Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Ismét egy süti,amivel mellétrafáltam. Snickers pie a neve, Marmalade blogján találtam, nagyon finom, de a családban csak nekem és a nagylánynak ízlik. Szóval nem sokszor lesz ez sem.... Nem túl fotogén szegény:
Kartika: Akkor reped meg a kenyér,ha sok teljeskiőrlésű lisztet használsz,vagy túl szoros,vagy nem kellően kelt még meg! Azt hiszem Limara így magyarázta..
Én tudatosan hagytam ki belőle az élesztőt,de legközelebb nem fogom..
Kislányok, sok szépséget tettek fel! mindenkinek gratula!
Bezsa, Bundik szépségesek a kenyereitek. én még nem probáltam az új módit a hibenálást, (most éjjelre sül ki a kenyerem, tehát rá kellene szánni magam)
Bau nekem is ilyen lett ma a kenyerem, hibernálás nélkül. és nem értem miért? mindent úgy csináltam, ahogy Limara receptjében van. de már kelés közben ilyen lett. Nyanyás kenyér volt, nem tudom mi a baj vele. az időt is betartottam, kézzel átgyurtam. kép majd jön. azért biztos finom a kenyered.
Superkeri én vettem készen az örölt mentát, de ha van száraz mentád azt is össze lehet kézzel morzsolni porrá. Igazán volt egy kis mazsola és aszalt meggyem beáztatva rumba, ahhoz kerestem valamit. a mentát imádom, az illatát, izét ezért gondoltam hogy a kalácsot is ezzel izesítem.
Ildikó drága, tényleg gyakorolnom kell, se a képfelrakás, se a kenyérsütés nem megy úgy mint régen. mindig van valami velük, meg ezek mind időigényes dolgok, és ha az embernek nincs, akkor nem is lesz olyan. Lélek kell a dolgokhoz. Elfogadnám a káposztáskockádat, mert én is nagyon szeretem, de olyan keveset magamért nem érdemes csinálni.
Kétnapos tréningre megyek, nem leszek csak vasárnap! (úgy hiányzik, mint a pup a hátamra!)
Limara! Köszönöm a segítségedet holnap már telefonálok is és megérdeklődöm, remélem sikerül.
Brigitta! Ez aztán a jó hír , így reggel bedagasztok, délután, ha hazajövök csak sütni kell. Gondolom már jól kitapasztaltad, csak azt kérdezném még, hogy melyik recept szerint vált be a legjobban , és miben keleszted a hűtőben ésutána miben sütöd? Vagy ez egy és ugyanaz?Köszi a válaszodat előre is.
Megdagasztom a tésztát,és rendesen duplára kelesztem.Formázás utám megy hűlni.Ez este kb 8 órakor történik.Reggel 5-fél 6 körül kiveszem,és egy jó órát szobahőn hagyom.ezután sütöm.Nekem mindig sikerül,nagyon szeretem ezt,főleg hétvégén,így nem kell a boltba menni.
A géppel kapcsolatban itt bal oldalon vannak szervízcímek,nem tudom hol van Hozzád a legközelebbi.
Nekem is letört ez a pöcök nem is olyan régen. Keresd meg a legközelebbi garanciális szervízt, bediktálod a gép tipusát és sorozatszámát, legalábbis tőlem ezt kérték, és megrendelték ezeket a pöcköket. 200 Ft/ db volt a nyár elején. Érdemes mindjárt 2 párat kérni belőle.
Sziasztok Lányok! Sajnos a héten nem tudtam semmit csinálni , mert egész napos voltam az oviban, de lenne egy két kérdésem. Az ETA kétlapátos gépemből letőrt az a két fémlap, ami az üst stabilitásáért felel. Tudna valaki segíteni, hogy honnan lehet rendelni?
A másik a hűtőben kelesztett zsemlékről és kiflikről szólna. Sajnos a munkaidőbeosztásom miatt csak hűtőzve tudom a hétköznapokat megoldani , ha valaki tud írjon!!!
Szép a kenyered,ügyes vagy...én meg azt hiszem,hogy türelmetlen vagyok...
Szerintem,ha vártam volna vele még,vagy nem is a hűtőbe,csak a speizba teszem a kenyerem,talán jobb lett volna. Az élesztő hiányát mindenképpen észre lehet venni.
Tulajdonképpen már egy ideje foglalkoztatott a gondolat a hibernálással kapcsolatban, de valami mindig közbejött.
Tegnap aztán úgy jártam, hogy egy nyanyás-jénais kenyérnek nekiálltam.
Amig a kenyerem kelegetett neki fogtam a hütő rendezésének és mivel előtte két nappal Jamie O. pizzát csináltam, de csak fele tésztát sütöttem ki és a maradékot betettem a hütőbe, hogy majd később megcsinálom, hát elfelejtettem. Az ott szépen megkelt és ott várta a sorát.
Hát várhatta szegénykém. Már majdnem a szemetesbe landolt, mikor felgyulladt az agyamban a fény, hogy "hoppá" hiszen ez egy nyanyus.
Szépen be is indítottam ahogyan kell, de ugyi a jénai foglalt volt, ezért egy részét a kihúzható formába tettem és ment a hütőbe, folpackkal letakarva. Egy darabot lecsippentettem és lányomnak egy kerek kis jénaiban bucit sütöttem belőle.
Szóval a hibernált kenyerem 17 órát csücsült a 4 fokos hütőben, aztán hagytam egy óra hosszát a konyhában melegedni.Hideg sütővel indítottam, amelyet 230 fokra állítottam és úgy kb. 15-20 perc után visszavettem 200 fokra. Nagyon szép bélzetű kenyér lett belőle. Cserepek nincsenek, mert nem zacsiban sült.
Folytatom a "hibernált" kenyerem történetét... Tegnap este betettem az élesztő nélküli nyanyást,és ma, 10 órával később kivettem!
Hááát! Arra számítottam,hogy a nyanya felébred és dolgozni kezd...-de lusta volt! -aludt tovább! íme..
Aztán kint hagytam pihenni kicsit,de nem sokat változott,ezért úgy gondoltam, "megszellőztetem" meglevegőztetem kicsit . Ezért átgyúrtam,és érezhetően beindult már addígra a kelési folyamat...
De kár volt a korai örömöm ...
További egy órát kelesztettem,eddígre már attól tartottam,hogy elkovászolódik,ezért bedugtam sülni...
Ami azt illeti,nem ez lesz a kedvenc kenyerem...
Ez a ronda de finom kategóri lett!
Kísérletezésem oka abból indult,hogy eddigi kenyereim minden alkalommal túlkeltek a hűtőben..
hiába tettem be későn este,reggelre egy paca fogadott. Gondoltam a nyanyának lesz most ideje felébredni,
Mindenkinek, felsorolás nélkül gratulálok az ínycsiklandozó finomságokhoz! Nagyon érdekes a hibernálós technikátok. Előbb-utóbb lehet, hogy én is kipróbálom.
Mint az ált-ban ígértem, hozom a legutóbbi kenyerem képét, történetét.
Mint tudjátok, tupperes ultra+ ban sütöm a kenyereket, de már nagyon régóta ki szerettem volna próbálni a jénais kenyérsütést is. A múlt héten végre rávettem magam:
EMES, a kraterbol En is csortam, mert altalaban az a leg"" finomabb.
KARTIKA: Maskor is gyakorolj csak nyugodtam felolem a kepfelrakast, mert igy nagyobbak es tobbszor kostolhatom a gyonyorusegeket!!KARTIKA ez a Merkuri kenyer meg kulonosen izlett a gombojded formajaval.
En ma z.borsolevest es kaposztaskockat keszitek mert nagyon regen volt.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit