Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Ma kipróbáltam Limara Vajas patkóját. Egy kicsit négerek lettek a 220 foktól, ugyanis én nem zacskóban és nem lefedve sütöttem, hanem a sütő aljába tettem lábasba vizet és jól megspricceltem a kifliekt sütés előtt. Sajnos hamar 20 perc után kviettem és a félig kihűlt kiflin éreztem, hgoy valószínűelg nicns átsülve. Úgyhogy még visszadugtam 10 percre a sütőbe. Nekem egy kicsit "nehézkesebb" a tésztája mint pl. a tejfölös vagy joghurtos nyanyás kiflié. De súlyra is vaskosabb sütés után is.
Nekem a víz kicsit inkább kevésnek tünik. Az élesztőt vedd vissza 1/4 csomagra, a cukrot pedig a felére.
Nem tudom, milyen géped van, előmelegítéssel kezd-e, ha igen, fontos, hogy a hozzávalók ne legyenek melegebbek szobahőmérsékletnél. A túlkelés is okozhatja a beesést.
Moni ez a croissant nagyon jól néz ki. Én meg túrós batyut sütöttem tegnap is meg ma is. A tegnapi nagyon hamar elfogyott és a párom édesanyjának is akarok küldeni.
Hozzávalók:
Másfél kiló nyersratyli
egy jókora pese
2 csobolyó gönyézde (ha lehet pörögősi)
3 csipet cihánta
4 ölej csikmány
kb.5 zamecsli
1 suttyonyos petrecel
1 véka vatyek
Elkészítés:
A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem erszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mart hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba, majd jól összegyöröszjézzük. Várunk, amíg a széle be nem tockosodik, és rádurungoljuk a cihátát.
Inkább ide írj, ha kérdésed van, mert itt megmarad.
Szóval bemásolom neked Margitka egyszerű fehér kenyerénak receptjét, amit gépben is megsüthetsz. Biztos sikerülni fog. Az előző kenyereddel valószínüleg az volt a baj, hogy sok volt benne a folyadék, vagy az élesztő.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit