Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Köszönöm kedveskéim a képem megjelenése miatti gratulációkat, de mint sejtitek, nem az én érdemem. A fiacskám vette magának a fáradtságot, és segített, mint minden számítástechnikai problémában. Közben el is árulom Nektek, hogy ezen képen legalább 10 évvel fiatalabbnak látszom (bár nem látszik, mert nagyon picike), pedig csak 3 éve készült a kép! Kár, hogy az életben nem lehet így javítani a dolgokon!!!
Érdekes, nekem meg sem fordult a fejembe soha, hogy ne tehetném a forró sütőbe a jénait. Nagyon régóta sütök húst jénaiban, de még sose volt vele gond. De asszem nekem már az Anyukám is így használta, és biztos ezért van.
Én mindig leveszem az utolsó percekre a jénai tetejét, mert csakúgy pirul meg a teteje. Sőt, általában kiveszem és rácsra teszem az egész kenyeret.
Már csak egy korsó sör hiányzik ide a képek mellé, és teljes kínálat! Ennyi szépség után jól esne egy kis hideg sör leöblíteni ezt a sok finomságot! Na jó, lehet forralt bor is!Gratula kislányok!!!!
Limara ! Én ugyan nem 230-240 fokon, hanem 200 fokon sütöm a kenyérkéimet a jénaiban 55 percig, utána leveszem a jénai tetejét jól bespcicelem a kenyeret vízzel és már tető nélkül teszem vissza 5-6 percre a sütőbe.
Nelly ! De jó, hogy téged is lehet látni a neved mellett.
Limara! Nem azért kérdeztem ezt a hideg sütős témát, mert változtatni akarnék a sütési módszeremen. Csak tudod, hátha úgy még jobb lenne.... Szóval csak kíváncsiskodtam..... Te ugyanis már szakértő vagy ebben, és az nekem sem árt, ha még mindig tudok tanulni valami újat.
Julika! gyönyörű lett a kenyered, szép laza, nagyon ügyes vagy!
Biga! A Te cuipód is nagyon guszta, étvágygerjesztő!
Kati! De jó, hogy csak képernyőn vannak itt a sütik, különben rávetném magamat!
Fruzska! gyönyörűeket hoztál! Sajnálom, hogy nem vagy jól, jobbulást neked!
Erricca, Mary, Brigitta, Emes! mestermunkák!
Brigitta! Pont ahogy mondod. Igazság szerint forró,230-240 fokos sütőben kellene sütni a kenyereket,majd visszábbvenni kicsit, de mi a jénainkat féltve kezdtük a hideg sütőben való sütést. Egy ideje viszont forró sütőben sütök minden kenyeret, jénai nagyon jól bírja, kutya baja. A forró levegő összekapja a tésztát, nem engedi elterülni, arról már nem is beszélve, hogy a sütési idő is rövidebb kicsit. Sőt az utolsó 5-10 percre le is kellene venni a jénai tetejét, hogy a végén gőzmentes közegben süljön a kenyér, szebb lenne úgy a héja, de erre még csak ritkán vetemedem.
Hogy látszódik már Pékecskék, hgoy vége vannak az ünnepeknek. Ma előkerültek a kenyerek. Mindenki szépet sütött !
Kisso ! Szerintem sincs semmi baj a repedéssel. Ahogy az előttem szólok is írták, ettől a mienk és finom.
Zsula ! Nagyon szépeket sütöttél, gratulálok !
Emese ! Nagyon tetszik a vajas kifli formázásod. Ne aggódj én is tegnap ilyen "szép" habokat gyárottam a Madártejhez.
Szokimoki ! Rettentően örülök, hogyennyi idő után ismét rászántad magad a sütésre és kovász készítésre. Nagyon ügyes vagy és úgy néz ki ezt sem lehet elfelejteni mint a biciklizést vagy korcsolyázást. süssél egyre többet és hozd a képeket !
Brigitta, Maryenne, Fruzska, Ericca, Kati, Biga ti is remekeltetek ismét, mint mindig. Remélem nem hagytam ki senkit.
Már régóta izgatott a hibernálás. Próbálkoztam is vele de max. 3-4 órát csücsült a kenyérkém a hűtőben. Akkor is jól siekrült. Limara ismét előhozta a témát és kipróbáltam az egész éjszakás hibernálást így ma reggel friss kenyér illatra ébredtünk. Nagyon finom pihe-puha kenyérke lett. Úgy gondoltam a padlizsánkrémhez igencsak jó lenne friss kenyér. Úgy gondolom, hogy hétvégenként megpróbálom így sütni a kenyérkéimet. Sajnálom, hogy megszokásból csak össz. 40 dkg lisztből készítettem, de majd legközelebb figyelek, hogy a fém kihúzhatós formába belefér 50 dkg-ból is.
Sziasztok! Nagyon rég nem voltam nálatok, sajnos megbetegedtem és nehezen tartom magam még most is, de a lényeg a lényeg, most picit jobb a közérzetem, így csináltam is egy gyors Limarám féle Öregtésztás kenyeret, meg egy kis csokis rétest, amivel beneveztem erre a jó kis desszertes versenyre. A neve Kelt ostorosi rétes, mivel borsodiak a férjem családja, ezért sok fini régi receptet ajándékoznak nekem.Hála. Puszillak titeket.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit