállni, főleg hogy ez a tegnapi ilyen pocsékra sikerült, ment is a kukába. Itt olyan szépeket látok, mindenki nagyon ügyes, nem tudom én mikorra jutok el eddig. További szép estét mindenkinek, majd lehet hogy még jövök a hülye kérdéseimmel, mert sajna a családban senkinek sincs sütőgépe, még csak tanácsot se tudok kérni, puszi:Anikó
Hozom Ili nevű pékecske képét, aki eddig csak olvasgatott minket. Még a jó múltkor amikor megsütöttem a kuglófot, e-mailben kérte tőlem el a recijét és ki is próbálta. Íme így sikerült neki:
Ili említette nekem, hogy kicsit szorosra hagyta a tésztáját, azt havasoltam, hogy legközelebb hagyja nyugodtan lágyabbra a tésztát, hogy még foszlósabb legyen.
Legközelebb nyugodtan írjál ide is és gyere számolj be a sütögetéseidről.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit