Bau, nekem van egy leveles tészta recim amit egyáltalán nem nehéz kivitelezni, sőt , szinte gyerekjáték. Én ebből csinálom a krémeshez a lapot, de lehet belőle burkiflit,lekvrostáskát, sús rudat, vagy akármit csinálni, csak a képzeleted szab határt. ha érdekel beírom az általánosba.
Én ugyan csak egy hete fedeztelek fel benneteket(csak azóta van kenyérsütőm),sikerült is már kenyeret és kalácsot sütnöm,de a ti műveitek fantasztikusak!!!Eddig távol állt tőlem a sütés,de látva benneteket,kedvet kaptam hozzá.Igaz most kevés időm lesz rá,mert mától festünk,holnap egy fél disznót is el kéne pakolni,de remélem hamarosan én is büszke lehetek az alkotásaimra.
Éppen azért írta Margitka azt az összefoglalót, mert nagyon sokan fordulnak hozzánk ilyen kérdéssel. konkrét tipust nagyon nehéz ajánlani, hiszen legtöbben csak azt a gépet ismerjük, amit használunk. Ráadásul, ha mondunk neked egy gépet, és neked nem válik be, akkor....
Ettől függetlenül, a Panasonic gépek nagyon jók, igaz drágák is. A Hauser BM 820-830 -as gépek rendelkeznek saját összeállítású programmal is, annak az az előnye. A Moulinex gépeket nem túl sokan dícsérik, de az új XXL bagett gépről szinte csak dícséretet hallottam, nagy előnye, hogy péksüti szerűséget is lehet benne sütni, más gép ezt nem tudja.
Mindannyian géppel kezdtünk sütni, majd áttértünk a sütős fajtára. Akkor lángolt fel nagyon a lelkesedés a sütős kenyerek iránt, mikor a jénais módszer felütötte a fejét. Ebben "igazi bolti" jellegű kenyereket lehet sütni. Gépi kenyér is finom persze.
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, több dologban is. Az egyik: milyen kenyérsütőt vegyek ? már elovastam a fórum tanácsait, de konkrét típusokat szeretnék ha írnátok...melyik típus ami nagyon halk, mert egy helység a konyha és a nappali, és időzíthető és finom teljeskiörlésű kenyeret süt...mivel hosszútávú befektetésnek szánjuk inkább legyen picit drágább mint hogy problémák legyenek vele.
A másik, hogy azt ajánlja a fórum hogy a fehér kenyér sütésével kezdjük, mi 8 éve nem eszünk semmilyen fehérlisztes dolgot, mert komolyan diétáznom kellett és ez megmaradt, így mindenképpen teljesörlésű tönköly kenyeret szeretnék sütni vagy rozskenyeret....mi lenne az a recept amivel elkezdhetném és esetleg sikerülne is...esetleg ez gép specifikus?
Miért szeretitek jobban a sütöben sütést? ha nekem nem nagyon van időm a kisfiam mellett akkor praktikusabb a kenyérsütő? Egyébként nagyon jó sütőm van.
Előre is köszönöm mindenkinek a válaszokat!!!!! Köszi: Zsuzsi
Bau! Ilyen rácsozót még nem láttam, de ugyanúgy működik szerintem, mint a többi. A tészta széléhez teszed és végig gurítod rajta, erősen rányomva. Így vízszintesen fogja bevagdosni a tésztát. Elég csak egyszer, másodszorra tutira nem fog ugyanoda menni. Olyan töltött tésztákat tudnék vele elképzelni, mint mondjuk a fornettis péksütik, a nagyobbak. Téglalap alakú tésztákat vágsz ki, felére jön a töltelék, a másik felének a közepét berácsozod, majd ráhajtod a töltelékre. Majd mesélj!
Igen, igen, igen!!!!! Kiskukta Te vagy a nyerő most!! Köszi ILdikó, latsiáét én is megtaláltam, de nem szeretnék kókuszosat, és nem tudtam, hogyan viselkedik a tészta ( miután először készítenék ), ha nincs benne a kókusz. Ezt a Stahlosat kerestem, csak lemaradtam a nevéről, és angyalszemként nem ismerte fel. Köszönöm szépen LÁnyok, csudakedves csapat vagytok!!!
Neene, én is találtam valamit: http://www.stahl.hu/index.nof?o=0&nyelvid=1&k1=1&k2=42&k3=136&receptid=502, málnalekváros sütemény. Remélem megnyitja majd, és azt is, hogy jól csináltam.
Ha megvan valamelyikőtöknek az ANGYALSZEM névre hallgató sütemény, akkor szeretném elkérni a receptjét! ( lehet, h más néven ismeritek: kis linzergolyók, fakanállal mélyedés rá, a lyukba lekvár ) Ha lehetséges ne legyen kókuszos, ha csak olyan létezik, hát akkor legyen! Köszönöm szépen!
Köszi, Ezeket másoltam ki, olyan fél órája:)Csak azt nem tudom, hogy az én gépemmel lehet-e sütni 1 kg-os kenyeret, vagy csak kisebbet? Ezért kérdeztem az I és II a gépről, mert nem tudom, azok mit jelentenek:(
Kész lett a páraelszívom beépítése, csekély két évet kellet rá várjak, de megérte, férjem ilyen szépen megcsinálta nekem:
Felette, a zöl színű dekor nem marad zöld , azt is majd fehérre festjük, csak elfogyott a hozzá való glett, majd jövőhéten veszünk. Sajnos itt ma egész nap szürkeség van, így nem sikerült túl szép képet csináljak, de azért a lényeg látszik. Az előszöobával is megvagyunk, az is nagyon szép lett, de arról még ilyen képet sem sikerült csináljak, ezért azt nem tette fel.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit