Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Kedves Limara, és mindazok, akik beneveztek bármivel is a versenyre. A gondom a következő: nekem nincs saját gyártású ( mármint magam által kitalált ) receptem, max egy más liszttel jobban bevált -és családom által kedvelt kenyerünk. Ilyen pl a szendvicskenyér. Amit rengetegszer sütök, legtöbbször nem csak BL80-ból, sőt, talán úgy csak kezdetben készítettem. Kérdésem: lehet-e ezzel nevezni, vagy ez így nem ildomos. Nyugodtan mondjátok meg, h "Néne, ez így nem OK!" Hetek óta ezen hezitálok, de én még az életben nem készítettem saját kútfőből semmit ( mármint kenyeret, péksütit ) , akkor minkább nem nevezek!! ( most is csak Limara kedves felszólítása végett gondoltam úgy, h akkor most pontot teszek a döntésképtelenségem végére )
Az én véleményem szerint, bocsánat, de nincs szükség 3x20 perces dagasztásra. A 8-as programon van a 20 perces dagasztás és utána 1 óra 10 perces kelesztés. Ez tökéletes. Hagyod végigmenni a dagasztást, a kelesztést is, mikor szépen megkelt, kiborítod a tésztát és formázod.
Ha ragaszkodsz a 3x 20 perchez, akkor hagyod végigfutni a dagasztást, majd a kelesztésből hagysz 20 percet dolgozni, lekapcsolod a programot és újra indítod a 20 perces dagasztást.
Karácsonyra kaptam egy gépet......... (hausmaister HM1000) ismerős szöveg.Eddig a legegyszerűbb fehér kenyér receptet próbáltam ami mindig csodásan sikerült.
Most kipróbálnám az Aranygaluska maffint aminek itt találtam meg a receptjét. Szeretném megkérdezni, hogy a géppel hogyan kell az alábbi műveletet elvégeztetni, hogy kell a gombokat beállítani?
kétszer 20 percet dagasztottam a gépben a tésztát, közben 20 percet pihent.
Név nélkül szeretnék gartulálni mindenkinek, gyönyörűeségeket sütöttetek!
Nagyon szomorú vagyok, sírok! Merre jártok kedves péktársak? Napok óta alig-alig lézeng itt néhány pékecske! Hova tüntek a régi pékek? Kartika, Masala, Kenyérke,Bezsa, Szuperkeri, Gabye, Moha, Bau, Iriszi, Rabim, Dulifuli és mindenki!Gyertek vissza, olyan jó volt itt dumcsizni esténként, sokszor 10-15-en is voltunk. Most meg
A receptversenyre is alig-alig küldött még valaki. Már pedig innen mindenkinek küldenie kellene be jó kis recepteket. Itt vannak a legügyesebb pékek!
Kati, én fa tiplire tekerem, mert ezt tudtam beszerezni. Nagymamám, akitől tanultam ezt készíteni, ő lecsupaszított kukorica szárra tekerte, de én olyat nem tudtam beszerezni, ezért használok tiplit.
Én nagyon el vagyok veszve, meg maradva is - sütésileg. Épp rohanásban, csak beköszöntem. Gyönyörűeket sütöttetek!
Azóta én is sütöttem, lenmagos kenyeret, kettőt is. Az első tökéletes lett, a második viszont - mivel programozva sütöttem ma reggelre, magas lett és beesett a teteje. Hmmm...vagy a liszt, vagy a víz...pedig bötű szerint volt minden...majd hozok képeket!
Tanulság levonva: csak nagyon muszájból választom majd a programozást, mert akkor nem tudom lesni...ti ezzel hogy vagytok?
Sziasztok kedves Pékecskék! Egy napot hagy ki az ember lánya, és mi-minden várja itt! Tök ügyesek vagytok!! Csak azért nem vagyok éhes, mert most ettem-ittam-jól laktam!
Ezek a tegnapi zsemléink, azért tettem rá egy kistányérra, h lássátok, milyen szép nagyra keltek! Jénaiban sütöttem, még ma is olyan finom volt, h , na!
Ez pedig most sült ki, rusztikus fehérkenyér, de felturbózva minden finom lisztfélével ( 5dkg t.k búza, 3 dkg graham és 5 dkg fehér tönköly. Elhasználtam a maradékokat ) Van egy kis formázási baja, ott középen az a nagy légbuborék, de azért el fog fogyni...
Nagyon rég voltam már, s mennyi finomság halmozódott fel, ez igen! Nagyon-nagyon ügyik vagytok, kivétel nélkül! Komolyan mondom, annyi mindent lehet tőletek tanulni! Jó, hogy vagytok!Köszönöm nektek, hogy ennyi jó ötletet adtok.
Hozom megkésett képeim egy részét. Annak idején elkapott a vanilia pudingos csiga láz. Nagyon fincsi lett, ezért már készítettem töbször is, és variációkat is kreáltam. mint pl. csokipudingos berliner, csoki pudingos muffin.Ezekről nincs képem. De majd lesz!
Persze a kenyér gyártás is folyik, ime: kisérletező kedvem nem lankad, ezért az egyiket zacsiban, a másikat simán sütöttem. Persze, úgy van ahogy gondoltam, a zacsis a szebb. Végül most befejezésül a fincsi vanilia pudingos csigák: Sziasztok, majd jövök.........
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit