E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

Brigitta Előzmény | 2008.11.22. 14:54 - #3254

Sziasztok!

Emes,Noémi,Babett,Bau,és Mindenki!

Hozom én is a mai termést:Hibernált békebeik,hajtovány,és madártej:

hib békebelik.JPG hajtovány.JPG

madártej.JPG


bau Előzmény | 2008.11.22. 14:27 - #3253

Sziasztok!

Kiskukta! Nagyon gusztusos a kenyered,-ne keresd azt a szeletet ami ott volt,mert elcsórtam...

Kartika! Nem hiszem,hogy vígasztal az,-amit most írok,de nekem is előfordul néha ilyen elkovászolódott kenyér,pedig ott "ülök" mellette! 

Biztos,hogy a konyha és a külső hömérsékletáétől is függ a siker,-vagyí a sikertelenség.

Erről jut eszembe!  Mi a helyzet,a hozzáadott SIKÉR menmnyigével? Nem teszel bele túl sokat? És az élesztő frissessége is befolyásolja,no meg a nyanya mennyisége. Az "ébresztésnél" milyen hőfokú a víz,-amit használsz? Nem túl meleg? Az is túlzottan beindít mindent. Ezekre figyelni kell!

No és most mutatok valamit!

Itt a mai diós-mákos patkóm !Isteni finom . Horváth Ilona receptes könyvből a "patkók" 

Képekben,-ahogy készült.Bedagaszt,-pihentet egy órát,-kisodor,-kettévág,és azt is kisodor,majd felteker.. Ekkor szeleteltem 10-10 darabra,és egyenként oválisra újból kisodortam.Töltöttem,formáztam,majd újból kelesztettem egy órát,és lekenés után 20 perc alatt megsült.

Nov22dios-makospatko1.jpg picture by bau4

Nov22dios-makospatko.jpg picture by bau4

Nov22dios-makospatko4.jpg picture by bau4

Nov22dios-makospatko3.jpg picture by bau4


kiskukta Előzmény | 2008.11.22. 13:37 - #3252

Emes, nagyon jó lett az ottfelejtett kenyered

Babett, szép a kenyered mint mindig

Liamar, köszönöm, hogy tettél fel képeket a kenyér formázásáról, ma kipróbáltam, ilyen lett:

mai rusztikus kenyerem, ost csináltam előszőr, és nagyon meg vagyok elégedve, hála a sok jótanácsnak, amit tőletek kaptam


jegkasa Előzmény | 2008.11.22. 11:34 - #3251

Kartika!

Ezeket a mézeseket idén sütöttem először, beírtam a receptesbe a recepteket.

Jól záródó dobozban tartom őket, de így is puha ha nem egy almaszelet segít.

Kipróbáltam a gyors csalamádédat és nagy sikere volt , most készült el a második adag.


ILDIKO Előzmény | 2008.11.21. 20:06 - #3250

BABETT!

NE legy elkeseredve. En nagyon szepnek talalom a kenyeredet.Bar nalam.....! En megmondom a felet most el is csortam! -mert szeretnek egy igazi ragnivalo kenyeret mar enni es nem olyat amit itt kapok.Csak nyelni kell. Szivacskenyerek!Bar nemetorszagba laknek! Azoook , azok igen. Ott meg fekete kenyer is van!


barbette Előzmény | 2008.11.21. 19:54 - #3249

Sziasztok lányok! gy látom ez a mai nap az ott felejzős nap.

Ma reggel bedagasztottam egy kovászos kenyeret, de nem volt időm egy szer megkeleszteni a tésztát, így csak fél órát kelt. Formázás nélül ment a hűtőbe reggel fél 8 -kor.Délután fél 3-kor hazajöttem a tésztát kivettem, rendkívül hólyagos volt, átgyúrás után nagyon nehezen kelt, végül másfél óra múlva betettem sülni , íme az eredmény :

 

a kovászom sem volt nagyon aktív , én úgy érzem sűrűbb is lett mint szokott, de azt hiszem a jénais , hűtős kelesztéssel való kísérletezgetést befejezem, még azért a dobozos, hűtőssel megpróbálkozom.

 


Limara Előzmény | 2008.11.21. 19:09 - #3248

Itt a leves lányok: Kókusztejes vöröslencse és sárgarépa krémleves


emes Előzmény | 2008.11.21. 18:55 - #3247

Köszi Limara! Az előbb belekóstoltam, igazából semmi különös íze nincs, úgyhogy valószínű, hogy csak egy ici-picit kelt túl. A színe most nem mérvadó, mert raktam bele búzacsírát. De igazából nem látom szürkésnek!

Juhhéj! De hiszen akkor nekem a hibernáláshoz, még hűtő sem kell!!!


Limara Előzmény | 2008.11.21. 18:43 - #3246

Emes!

Szép ez a kenyér, nincs vele semmi gond! Valószínűleg nem volt meleg a konyhádban, azért nem kelt túl!

Az elkovászolódott és a túlkelt tészta nem ugyanolyan. Ha sütés közben összébbment egy kicsit, akkor túlkelt, de nem nagyon, az látszana rajta kívülről is. Picit talán a tetején látszik, hogy behorpadozott, pont úgy mint a gépi kenyér, ha a sok folyadék vagy a sok élesztő miatt túlkel.A túlkelt tészta jellemzője lehet még, hogy sütés után nem szép fehér a kenyérbél, hanem kicsit szürkés színű. Az íze akkor is jó még.

Ha nagyon túlkel, kipukkad sütés közben mint egy lufi, akkor a szürke szín mellett még nyírkos, vizes tapintású is lehet a belseje, annak viszont már nincs jó íze.


Limara Előzmény | 2008.11.21. 18:39 - #3245

Kartika!
Nehogy kidobd a nyanyát, nem az volt a ludas! hacsak nem ebből a tésztából készítetted!

emes Előzmény | 2008.11.21. 18:34 - #3244

Kiskukta! Szép lett ez a sütőtökös kenyér!

Ma elkövettem egy alapvető bakit. Az egész úgy kezdőkött, hogy el kellett mennem itthonról 10 körül, és nem volt itthon kenyér. Be is dagasztottam egyet, hogy mire el kell induljunk be bírjam vágni a hűtőbe. Meg is volt minden szépen, meg is formáztam az új formázási technikát kipróbálva, és beraktam a tésztát a formába, és egy zacsiba. Felmentem öltözni, gyereket fésülni, és induluk. Csak egyet felejtettem el! Betenni a kenyeret a hűtőbe! Du. 2 körül értünk haza. Mikor megláttam a kinn hagyott tésztát, felsikoltottam! De aztán mikor jobban szemügyre vettem és meg is nyomkodtam nem akart összeesni, ezért más nincs alapon, mert nyanyának nem hagyhattam meg, mert tej is van benne, gyorsan bevágtam és befűtöttem a sütőt. Hát nem lett egy szépség, de megvágtam, és belül sem látszik rajta semmi. Majd este megkostoljuk, és elválik. Milyen íze van a túlkelt, elkovászolódott kenyérnek? A tészta egyáltalán nem volt Kartikájéhoz hasonló. Csak jól tele volt a forma. Íme:

Nem volt hideg a konyhában, olyan 21 fok körül volt. És 4 órát állt a pulton! ???


Kartika Előzmény | 2008.11.21. 18:29 - #3243

Limara szia, gondoltam én is. olyan mérges vagyok, van vagy 70 dkg nyanyám, akkor dobjam ki szegényt??? sajnálom, annyi finomság van benne, mármint volt a kenyérbe yoghurt stb...


Limara Előzmény | 2008.11.21. 11:56 - #3242

Kiskukta! gyönyörű lett a sütőtökös kenyered, gratulálok!

Bau! Micsoda mosolygós kenyér, nagyon szép!

Neene! Azok a kiflik! meseszépek!


Limara Előzmény | 2008.11.21. 11:54 - #3241

Szia Kartika!

Nem akarlak elkeseríteni, de ez a tipikusan elkovászolódott kenyér. Ha ilyen lesz a tészta, semmi mást nem tudsz csinálni, mint kidobod a kukába. Hiába próbálod átgyúrni, annál rosszabb lesz a bele adott hőtől. Ez nem jó nyanyának, hiába veszel el belőle kicsit és abból csinálsz új tésztát, azt is elkovászolja.

A tésztakészítés során volt valahol a gond. Túlmelegedett a tészta, az élesztő a dagasztás alatt nagyon beindult, ahogy dolgozott a géped, a hő hatására szinte forrni kezdett a tészta. Hideg hozzávalókkal dolgoztasd a gépet, ha szükséges, nyisd fel a gép tetejét is, és akkor minden rendben lesz.

Nem a nyanyával volt a gond, a kovásszal is lehet ilyet csinálni, sőt.


kiskukta Előzmény | 2008.11.21. 10:20 - #3240

Tegnapi sütőtökös kenyerem:


Kartika Előzmény | 2008.11.20. 23:56 - #3239

Jól elírogatok magamnak, míg ti alusztok.


Kartika Előzmény | 2008.11.20. 23:54 - #3238

Ildikó, nem semmi amit feltettél, guszták!

Jégkása! lehet tudni milyen a mézeskalács recepted? én olyan szoktam sütni, amit előtte csinálok 1 héttel, és nagyon puha marad. szépeket sütöttél, guszták, jó kis munka!


Kartika Előzmény | 2008.11.20. 23:45 - #3237

Neene, a te kenyered is milyen magas, csak nyelek és " írigykedem"


Kartika Előzmény | 2008.11.20. 23:43 - #3236

Masala, ez milyen kifli? csodaszép!


Kartika Előzmény | 2008.11.20. 23:42 - #3235

 

lányok segítség:

a történet: nyanyás kenyér, nyanya 2 napos, mindent úgy csináltam mint szoktam, liszt tótkomlosi, arányok betartva, kenyér ilyen, mérgemben újra összegyúrtam, még ilyenebb lett.

 

ezután lecsipetem belőle 20 dkg, új liszttel (kenyérliszt) csináltam egy másik tésztát, dettó ilyen, és mire megkelt 50 perc, addigra már teljesen elmászott, szétszakadozott lett. mivel 3 órát eltöltöttem vele, és a férjemnek reggelre nincs egy szem kenyér se, ezt a csokitot sütöttem meg. (ill. most sül, éjfél után kész is, reggel megy korán megyek, ma vidéken voltam 5 órát utaztam oda-haza!! na szép)

várom a megoldást.

lehet hogy vissza kell térjek a kovászra? mostanában amúgy sem jött fel soha olyan szépen, mint Bau, Masaláé, Limaraé? (kicsit elvette a kedvem)


[Későbbi] [3914-3895] [3894-3875] [3874-3855] [3854-3835] [3834-3815] [3814-3795] [3794-3775] [3774-3755] [3754-3735] [3734-3715] [3714-3695] [3694-3675] [3674-3655] [3654-3635] [3634-3615] [3614-3595] [3594-3575] [3574-3555] [3554-3535] [3534-3515] [3514-3495] [3494-3475] [3474-3455] [3454-3435] [3434-3415] [3414-3395] [3394-3375] [3374-3355] [3354-3335] [3334-3315] [3314-3295] [3294-3275] [3274-3255] [3254-3235] [3234-3215] [3214-3195] [3194-3175] [3174-3155] [3154-3135] [3134-3115] [3114-3095] [3094-3075] [3074-3055] [3054-3035] [3034-3015] [3014-2995] [2994-2975] [2974-2955] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?