Nelly nagyon ügyes volt, talált neked 25.000 megoldást, azért leírom, én hogyan készítem.
Kevés olajat melegítek, erre öntöm a grízt, nem szoktam mérni, szemre, de kb. 2 dl-t. Addig pirítom folyton kevergetve, míg szép zsemleszínű lesz, vagy amilyen barnán szeretitek. Ekkor öntök rá kevés vizet, olyan fél decit. Vigyázat, nagyon nagy gőz csap fel, könnyen éget! Ezt a vizet elfőzöm róla, még mindig kevergetve. Ha úgy látom, hogy a szemek nem duzzadtak meg eléggé, akkor megint öntök rá egy kicsit, megint addig kevergetem,míg elfő róla a víz, azaz nem áll össze már nagyobb csomókba. És kész is, össze lehet keverni a kifőtt tésztával.
Kiskukta! Beírtam a google keresőjébe, hogy grízes tészta, és kiírta, hogy 25.000 találat van. Én egyet kiválasztottam Neked, de ha nem teccik, akkor kövesd a példámat, és válassz másikat!:
Kedves pékecskék, kérdésem lenne. Szégyen gyalázat, de nem tudom hogyan kell a grizes tésztát csinálni, mit kell a búzadarával csinálni, hogy jó legyen?
A napokba készítenék, ha elárulná valaki, hogy hogy kell. Köszi előre is.
Kiskukta és nelly, köszönöm a válaszokat! Letakarva sütöttem egyébként, mert azt is jóóól kiolvastam itt előtte, hogy kémlelőablakot konyharuhával letakarni, szellőzőnyílást szabadon hagyni. Legközelebb sötétre sütöm, az tuti.
Kész lett, a fele már elfogyott. Csináltam képeket is, megmutathatom? Hogy kell feltölteni és mekkorát?
Ja, egy baja lett csak, sótlan lett. Mert utólag eszembe jutott, hogy a kismérővel csak 1 kanál sót raktam bele, nem másfelet...bár nekem még úgy is sótlan lett volna picit. De ha meg túl sok a só, bántja az élesztőt...szóval mennyi az annyi???
Következő receptnek lenmagosat szeretnék, kézzel már csináltam egyszer. Van rá jó receptetek? (Ha igen, merre találom?)
Jöhetnek a képek? :)
Bocsi, hogy kotnyeleskedem, csak annyira boldog vagyok, hogy sikerült...és olyan hálás vagyok Margitnak! Köszönöm!
Kabulirabbi, ha szeretnéd hogy még süljönn akkor indítsd újra a bake programot, én már csináltam úgy. Mikor úgy látod, hogy jó, akkor állítsd le akkor húzd ki a gépet az áramkörből. Máskor pedig a kémlelőnyílást letakarhtod valamivel, akkor szebben süt, csak a szellőző nyílások maradjanak szabadon.
Kabulirabbi! Nagyon szépen leírtad, hogy hogyan kell a gépben kenyeret sütni. Remélem, sikerülni is fog! Hát a barnaság már más kérdés. Meglátod, hogy a közepes választással milyen sötét lesz, aztán ha nem vagy vele elégedett, akkor legközelebb, vagy a világosabbra ( ha mondjuk most sötét lett netán!), vagy a sötétebb ( ha most még mindig világosnak találod) funkciót választod.
Szia Mónika! Nekem pl 2 lapátos gépem van, Clatronic. Nagyon szeretem, régóta használom, és nagyon jól bírja a gyűrődést. Igaz, én nem sütök minden nap, de azért elégedett vagyok vele. Most ettől függetlenül tartalékba vettem egy licitálós fórumon egy egy lapátos gépet. Hausmeister a neve. Limarának pl ilyen van, és ő erre esküszik. Szóval most ki fogom próbálni ezt is. Mondjuk ez utóbbi gép pl tud csak külön dagasztani is, amit az én 2 lapátosom nem tud. Azért tudok vele dagasztani is, csak előtte még 5 percet melegít. Aztán le kell állítani a dagasztás után, mert én már nem sütök gépben, csak erre használom a gépet. Majd ha Te is szerzel egy kis tapasztalatot, akkor már nem fogsz benne sütni, csak dagasztani.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit