Képzeljétek, tegnap megcsináltam a sajtos kifliket, isteni finom lett. Kézzel dagasztottam (mert nincs gépem), de így is nagyon finom lett. A férjem szerint egy kicsit sótlan, de neki minden az. Neki majd csinálok külön sós kiflit (vagy kiflis sót). A kislányom is imádta (pedig alig akarja úgy általában megenni a bolti kenyeret), neki csináltam egész pici darabokat, abból hármat bevágott vacsira. Csak a méreteket nem találtam el tökéletesen, némelyik kicsire sikerült, majd legközelebb...
Masala: Nagyon gyönyörű az a torta! Micsoda jó ötlet! Én is láttam már ilyen megoldásokat, de lehet, hogy én is megcsinálom majd a férjecskémnek, úgyis júniusban lesz a szülinapja! És az a menü, amit összecsaptál! Én már csak az olvasásától is elfáradtam. Ezeket a recepteket innen a fórumról vetted? Azt hiszem nekem is sűrűbben kell majd látogatnom a süssünk fórumot.
Lenne egy kérdésem: szeretnék szombatra csíkos kalácsot csinálni. Ha pénteken begyúrom a tésztát (vagy esetleg meg is fonom a kalácsot), akkor azt másnap reggel süthetem? Mert ahogy olvastam ez működik a kenyérnél. Vagy frissen kell reggel? Esetleg a hűtős megoldásnál módosul a recept? Lécci segítsetek.
Ha a legnagyobb méretű tepsiben sütöm, akkor beleteszem a zacskót a tepsibe, és belepakolom a zsemléket, 9 db fér el nekem kényelmesen benne, úgy 7-8 dkg-os darabonként. A kisebb tepsimre meg ráhúzom a zacskót. Extra méretű, 35X45-ös zacskó. De egyszerűbb, ha belefekteted a zacskót a tepsibe és a végét visszahajtod.
Én is szeretném annak az újkrumplinak a receptjét.
Iriszi!
Időhiány miatt én szinte mindent hűtős technikával csinálok. Este bedagasztom, 1-szer kelesztem, átgyúrom, formázom és berakom jénaistól a hűtőbe a kenyeret. Ha formában sütöm, akkor ráhúzok egy nagy sütőzacsit. Ha zsemlét, kiflit csinálok, akkor a tepsit beleteszem egy sütőzacsiba. Én reggel azonnal a hűtőből a hideg sütőbe teszem, nincs időm szobahőmérsékleten várakoztatni. Eddig még mindíg nagyon jól sikerült. Ma 9 zsemlét csináltam így, 5-kor bedugtam a sütőbe, visszahevertem egy picit, kb 40 perc alatt megsült.
Iriszi sajnálom, én ebben nem tudok neked segíteni! Még nem sütöttem így, mert nem mertem. Miért kell így dolgoznod? Már nem vagy / vagy nem is voltál / fő állású anya?
Megcsináltam megint a Sportszeletet. Most lazább lett a massza és nagyon finom volt. A csicseriborsó tagine most is jól sikerült. Lassan lesznek jól bevált ételeim, amit egy összejött családnak el lehet készíteni. Nem ízlik mindenkinek egyformán, de a fél társaság díjazza.
Főztem egy Ír marharagut és csináltam hozzá egy nagyon finom, könnyű, laza kenyeret! Annyira örültem, olyan jól sikerült!
Sütöttem bőrös sertést ötfűszer keverékkel ízesítve. Volt mellé tzatzikis krumplisaláta, lilahagymás majonézes kukorica. Rozmaringos újkrumpli.
Csináltam nyúlból húspástétomot, ami zsályával volt ízesítve és aszalt barack volt benne. Mellé focaccia / így kell írni?/ szerű lepény volt és hummusz meg padlizsánkrém mártogatósnak. A pástétom mellé a nemrég eltett narancs dzsem és diabet. ribizli lekvár is volt.
Sütöttem egy diabetikus tortát, ami jó és szép is lett, de igazi kép nem készült róla. Meg fogom sütni mégegyszer, mert tetszett, hogy sikerült. Kakaós kerek piskóta volt és eperpudingos krémmel kentem meg sárga piskóta lapot, amit csíkokra vágtam és feltekergettem a kakaós lapra. Beborítottam a másik kakaós piskótával, bekentem kívül is és telenyomtam pirított mandula szeletekkel. Amikor felvágtuk, nagyon gusztosos, szép színes,csíkos szeletek voltak.
Jégkrémet és fagyit már nem volt kedvem csinálniezt megvettem!!!!
Nagyon elfáradtam, de igazán megérte! Ezt és ilyet kifizetni sem és megrendelni sem lehetett volna. A szervezést sem biztos, hogy csinálnám főállásban. Vagy esetleg, abban csak!
Nagyon sajnálom,hogy csak összel találkozunk már nagyon vártam a juniust!
Sokat dolgozom vannak olyan napok amikor 11órázom 9-20ig ezért nem jövök.Hétvégén ugy elhavaz a háztartás idöm nincs semire.
Segitséget kérnék nem tudom mikor süssek kenyeret.Felkéne elevenitenem a hütöben tartot kenyér sütését.Melyik a jó recept,mikor rakjam hütöbe mennyi ideig kell melegednie sütés elött stb.!Kérem valaki irja le nekem a folyamatot.Elöre is köszönöm!
Ez csak egy pillanatkép a Férjem születésnapjáról. A torta olyan csodaszép volt, hogy mindenkinek elakadt a szava. Lehet, hogy Ti láttatok már ilyen számítógépes csodát, de én most láttam először. Én állítottam össze a tortára való képeket és egy remek Ember megcsinálta, egy Remek cukrász hihetetlenül finom piskótát sütött a tortának. Esténként leveleztem a Fiatalemberrel és titkoltam a Férjem előtt és kértem, hogy ne féltékenykedjen. Nézzétek meg!http://miday.xfree.hu/61092
Kitartás, nemsokára vége! Nem is tudom, ki várja jobban az év végét, a diákok vagy a tanárok? Most a csevegés is ritkult, amint látod, de azért mindenki bejelentkezik időnként, hogy legalább olvas, ha nem is ír. / vagy spanyol? hi,hi.../
A krumpli tényleg finom, nálunk sem élte meg a másnapot.
Mindenek előtt elnézést kére, nagyon régen jártam erre.
Köszöntöm az új pékecskéket, legyen sok örömötök a sütésben , no és az itteni csevegésekben is.
Tanévvégi hajrá van, így kevesebbet sütögetek, ám a multkoriban láttam masala tepsis újkrumplijár. Mit mondjak, nagyobb sikere volt mint a husinak amit készítettem mellé, holott az is ízlet, de ...
Sajnálom, hogy nem találkozunk, de majd megllátjuk, ősszel hátha többen ráérnek.
Üdvözöllek az oldalon! Gyere gyakran és számolj be a sütésekről! Olvasom, hogy gép vásárlás előtt állsz! Olvasd át B.o.-on a Kenyérsütőgépek című fejezete! Hasznos tudnivalókat találsz ott!
Nekem 4-5 éve van Hausmeisterem, heti 2-3 alkalommal használom, jó ideje már csak dagasztásra és kelesztésre. Maximálisan elégedett vagyok vele. Kb egy éve volt vele probléma, elkopott egy zárógyűrű az üst és a tengely találkozásánál, de javítható volt.( általában legtöbb gépnél ez a hiba szokott előfordulni)
Nagy örömömre megtaláltam ezt az oldalt. Eddig is sütöttem kenyeret, kelt tésztát, de csak sütőben. A terveim között van, hogy veszek egy kenyérsötőt. Érdeklődnék, hogy a Hausmeister HM 1000 típusú kenyérsütőgép hosszútávon hogy vált be?
Mindenkinek szép napot kívánok! (Bár nálunk zuhog az eső!)
Szép napot mindenkinek,sajnálattal olvastam,elmarad a találkozó, de azért kicsit örülök is,mert így talán ősszel én is el tudok menni, habár mostanság kissé sok a munka ,és nem tudom nyomonkövetni az eseményeket, sütéstől meg végkép el vagyok tiltva ,de azért néha néha be be kukucskálok ,egy rövid időre,de nem merek sürün jönni mert félek el csábulok ,és nem szabadna, habár az ideg nagy úr és teljesen mindegy mi kerül az utamba ,ha morc és idegbeteg vagyok resszkesen a kaja mert fel falom , teljesen mindegy édes sós ,hideg ,meleg ...
csak valami kaja legyen .
Utánna meg mardosó büntudat,hogy minek csináltam most én ezt Ó uram !
kivagyok mint eme bari, de lassan minden növény a helyére kerül és jön a nyár oly kegyetlenül, talán akkor több idő lessz jó kis recepteket próbálgatni ,sütögetni , de csak módjával majd ,talán ,ha a kilók engedik már !
továbi jó sütögetést kívánok mindenkinek !
Superkeri!!!!!! a címed majd kellene ,hogy postázam a virágot mit ültettem, habár azt már elkunyerbálták , így most ültettem másikat de ennek még be kell állni ,de ha jól megy akkor 2-3 hét és postára tudom adni, sajna elvirágzott és ilyenkor kicsit nehezen tövesedik , de küldöm ,ha tudom cimed !
Nagyon szépen köszönöm az üdvözlést! Már mindent kinyomtattam a tippek és ajánlások közül, majd este szépen átolvasgatom a dolgokat, hogy egy kicsit képben legyek. Arra gondoltam, hogy kovászt is megpróbálok csinálni és utána azzal egy fehér kenyeret. Meg talán a hét végén megpróbálok egy szép kalácsot is, azzal mégiscsak könnyebb a család kegyeit elnyerni. És máris lenne két kérdésem:
1. A kézi dagasztásnál is tartsam be a kb. 20 percet? Vagy ha már előbb úgy érzem, hogy jó a tészta, akkor abbahagyhatom?
2. A kenyérsütéshez milyen kovászt csináljak? Mindig amit ajánlanak vagy ami van otthon? Pl. ha én most majd rozskovászt csinálok de a recept búzát ír, akkor beletehetem vagy nem?
Megyek, nézegetem tovább a szép képeket! Már annyi mindent kinyomtattam, csak győzzem majd gyártani a finomságokat! Közben persze nem ehetek nagyon belőlük, mert diétán vagyok. Láttam, hogy ez is fontos témája a fórumnak és sajnos sokunkat érint. Elég nehéz lesz megállni és közben ilyen szépségeket gyártani, de majd ha sikerül és lefogytam, akkor aztán én is megkóstolom mindet!!!
Köszönteleg az oldalon, örülök, hogy ránk találtál. Érezd magad jól közöttünk!
Legtöbben kenyérsütőgépet használunk dagasztásra, de nyugodtan dagaszthatod a kenyértésztát kézzel is. Bár géppel egyszerűbb, de nagyon jó érzés kézzel dagasztani, én mostanában egyre sűrűbben teszem. Egyáltalán nem reménytelen, mindenki volt kezdő, végig jártuk a tanulás kölünböző szakaszait mi is. Sok segítséget kaptunk itt a már tapasztaltabbaktól, így rohamos léptekkel haladhattunk. Kérdezz bátran, mindig van segítség. Először olvasd végig a bal oldalon lévő néhány tanács és ötlet fejezetet, érdemes, akkor is, ha nincs géped. Sok sikert! Üdv: Limara
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit