Köszi Nene! Megnéztem, én a sajtos tekercs nevű recire gondoltam, mert ehhez is kell egy tészta alap, aztán sajtos krémmel megkenem, 3 rúd készül, ezt egy éjszakára hűtőbe teszem, és másnap csak szeletelem, és sütőm. Látszatra ugyanígy néz ki, mint a Tied. Én szeretem, de a család nem díjazta, ezért gondoltam, hogy édesre át lehetne váltani. ELrontani talán nem lehetne, és akkor lenne valami apró süti is. De akkor majd kipróbálom a Te reidet Nene!
ajjaj, az más... azért megkérdezheted, max ha túl drága, nem hagyod ott... de akkor új gépet vennél?? Óóh, én nagyon sajnálnám még, ha el kellene köszönnöm a gépemtől...
Fruzska!Ne haragudj,de csak most olvastam amit írtál.A fűszert Orosházán szerettem volna megvenni,de csak megrendelni tudtam egyenlőre.Majd csütörtökre jön meg az üzletbe.Azt sajnos nem tudom,hogy fehérkenyérhez jó-e,én még nem használtam ilyet,de biztosan tud itt valaki erre válaszolni Neked.
Julika köszönöm a recit, holnap bevásárolok hozzá és jöhet a sütés. Lányom segítségével megpróbálok majd képet feltenni a tortárol, meg az elmaradt kuglof képet is pótolom.
Nem hiszem, h a sajtoscsiga recepteje, ill. azt, amit én ismerek, az egészen más. Ez nálunk még a családi szakácskönyv egy darabja, málunk "Dédi féle kókuszos csiga " néven fut, de szívesen közkinccsé teszem:
Szia Nene! Érdeklődöm, hogy a kókuszos csigád milyen reci alapján készült? Gondolom, hogy hasonló lehet a sajtos csigához, csak a krémje más??? NA persze és a tésztába nem kell annyi só??!!
Szia Bau! Az én problémám elég banális: eltörött az egyik üsttartó rugós kütyü ( Eta Siesta ), ami két oldalról karomszerűen fogja meg az üstöt. Még bőven garanciális volt, így nem kellett fizetni, és bő 2 hét alatt készült el ( igaz, a Férjem 3 naponta a nyakukra járt, de mérte! ) Ez a két hét egy örökkévalóság volt, csak kalácsot sütöttem a gyerekeknek a konyhai robotgéppel. Most olyan boldog vagyok vele, meg a mai kenyeremmel, tényleg akkor értékeljük csak igazán, mikor hiányolnunk kell! Máskor meg természetesnek vesszük, h itt áll a konyhában!
Ünnepek után esetleg inkább tudod nélkülözni, nem? Neked is garanciális?
Olvastam,hogy szervízben volt a kenyérsütő géped! Megkérdezhetném,hogy mi volt a baja,és mennyiért javították? Nekem is kilazult,lesüllyedt a tengely,karcolja az üstöt,és még a tartó lemez is eltört... Nem tudom,hogy érdemes-e javíttatnom???
Véletlenül láttam meg az üzenetedet. Nem járok erre gyakran, csak ha az időm engedi. Viszont az e-maileket naponta többször is megnézem. A gép is azonnal kijelzi a gmail-en is ha levelem érkezett. Érdemes egy rövid értesítést írni a hozzászólás számával együtt, akkor gyorsan tudok válaszolni.
Csak ennyit:
Írtam neked az Általános-ban, hsz. 38167.
Kérdésedre válaszolva: Igen, a magvakat legalább 1 éjszakára leforrázva áztatni kell. A rozs puha mag. Viszont az árpakása vagy a búza igen kemény. Az áztatást fajtánként különtéve érdemesebb áztatni, mert akkor jobban érzékelhető, hogy melyiknél kell várni, esetleg kicsit főzni, hogy átpuhuljon. Ha nincs darálód, mozsár is jó, két tiszta kő, vagy húsklopfoló
Mindenképpen a magok legyenek átpuhulva törve/egészben! Csakis megpuhult magokat szabad a tésztába tenni. Ha nem puha, akkor olyan lesz a kenyérben mint a kavicsdarabkák.
Nem csupán gabonamagvakat érdemes bele tenni! Rizst, barnarizst, kölest, kukoricakását (szemesebb a gríznél), hajdinát... Próbálgatni kell, ami Neked ízlik
Megpróbálom leírni a képtárból és az animációs képeket hogyan kell berakni.
Rámész arra az oldalra amelyikről szeretnéd berakni a képet.
Jobb gomb, katt. Megjelenik egy szürke panel ahol a tulajdonságok feliratra, bal gombbal rákatt.
Ott középtájon van egy ilyen felirat, hogy CIm: azt kijelőlőd.
Visszajössz a hozzászólásokhoz.
Itt a menűsorban látsz egy olyan rajzot, mintha 2 piramis lenne egy körrel a jobb oldalán.
Jobb gombbal vagy ballal (nekem mindkettővel müködik, de van akinek nem) rákatt és megnyilik egy panel.
Ott a hivatkozás rubrikába bemásolod a beillesztéssel: a kijelölt hivatkozást és a rendben gombot megnyomod.
A hozzászólásban, ha rákattintasz a képre akkor 8 kis kocka jelenik meg. Az egér folyamatos lenyomásával és a kép közepe felé tolásával lehet a képet kicsinyíteni.
Ha explorert használsz akkor a képre kattintasz jobb gombbal, másolással kijelölőd és itt a hozzászólásban, beillesztéssel berakod.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit