Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
SZOKIMOKI, te jool megbombaztal bennunket ezzel a gyonyoru finomsaggal!
Olyan szep peksegessegesseget latok itt kerem kisulve!!-Nem tudjatok melyik oldalrol valo?? Te FRUZSIKA, megint ilyen gyonyoru diamant kenyeret sutni! Meeg ilyet!!?NORRPOZZKA csigai meg belemasztak a pocimba mert olyan elethu finomsagokat sutott.Szoval! Lanyok csak igiiigy tovabb!!! Tomjetek tomjetek engemet! KI a fene dietazik!??? LHET ITT olyant?????
En most kocsonyat gyartok. Remelem jol fog sikerulni, mert egy vagyonba kerult a belevalo most. Sajna fustolthus "nyista"bele. Enelkul keszul. Kelkaposztat keszitek meg.Dolgozok teljes gozzel igy kevesebbszer sutok es tudok hozzatok jonni. Munka utan teljesen kikampec vagyok. 2 tortat is kene gyartanom, mert 2 kedves munkatarsam is szulinapos. Mostanaban megint rossz periodusom van /a fejfajas/ Ez a gyogyszer is tisztara lenyom. NEM nyertem a lotton igy a Welnessz + fiziko is elmarad. Azt hiszem igy csak az uthenger segit mar.
LIMARAM : Megsutottem Vanessa Sved kardamonos marcipanos kalacsat. Ez a reci dl-re ill CUP -ra van atszerelve. Segitenetek atszamolni, mennyi is lehet ez?? En a folyadekot soknak talalom nagyon, mert majd mindig a duplaja lisztet gyurom hozza hogy formazhato legyen ez. Batka annak idejen atszerelte ezt a recit nekem, de olyan jol elkevertem hogy nem talalom vissza. NAGYON koszonom elore is!!!
Sziasztok köszönöm szépen! Szokimoki köszönöm aranyos vagy, de a recept a tuti, drág Limara még régebben egy német oldalról fordította. Én a rusztikus kenyeret csinálom, immáron fehér rozskovásszal. Sütök öregtésztásat is , de ez valami csoda finom. Puszi
Fruzska! ilyen gyünyörű kenyeret én még soha nem sütöttem!!! Pedig túl vgyok már egy pár sütésen!!Gratulálok! csodaszép!!!!!! Melyik receptből sütötted? Addig nem nyugszok,, amíg egy ilyen gyönyörűséget nem sütök!!!!
Brigi, Mary, Norrpoz!! Ti is nagyon gusztikat sütöttetek!! Tiszta profik vagytok!!!
Ma is,mint mindig,nagyon szépeket sütöttetek!Kifli,zsemle,kenyér!Kedvencem a csigák!Nagyon szeretem a pudingos csigát!Ketten vagyunk Apával,ő nem szereti a tésztafélétket,én meg ehetem.Marad a nézegetés.Gratulálok mindannyiótoknak!
A 90 napos diétába kezdtem, úgyhogy csak négynaponta süthetek finomakat. Ma szénhidrát napom volt, ezért pudingos csigát sütöttem (35 dkg lisztből). A maradék 3 napban azért bekukkantok ide nyálcsorgatni! :D:D Mindenkinek gratula, gyönyörű kenyereket sütöttetek, remélem majd egyszer én is tudok ilyet sütni a kicsi férjecskémnek! :D:D Na persze a többi péksüti is istenien néz ki, gratula hozzájuk!
Köszönöm szépen. Tudjátok mit láttam ma? Nézegettem a paprika tv-t, és egy idős néni bukta tésztát dagasztott. Hát én úgy megkívántam elkészíteni, hogy most már kel is a tészta, de a hozzávalókat nem igazán tudtam olyan gyorsan megjegyezni, így hát röktönöztem. Közben eszembe jutott, hogy ok megcsináltam a tésztát, de mit teszek bele? Gondolkodtam, törtem a fejem. Benéztem a szekrénybe, tömérdek mennyiségű szaloncukor. Kiválasztottam az epres joghurtosat. Azt teszem bele. Micsoda ötlet, na majd hozom a véleményt róla. Hátha nem lesz olyan rossz.
Én is sütöttem ma kenyerte, de mivel éhes volt a kis családom még szinte forrón megvágtam, hogy hamarabb hűljön, így nem készítettem róla fotót. Bea segítségével megtaláltam a pudingos csiga recetptjét, az is készült ma, de ezt sem sikerült teljes tepsivel lefotóznom, de azért megmutatom:
Ezzel felavattam a húgom által beszerzett csokilencsémet!
Elkészítés:
1. A tojások fehérjét kemény habbá verem.
2. A sárgákat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a rumot, a kakaót és az olajat. Felváltva belevegyítem a tojáshabot és a lisztet.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetem. Előmelegített, forró sütőben (hagyományos) kb. 30 perc alatt készre sütöm. (Tűpróba!)
4. Még melegen a sütőpapírral együtt szorosan feltekerem, és hűlni hagyom.
5. Közben elkészítem a krémet. Kisebb mennyiségű tejben csomómentesen elkeverem a pudingport és a porcukrot. A többi tejet felforralom, majd hozzáadom a cukros-pudingos tejet is. Állandó keverés mellett sűrűre főzőm. Hűlni hagyom.
6. Ha kihűlt, habverővel krémesre keverem a puha margarinnal.
7. A piskótát kigöngyölöm és lehúzom róla a sütőpapírt. Megkenem tejszínes krémmel és visszatekerem. Vékonyan felszeletelem. (Én minden szelet után papírtörlővel letöröltem a krémet a késről, hogy ne maszatoljon.)
8. A maradék krémet elfelezem. Egyikbe 2 evőkanálnyi kakaót, a másik felébe 2 evőkanálnyi kávét teszek. Itt érdemes megkóstolni a krémet, és ízlésünk szerint édesíteni! Én csak a kávés felébe tettem még egy evőkanálnyi porcukrot.
9. Egy nagy tálat kibélelek fóliával, majd piskótatekercs szeletekkel.
10. Beletöltöm a kávés krémet, majd rá a kakaós krémet.
11. A maradék piskótával befedem. Fóliával letakarom, majd egy éjszakára hűtőbe teszem.
12. Másnap süteményes tányérra borítom, a fóliát óvatosan lehúzom, ostyarudakkal díszíte
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit