Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Második próbálkozásom a kalácssütéssel. Limara hokkaido kalácsát sütöttem meg. A fehér részben tettem egy puncs pudingot hogy meg szinezze. De nem tette. Az íre fenomenális. Omlós puha olvad a szánkban.
Bau Limara után te is csábítasz itt ezekkel a pogácsákkal!
Emes látom az új rozsos is szép lett!
Én meg sütöttem háromféle nyitott kalácsot, mazsolás, mákos, áfonyás,de lehet 6 rekeszű tepsi kéne,hogy mindenki kedvére tegyek.
És itt vannak Limara álomszerű vajas patkói, mivel nyanyussal készült,én 16 db-ot formáztam belőle, nosztalgiáztam,a gyerekeim meg élvezték az új ízeket! A képen lévő hiányt a fiam "okozta",hazajött edzésről és mielőtt a fotómasinához nyúlhattam volna,elvitt egy csomót,mondván,hogy éhes.
Olyan jó látni Titeket, hogy ennyi időtök, és energiátok van a sütéshez és a karácsonyi előkészületekhez! Sajnos én dolgozom, és szinte minden délutánra jut egy-egy szereplés , fellépés a gyerekekkel, így általában késő délután keveredem haza.
És mit csinál ilyenkor egy elfoglalt," házikenyérimádó" anyuka? hát hibernál! Így arra a következtetésre jutottam, hogy dobozban nagyon jó hibernálni, és minél régebbi a nyanya, annál kevésbé kel túl a kenyér, általában egész éjjszaka a hűtőben van és csak reggel sütöm:
Biga, Bau, Néne, Noémi Brigi! A sütijeiteket megrágcsáltam, nagyon fincsi mind! Bea! A kacsasütőd, biztos megbocsátott, mert ez a kenyér nagyon szép lett! Masala! Ugye-ugye! Megirígyelted a klónozott kenyereket, mi?
Ma nem hagytam magam, és sütöttem egy új rozsos kenyeret. De nem bíztam a véletlenre, és most formába kelesztettem, mert nem akartam, hogy elterüljön.
Nem jó a videoplayeren valami. Nem tuom felrakni a képet. Majd pótolom, ha megjavult.
Bátran próbáld ki a bejgli receptemet,mert én kb 15 éve ezt sütöm. Kicsit sok a macera vele,de ha betartod a leírtakat,akkor olyan csoda lesz,mint a képen is látod a karácsonyis receptek között.
Ma babgulyás volt nálunk az ebéd,és töpörtyűs pogácsát csináltam hozzá. Hoztam Nektek is,...-vegyetek!
Íme, elkészültek az Angyalszemek!! Pont ilyet szerettem volna, és olyan finom! Jó sok citromhéjat reszeltem bele, és saját készítésű málna lekvár ékeskedik a tetején. A recept megtalálásában kiskukta seígtett - Naggyon köszönöm!! - Stahl Judittól való!
Nagyon köszönöm a bíztatásotokat. Sokat jelent nekem. Ahogy Masala mondta a jószándékú kritika építő jellegű.Én igénylem is ezeket a kritikákat. Főleg tőletek , mert ti nem csupán helyesen dolgozzátok össze az összetevőket.Hanem minden képen látom,hogy amit csináltok az szívből jön.Számomra nagyon fontos összetevő az ,hogy szívből teszem azt amit csinálok. Minden étkezésnél mikor a családom mosolyog a falatok után az nekem felemelő érzés.A Gasztronómia szerintem művészet.És úgy érzem,hogy itt a tészták Mikelangeloi közé kerültem.
Ma itt volt a hugom, nosztalgiáztunk. Sütöttem lepényt és furulyát. A lepényt anyai nagymamám csinálta annó, a furulyát pedig az apai nagymamám. A lepényt persze kemancébe kéne sütni, sütőbe sajnos nem olyan az íze, de ígyis nagyon finom. A furulya olyan mint egy kicsi kürtőskalács, ez sütőbe is nagyon jó. Mind a kettő tésztáját anyum kalácsrecilye alapján csináltam.
Ez a lepény, simán kézzel csak elnyomkodjuk a tepsin, vagy a békenen, ahogy nagymamám mondaná, kelés után lekenni tejfölle, miután megsült megszorni porcukorral. A legjobbak a kráteres részek, ahova beleül a tejföl.
Ez a furulya, még benne van a tipli a közepéde, persze nagymamám nem tiplire csavarta, de nekem ez is megfelelt.
Én ugyan nem szoktam beiglit sütni,de a lányok sokat dícsérik Bau beiglijét.A karácsonyi ételek,és sütik menüben van,és Bezsa ir írt be,azt is jónak tartották,ha jól emlékszem.Talán nézd át,de biztosan fog majd valaki írni okosabbat erről.
Kicsit segítenétek nekem, Pékecskék? Annyira tanácstalan vagyok, h csuda! Szeretnék sütni 2 rúd mákos bejglit. Kb 4x sütöttem eddig, ( az elmúlt 4 évben ) , de mindig száraz lett. Nem a töltelék, az rendben van, a tésztája! És olyan különös, h van, h 50dkg liszthez 5 dkg zsiradék kell, és van olyan recept, ahol 50 dkg liszthez 25 dkg!! Most milyen a jó bejgli??? Tudom, ízlések és pofonok... Ha 24-25-én szeretnénk enni, akkor mikor készítsem? Köszönöm, ha segítetek!!!
Sziasztok pékecskék! Lenne valakinekegy tutira bevált raffaelo recije? Sok a tejporom, azért gondoltam rá. Próbát nem csinálnék, élesbe menne karácsonykor, azért kellene tuti kipróbált. Köszi előre is !
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit