Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Látom a sok szép csodát, tul.képpen nem is akartam kiemelni senkit, de nem bírom megállni:Limara Te a karácsonyi mézes sütik koronázatlan királynője vagy.
Robi! Még szép, hogy fel kellett tenned ezeket a formás kis kalácskákat! Igazán büszke is lehetsz magadra! Nem tom, mióta sütögetsz, de nagyon ügyes vagy!
Gerobi nagyon jól megfogalmaztad mindannyiunk hitvallását a sütésről!
A brióskalács pedig nagyon kis csinos lett! Brióst tudsz formázni egy kb.25 cm-es tésztakukacból,feltekered csigavonalban,úgy,hogy belül a kezdésnél kicsit kiemeled a tésztavéget,így ez a kelés-sülés alatt kiemelkedik.
A mai pizzám, egy kis füstölt tarja volt otthon, paradicsom, hagyma, fokhagyma, szépen rásült egyik felére a mozarella, mivel én a sajtot nem szeretem az enyém üres. a tészta isteni Jamie-é az érdem.(még forró és nem tette a férjecském a tálra, bár lehetett volna:):)
Olyan, de olyan szomorú vagyok! Olyan ígéretesnek indult az idei bejglim...bau receptjét készítettem, és nagyszerű volt a tészta, és mennyei finom a töltelék, és vigyáztam én kérem mindenre, igen, zsírt is tettem bele, és igen, óvatosan bántam a töltelékkel is, h ne legyen sok, és igen, megszúrkáltam, sokszor, és távol tettem egymástól 3 vékonyka rudat és... ... ... és brühühűűűűűű, megduzzadtak és kirepedt mindegyik...és tudom, h nem lehet szépen tálra rakni, mert vagy az alja, vagy a teteje lejön majd külön, és brühühűűűű, mindjárt sírok!!! és a fényképezőt elvitte a férjem ( jó, szabad, jogos, a házunkhoz ment, és nekem hoz fotókat, mert már csempézik a fürdőszobát... ) szval, Pékecskék... Ti mind olyan nagyszerűen ügyesek vagytok, nekem meg még ez a kicsiny bejgli sem jött össze...
De a jóhírt még nem osztottam meg Veletek, pedig van, majd az Angyalkák megsúgják pár nap múlva, jó? Addig csak készíülődjetek, Áldott Advent IV. hétvégéjét!!!!!!!!!
Nagy bátran belevágtam egy briós sütésébe. Amit inkább brióskalácsnak neveznék
Nos a kalács formába sütöttem a kis golyókat és nem gondoltam hogy így megkel és összeér.
A formájától eltekintve fenomenális íze lett.Mivel már tudom hogy ez a tészta ,hogy viselkedik, legközelebb tepsibe sütöm és csigába, vagy veszek briós formát.Gondolkodtam,hogy tegyek e róla képet. Úgy döntöttem,hogy teszek, mert ha nem sikerül az is én vagyok.Tehát felkészülni a kuncogásra Íme a kép.
Minden szépséghez gratulálok,Limara kincses dobozai ámulatba ejtenek,Mary sütései is csodásak,ahogy Bau remekművei is magas színvonalat képviselnek,Noémi kenyérkéje,és finomságai is dícséretre méltóak.
egy kicsit off leszek, de megsem. A kellekesbe kellene irnom, de rovid leszek. Tobbszor olvastam, hogy a gazsutoben nem tudjatok mennyi a hofok. Letezik suto homero, 1 - 3000 Ft koruli az ara. ( a googleba igy keresd: sütő hőmérő, vagy sütő thermometer )
A masik jo kellek: letezik sutozacsko vegtelen kivitelben, en 3 m-est vettem. Hasonlo dobozban mint a szilikonos sutopapir. Sajnos a gyartora nem emlekszem, de az ismertek kozul valamelyik. Semmi extra gyarto.
Kellemes unnepeket mindenkinek, jo olvasni a forumot !!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit