E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

emes Előzmény | 2009.01.04. 18:26 - #3917

Azért hideg vízzel spriccelni nem merném a forró jénait. Az már elég hirtelen hőkülönbség.


emes Előzmény | 2009.01.04. 18:22 - #3916

Nelly! Szerintem pont ilyen jól nézel ki élőben is!


nelly Előzmény | 2009.01.04. 18:20 - #3915

Köszönöm kedveskéim a képem megjelenése miatti gratulációkat, de mint sejtitek, nem az én érdemem. A fiacskám vette magának a fáradtságot, és segített, mint minden számítástechnikai problémában. Közben el is árulom Nektek, hogy ezen képen legalább 10 évvel fiatalabbnak látszom (bár nem látszik, mert nagyon picike), pedig csak 3 éve készült a kép! Kár, hogy az életben nem lehet így javítani a dolgokon!!!


emes Előzmény | 2009.01.04. 18:18 - #3914

Érdekes, nekem meg sem fordult a fejembe soha, hogy ne tehetném a forró sütőbe a jénait. Nagyon régóta sütök húst jénaiban, de még sose volt vele gond. De asszem nekem már az Anyukám is így használta, és biztos ezért van.

Én mindig leveszem az utolsó percekre a jénai tetejét, mert csakúgy pirul meg a teteje. Sőt, általában kiveszem és rácsra teszem az egész kenyeret.


nelly Előzmény | 2009.01.04. 18:16 - #3913

Már csak egy korsó sör hiányzik ide a képek mellé, és teljes kínálat! Ennyi szépség után jól esne egy kis hideg sör leöblíteni ezt a sok finomságot! Na jó, lehet forralt bor is!Gratula kislányok!!!!


majorkaj Előzmény | 2009.01.04. 18:14 - #3912

Limara ! Én ugyan nem 230-240 fokon, hanem 200 fokon sütöm  a kenyérkéimet a jénaiban 55 percig, utána leveszem a jénai tetejét jól bespcicelem a kenyeret vízzel és már tető nélkül teszem vissza 5-6 percre a sütőbe.

Nelly ! De jó, hogy téged is lehet látni a neved mellett.


nelly Előzmény | 2009.01.04. 18:10 - #3911

Limara! Nem azért kérdeztem ezt a hideg sütős témát, mert változtatni akarnék a sütési módszeremen. Csak tudod, hátha úgy még jobb lenne.... Szóval csak kíváncsiskodtam..... Te ugyanis már szakértő vagy ebben, és az nekem sem árt, ha még mindig tudok tanulni valami újat.


Limara Előzmény | 2009.01.04. 18:08 - #3910

Julika! gyönyörű lett a kenyered, szép laza, nagyon ügyes vagy!

Biga! A Te cuipód is nagyon guszta, étvágygerjesztő!

 

Kati! De jó, hogy csak képernyőn vannak itt a sütik, különben rávetném magamat!

Fruzska! gyönyörűeket hoztál! Sajnálom, hogy nem vagy jól, jobbulást neked!

 

Erricca, Mary, Brigitta, Emes! mestermunkák!

Brigitta! Pont ahogy mondod. Igazság szerint forró,230-240 fokos  sütőben kellene sütni a kenyereket,majd visszábbvenni kicsit,  de mi a jénainkat féltve kezdtük a hideg sütőben való sütést. Egy ideje viszont forró sütőben sütök minden kenyeret, jénai nagyon jól bírja, kutya baja. A forró levegő összekapja  a tésztát, nem engedi elterülni, arról már nem is beszélve, hogy a sütési idő is rövidebb kicsit. Sőt az utolsó 5-10 percre le is kellene venni a jénai tetejét, hogy a végén gőzmentes közegben süljön a kenyér, szebb lenne úgy a héja, de erre még csak ritkán vetemedem.


majorkaj Előzmény | 2009.01.04. 17:49 - #3909

Sziasztok !

Hogy látszódik már Pékecskék, hgoy vége vannak az ünnepeknek. Ma előkerültek a kenyerek. Mindenki szépet sütött !

Kisso ! Szerintem sincs semmi baj a repedéssel. Ahogy az előttem szólok is írták, ettől a mienk és finom.

Zsula ! Nagyon szépeket sütöttél, gratulálok !

Emese ! Nagyon tetszik a vajas kifli formázásod. Ne aggódj én is tegnap ilyen "szép" habokat gyárottam a Madártejhez.

Szokimoki ! Rettentően örülök, hogyennyi idő után ismét rászántad magad a sütésre és kovász készítésre. Nagyon ügyes vagy és úgy néz ki ezt sem lehet elfelejteni mint a biciklizést vagy korcsolyázást. süssél egyre többet és hozd a képeket !

Brigitta, Maryenne, Fruzska, Ericca, Kati, Biga ti is remekeltetek ismét, mint mindig. Remélem nem hagytam ki senkit.

Már régóta izgatott a hibernálás. Próbálkoztam is vele de max. 3-4 órát csücsült a kenyérkém a hűtőben. Akkor is jól siekrült. Limara ismét előhozta a témát és kipróbáltam az egész éjszakás hibernálást így ma reggel friss kenyér illatra ébredtünk. Nagyon finom pihe-puha kenyérke lett. Úgy gondoltam a padlizsánkrémhez igencsak jó lenne friss kenyér. Úgy gondolom, hogy hétvégenként megpróbálom így sütni a kenyérkéimet. Sajnálom, hogy megszokásból csak össz. 40 dkg lisztből készítettem, de majd legközelebb figyelek, hogy a fém kihúzhatós formába belefér 50 dkg-ból is.

Hibernált fehér kenyér

Hibernált felszeletelve 

 

 


HBKati Előzmény | 2009.01.04. 17:36 - #3908

Karácsonyi sütemények.

Kar 002.jpgLinzer,sport (gombóc)szelet,csokis linzer,

Kar 009.jpg3 bit,méteres kalács,zserbó,karamellás krémes,grízes mézes.Ami lemaradt a képről:tiramisu.

 


Biga Előzmény | 2009.01.04. 16:49 - #3907

Én is hoztam a mai kenyeremet!


Biga Előzmény | 2009.01.04. 16:43 - #3906

Sziasztok!

Szokimoki,Kisso,Zsula,Emes,Brigi,Mary,Erricca és Fruzska!

Nagyon szépeket sütöttetek!

Gratulálok Mindenkinek!


Erricca Előzmény | 2009.01.04. 16:25 - #3905

Júj! Nagyon guszták! :)

Jobbulást kívánok neked!


Fruzska Előzmény | 2009.01.04. 16:14 - #3904


Fruzska Előzmény | 2009.01.04. 16:12 - #3903

Sziasztok! Nagyon rég nem voltam nálatok, sajnos megbetegedtem és nehezen tartom magam még most is, de a lényeg a lényeg, most picit jobb a közérzetem, így csináltam is egy gyors Limarám féle Öregtésztás kenyeret, meg egy kis csokis rétest, amivel beneveztem erre a jó kis desszertes versenyre. A neve Kelt ostorosi rétes, mivel borsodiak a férjem családja, ezért sok fini régi receptet ajándékoznak nekem.Hála. Puszillak titeket.


Erricca Előzmény | 2009.01.04. 16:11 - #3902

Ezen a képen a január 02-i kenyerem van felvágva:

 

Ezen a kettőn pedig a mai sütésem:

 

 

Úgy tűnik kezdek belejönni. :) De ilyenkor szoktak nálam a gubancok jönni, mikor azt hiszem, hogy megy ez nekem! :D


Maryenne Előzmény | 2009.01.04. 15:51 - #3901

Sziasztok4Délelött ota rengeteg kép jött mindenkinek gratulálok a sütéséhez ügyessek vagytok!

Hozom a mai tejszines márvány kalácsot!


zsula Előzmény | 2009.01.04. 15:44 - #3900

Köszönöm Brigitta!


Brigitta Előzmény | 2009.01.04. 15:29 - #3899

Most sült-hült ki.

lenmagos kenyér.JPG


szokimoki Előzmény | 2009.01.04. 15:13 - #3898

Köszönöm szépen Lányok! Tényleg nagyon örültem magmanak, hogy azért még csak sikerült egy "kis" kihagyással a kovászom meg a kenyérkém is.

De micsoda szép kiflik és kenyerek sültek! Gratuláok Lányok mindenkinek!!

Nelly! Jó látni téged is a fényképen! Jó gondolat ez a saját arc  a névhez, sokkal személyesebb!!!


[Későbbi] [3914-3895] [3894-3875] [3874-3855] [3854-3835] [3834-3815] [3814-3795] [3794-3775] [3774-3755] [3754-3735] [3734-3715] [3714-3695] [3694-3675] [3674-3655] [3654-3635] [3634-3615] [3614-3595] [3594-3575] [3574-3555] [3554-3535] [3534-3515] [3514-3495] [3494-3475] [3474-3455] [3454-3435] [3434-3415] [3414-3395] [3394-3375] [3374-3355] [3354-3335] [3334-3315] [3314-3295] [3294-3275] [3274-3255] [3254-3235] [3234-3215] [3214-3195] [3194-3175] [3174-3155] [3154-3135] [3134-3115] [3114-3095] [3094-3075] [3074-3055] [3054-3035] [3034-3015] [3014-2995] [2994-2975] [2974-2955] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?