Szép jó estét Minden Pékecskének!..tudom kicsit régen írtam, de az utóbbi hetek kicsit nyüzsgősen teltek..Ahogy a találkozón is meséltem az ottlévőknek, pénteki nappal leszámoltam a korábbi munkahelyemről 7,5 év után, és hétfőn már az új munkahelyen kezdek..Kicsit macerás lesz, mert vidékről fogok beingázni Bp-re, de szeretek vezeteni, és a pesti közlekedést is megszoktam már, csak a dugóktól mentsenek az égiek..Várom már nagyon, új hely, új kihívások, új kollégák..Remélem jól fogom érezni magam..Viszont azért pénteken rossz volt elköszönni a régiektől..Nagyon kedvesek voltak, szerveztek nekem egy kis búcsúztatót, kaptam ajándékba tőlük egy kocsiba való telefontöltőt, és egy headset-et, hogy ha eltévedek, akkor tudjak telefonos segítséget kérni tőlük..Hiányozni fognak, de jobb lesz nekem..És akivel akarjuk tartani a kapcsolatot, azt megtehetjük továbbra is..Szóval továbbra is igyekszem, ha más nem a háttérből olvasgatva jelen lenni, és hétvégenként remélem a sütésre is lesz időm..Amiről azért hozom majd a képes beszámolót..
Most egy halom muffint teszek a Süssünkbe, amit a köz kívánatára az utolsó napra kellett bevinnem..Még jó, hogy ezt kérték, és nem valami kelesztős hosszú idő alatt elkészülő sütit..
Hát, igen, lassan telik a kamra és a fagyasztó is. Olyan jó lenne, ha a felhasználáshoz is lenne több időm! Ilyenkor annyi ötletem van, azért dugok mindent üvegbe vagy fagyóba. Minden évben azt mondom, hogy jövőre nem, de aztán......megint. Most a barackokban gyönyörködtem. Az aszalósban megmutatom.
Batka tényleg jó fej volt!!! Hátha ezután a gasztroblogosok is megismernek Minket, nem csak Mi Őket. Ők főznek, Mi sütünk!! / és főzünk is / Tőlünk is lehet tanulni, nem???? Jó lenne, ha nem riválisoknak tekintenének Minket!
Moha: köszönöm, meg fogom nézni, meg egyébként is biztos jövök még sokszor, mert annyi, de annyi kérdésem van, hogy nem győzöm már én sem a kutakodást
Megint lenne egy kérdésem: a diétás barna kenyér receptje nincs véletlenül elirva kicsit? Megcsináltam tegnap az öregtésztát, az nagyon jól sikerült (szerintem), de nem tudom, mi lesz a kenyeremből, mert a recepthez 0,7 dl viz van irva, és az nekem nagyon kevésnek tűnik. Ahhoz, hogy tészta formája legyen, még kellett hozzá öntsek 2 dl-t.Vagy ez azért van, mert a kovászban több viz volt, és mivel én öregtésztával csináltam, azért nem olyan? Nem értem Még egyelőre csak kelesztem a tésztát, majd beszámolok később az eredményről.
Annyira szerettem volna elmenni a kenyérfesztiválra, de sajnos közbejött egy váratlan esemény. Készültem rá a találkozó óta, de mivel nekem minden szabadnapot ki kell használnom a házi tartósítás miatt, ezért feláldoztam a fesztivált. Sajnálom és nagyon várom a jövő évi fesztivált. Lesz ismétlés, ugye??
178 ft -ért vettem padlizsánt kedden és ezzel kellett megbírkóznom. Vettem 12 kg-ot és ez még nem is az öszz. menny. Jövő hétvégére még veszek. Tettem el krémnek is és sütöttem szeleteket is, ment a fagyasztóba mind.
Persze ha már úgy is itthon voltam, akkor sütöttem kenyeret és nagyon finom zsömléket is.
Tegnap elmentünk barackot szedni egy "szedd magad" akcióba. Kb. 10-15 kg-ot akartam szedni, de 25 kg-al jöttünk haza. Ma eltettem és lett 30 üveg befőttem. Én / és a családom / a sárga bélű őszibarackot szeretem. A túlérettek a fagyasztóba kerültek, jó lesz chutney-nak télen. Nem sok, ez csak 1,5 kg lett.
Nagyon jó érzés, hogy ide tartozom én is és az is jó, hogy a sok idegen érdeklődővel szemben én elmondhatom, hogy --Ismerem a kenyérsütő Lányokat! Sőt..... Gratulálok a kitartásotokhoz és az erőfeszítésetekhez, amivel végig csináltátok a rendezvényt. Biztosan volt tanulsága is, amit jövőre lehet hasznosítani majd. Ha hallotok visszhangot valahonnam erről az egészről, akkor szóljatok, jó?
A fényképek nagyon tetszettek, jó, hogy gondoltatok ránk is, itthonmaradókra.
Örülök az újságnak,legalább betartották amit ígértek.
Deka ha erre jársz kukucskálj át a Süssünk,süssünk valamit fórumba is,ott van az egyik ch-ra kiszámolt tk.lisztes péksüti, a rozsos riegel. Ennek a receptjét megtalálod a diétásban is!
Piroska ha gondolod Én míg nem megyek vissza dolgozni és van időm ide feljárni Én szívesen felrakom Neked és bárkinek a képeit. Ha elküldöd az email címemre berakom . Más olvasgatlak benneteket és nem titok a pénz nagy úr nálunk. Minél olcsóbban próbálom kihozni a kenyeremet és persze az íz sem mindeggy. Sokan keverik a sima búza lisztet a rétessel Én csak sima KInevettek Tescos búza fehérlisztet használok a kenyereimhez: Azt kell hogy mondjam tökéletesek a kenyereim mind látványra, mind ízre. Szóval szerintem csak a receptnek kell jónak lenni és kiválasztani a Nekünk megfelelő ízt és mehet a menet.
Margitka!Egyenlőre csak gondolkodom rajta, mert van egy jó ötletem az oldallal kapcsolatban, de ha ne adj istem rámerészkedek az ötletre, megkérdelek elötte.Sok sok mindenik nem ismeri a kenyereinket és sok sok mindenki keresi a jó recepteket a Nagyon rossz nagyüzemben sütött kenyerek után. Na most nekem az egyik nagyon kedves Nagybátyám Operatőr, Főző sókat operálgat. Rászánom magam és megpróbálok valami titkos szupi dolgot létrehozni veletek, pláne ha lenne hozzá kedvetek. Egyenlőre ennyi mert még a bátorság érlelődik. Piroska küld a képet én felrakom.
Köszönöm szépen mindannyiótoknak a kedves szavakat és dícséreteket.
Köszönöm Írisznek és Piroskának az újsággal kapcsolatos hírt, megpróbálom én is beszerezni, mert azért csak-csak kíváncsi vagyok.
Piroska! Picit rossz hírem van, nagyon sajnálom, ne haragudj!
Bezsa valóban nem tudja már vállalni azokat a feladatokat, amikben korábban segített, neki is sok családi probléma összejött.
Én változatlanul csak imitt-amott vagyok itt, nem merek képfelrakást vállalni, mert rengeteget dolgozom, nagyon kevés és kiszámíthatatlan, hogy mikor van időm.
A képeidnek mindig örültünk, sok szépet és érdekeset mutattál nekünk korábban, ezért ha egy mód van rá, megkérlek, Te is csinálj egy képtárat magadnak, onnan nagyon egyszerűen lehet ide képeket hozni, vagy még egyszerűbben csak belinkelni. A képtár elkészítésében, illetve meghívóval, biztos, hogy többen és hamar tudnak segíteni. Ne haragudj, most úgy látszik tényleg csak ez a megoldás maradt, nagyon sajnálom.
További szép estét kívánok mindenkinek, üdv, Margit
Na folytatom. Egy ideje szeretném megtudakolni hogyan működik mostanában a képfelrakás az oldalon. Egyszer mintha azt olvastam volna, hogy Bezsa már nem tudja gondozni az oldalt. Kinek lehet e-mailben elküldeni a fotókat? Nekem ugyanis még nincs képtáram. Igazából nem is tudom szeretnék-e.
Emes! nekem a nagyobbik fiam volt kicsi mikor a Balatonnál nyaraltunk. Állandóan ordított ha a vízbe akartuk vinni. Egyedül a kis csónakjában ült meg egy darabig. Én zt gyanítom az volt az oka, hogy lépcsőn kellett bemenni, és neki rögtön legalább derékig ért a hideg víz. Viszont a Tisza parton, ahol homokos volt a part és fokozatosan mélyült a víz imádott fürdeni. Erőltetni nincs értelme.
Neene! Kérdezted ki milyen lisztet használ. Én sima finomlisztet és réteslisztet szoktam összekeverni. Nagyrészt Hajdú lisztet, mert itt azt lehet kapni leginkább. Nekem nem volt vele gondom, bár a Tóthkomlósi liszttel szebbeket sütöttem amikor kaptam a kispékektől. Egyszer vettem TESCÓs BL80-ast, annak szürke színe volt, ami a kenyéren is meglátszott. Azóta se vettem belőle.
Moldvam! A borban pácolt csirkéhez milyen bor kell? Fehér vagy vörös?
Magamról is szólnék pár szót. Mostanában is sütögetek folyamatosan, bár nem nagy mennyiségeket. Ennek az az oka, hogy a fiúk állítják, az én kenyeremtől híznak. Ezért szakaszosan egyáltalán nem esznek ilyesmit. A másik gondom az, hogy egyszer frissen megeszik amit sütök, de másnap már húzzák a szájukat, a maradékot pedig ehetem penészedésig. Ezért mostanában frissen lefagyasztom kis adagokban a kiflit, mert úgy friss marad. Ma próbálom ki a kenyeret a fagyasztóból kivéve. Pedig amúgy gyakran sikerülnek szép cserepesre a kenyereim, és szerintem nagyon finomak. Fotókat majd küldök (a sütéseimről és a nyaralásról is) ha megtudom hová küldhetem.
Most elköszönök Tőletek, remélem sűrűbben is tudok jelentkezni.
Üdv mindenkinek:Piroska
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit