Limara nagyon szépen köszönöm a receptet, meg fogom holnap csinálni. A Te öregtésztás kenyered csinálom a csaádomnak csak annyi változtatással, hogy reszelt trapista sajtot is teszek bele és annyira ízlik mindenkinek, hogy a férjem a munhahelyén már dicsekszik a kenyérrel és kostolgatják rendesen. 1 kg már egy napra kevés is. Ma tiramisut csináltam amarettóval. Fini lett. Nekem is van egy pici betegségem de majd holnap mesélek róla akkor lesz időm.
Kicsit nehéz szívvel jelentkezem, mert nem igazán örömteli, amit mondani szeretnék.
Juliával (Majorkaj) és Marcsival (Limara) egyeztetve arra jutottunk, hogy az idei találkozó időpontját áttesszük őszre.
Sajnálattal olvastam és hallottam, hogy a "régiek" sorra lemondták, mert nagyon sokaknak közbejött valami egyéb program, kötelezettség. Én azt gondolom, hogy mindannyiunknak az lenne a jó, ha az idén is minél többen - régi és új forumozók egyaránt - találkozhatnánk. bízom abban, hogy ha őszre kitalálunk egy új időpontot ennyire előre, akkor többen tudtok eljönni.
Akik jöttek volna, tőlük elnézést kérek, és remélem, hogy az új időpont nekik is megfelel majd és valóban tudunk találkozni.
Lányok! Kérlek benneteket, hogy az új őszi időpontra tényleg próbáljátok meg szabaddá tenni magatokat, hogy minél többen találkozhassunk ismét és minél több új forumozótársunkkal ismerkedhessünk meg idén is.
Elvesztem kicsit sűrű volt az elmúlt hetem és még a mai napom is. A mult hét elején 3 napot Balatonfüreden voltam Szakszervezetes fejtágításon jó volt. Utánna pedig ezerrel melóztam mindennap, nekem csak a vasárnap és a hétfő volt pihenő. Ma pedig apósom 70. születésnapját ünnepeltük kerti főzéssel és persze kisebb esővel. Sütöttem neki puncstortám ami ízre nagyon finom lett kinézetre már nem annyira.
Remélem mindenkinek jól teltek az ünnepek. Most megint meló ezerrel , de azért olvaslak majd benneteket.
Kenyértészta, amibe csomagolhatsz fött sonkát, vagy kolbászt, esetleg fött tojást, virslit, apróra vágott ujhagymát stb.
A baracskai pompos is finom. A kenyétésztát kinyújtod, olajjal megkened, megszórod apróra vágott sonkával, kolbásszal és feltekered, mint a beijglit. Végül szép pirosra megsütöd.
Készithetsz pástétomokat, töpörtyüs krémet, körözöttet, izesitett vajat stb. Bár a legegyszerübb a zsiros kenyér ujhagymával, retekkel.
Ötleteket várok tőletek. Hétvégén kirándulni megyünk, amolyan hátizsákos gyalogtúra lesz a barátainkkal. Én vállaltam az elemózsia elkészítését. Szeretném meglepni őket finomságokkal. az édességet már kitaláltam a többire várok jó ötleteket tőletek.
Köszi szépen! Hát az ízére én is kíváncsi vagyok, de mondjuk a Norbis kenyér sem túl fini. Ebben meg legalább van szezám- meg lenmag, szerintem az dob valamit rajta. A héten veszek hozzávalókat és beszámolok, milyen lett. Szerintetek vmi zsiradék nem kell bele? Vagy elég annyi, amennyi a lenmagpehelyben van??? Valamint ecet v. aszkorbinsav? Vagy ez sem muszáj egy kenyérbe? Én eddig minden kenyérbe tettem olajat is, ecetet v. aszkorbinsavat is.
Én már ettem szejtánból készült "rántott húst" is. Finom volt. Vannak ízesítetten kapható szejtán porok is, azokat csak vízzel ki kell gyúrni éz szeletelni,mintha hús lenne.Szerintem egy próbát megér :-)
Tényleg kicsi a világ! :-) Már anno is kacérkodtam ezzel a recepttel ,de nem volt bátorságom hozzá.Aztán valahogy feledésbe is merült... Kissé furán hangzik számomra ez az 50fok 24 órán át . Nem romlik meg a hús,vagy az 50 fok elég ahhoz hogy párolódjon?Igaz ha Te azt mondod tuti recept,mivel kipróbáltad ,meghajlok előtte :-)
Amit eddig a receptjeid közül kiválasztottam az mind osztatlan sikert aratott.Köszönet érte,így utólag is. Viszont ha már így alakult akkor lenne még egy kérdésem.Most az esti kovászos kenyérnek készülök neki.Kérdésem az ,hogyha abból a 20 dekányi tésztát leveszem másnapra akkor azt nevezitek öregtésztának? Köszönöm szépen!
Szia Betty!Köszi a segítséget,találtam receptet nagyon jol sikerült!Most jelenleg francia kenyér sül,de a buktára nagyon kíváncsi vagyok,a héten meg is csinálom.Nagyon jo recepteket találtamitt az oldalon!
Kicsi a világ, ugyanis a mindmegettére én írtam be ezer éve, ott még liborm néven szerepeltem.
Ez a recept Nigella receptje, nagyon bejött. Én a kisfiam ovis ballagására készítettem, sikere volt, úgy, hogy nem is volt vele sok munka. Csőben sült tejszínes burgony avolt hozzá, és valamilyen saláta.
Már régóta olvasgatom és nézegetem az ide feltett recepteket,fotókat! Igazi remekműveket alkottok.Hatásotokra már én is túl vagyok egy két nálatok bevált zsemle és kifli megsütésén.
Most a fiam ballagásának közeledtével már azon gondolkodom milyen menűsorral kellene fogadnom a vendégeim :-)
Így találtam egy receptre,amiről a véleményeteket szeretném kérni. A receptet a mindmegettén találtam,liborm receptje:
Kell egy 5-6 kilós csontos bőrös lapocka, aminek a bőrét kb cm-ként beírdalod.
kb. 10 gerezd zúzott fokhagyma
2-3 chilipaprika, jó a szárított is
kb. 5 cm-es darab friss gyömbér lereszelve
3-4 ek. balzsamecet v. borecet
olívaolaj
só, bors
A hozzávalókat összekevered és alaposan belemaszírozod a husiba, jusson minden vágatba.
Tepsibe teszem, nem kell alá semmi, és fél órára a bőrével felfelé forró sütőbe teszem. Azután megfordítom, teljesen leveszem a lángot, és 50 fokon sütöm a húst még 23 órán át. Nem is sül igazából, hanem olyan mintha a hülő kemencében párolódna.
Néha megfordítom, locsolok rá citromlevet, de semmi mást nem igényel. Az utolsó fél órára bőrével felfelé megint forró sütőben sütöm, hogy jó ropogós legyen a bőre. A hús szinte szétomlik a szájban, hihetetlenül finom, szaftos marad.
Kíváncsian várom véleményeteket!
Viszont csináltak a lányok ott palacsintát, sütiket szójatejporból, liszt nélkül és állítólag jó lett. Ezek atkins diétás kaják. Én nem atkinsozom, de erre a kenyérre kíváncsi lennék.
Én nem csináltam meg, csak láttam ezt a receptet felrakva egy női oldalon. Elvileg ez egy nagyon szénhidrátszegény kenyér lenne, kb. olyan, mint a Norbis. Azért kérdezem tőletek, hogy szerintetek ezt meg lehet-e csinálni így, vagy van-e esetleg valami ötletetek, hogy hogyan lenne jó (ha így nem). Nem tudom már megkérdezni attól, aki felrakta a recit, mert már nem működik az a fórum.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit