E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

monika249 Előzmény | 2009.01.29. 10:47 - #40674

Sziasztok !

Olvastam a jénais kenyérsütésről, ahhoz tud nekem valaki pontos receptel segíteni?

Előre is köszönöm!


Asma Előzmény | 2009.01.29. 10:25 - #40673

 

ANYUCI

 

Helyesbítés a lentebbi 4. soromhoz 

 

......nem rosz kenyerek...hanem rozs illetve teljes kiőrlésűt nem.....


Asma Előzmény | 2009.01.29. 10:23 - #40672

anyuci!

Köszönöm a segítséget. Leírom, hogy szoktam:

Moulinex XXL bread sütőm van, Karácsonyra kaptam.

Szóval.....nem szeretem a fehér kenyeret, nagyon utálatos számomra a fehér liszt és szomorúan tapasztalom, hogy tisztán rosz kenyeret jól sütni nem tudok....sajnos a fránya fehér lisztet jócskán nem tudom elhagyni .

1 kg-os kenyeret sütök, a 8-as programmal, mert magokat adok hozzá.

Szóval 660g lisztet felesben teszek bele...330 fehér liszt másik 330 teljes kiőrlésű roszliszt és teljes kiőrlésű búzaliszt. teszek hozzá 2 kk sikért is még és a Budafok élesztő pontosan 1/3-át.

Vizet 450 ml-t elsőre, majd még 5 nagyobb mérőkanálnyit akkor, mikor dagaszt, mikor még beledolgozza, mert anélkül egy kemény kupac, amit nehezen mozgat a lapát.

Hm...nem tudom mit kéne...csipogáskor adom hozzá a magvakat ami : napraforgómag, búzacsíra, lenmag.

A kenyér tetejére szórtam sütés előtt szezámmagot is.

Cukrot nem teszek bele, hanem 2,5 evőkanálnyi mézet, de még a vízbe és 1 evőnyanálnyi 10 százalékos ecetet is, szintén még a vízbe. Sóból 2 kávéskanál, olívaolajat 2 nagyadagoló kanállal.

 

Hm...azt hiszem ennyi......

 

???

 


anyuci Előzmény | 2009.01.29. 06:38 - #40671

Myname!

Szoktad formálni a kenyeredet?S ha igen hogy?

Sok múlik a sütőkön is. Próbáld meg többféleképpen a sütést. Nekem a zacsis jött be, a jénais nem.De Koncbea nagyon helyesen írta a keléssel kapcsolatban, de sütőben is kel még neki emelkednie. A sütő hőmérséklete is számít. A kenyeret 200-230 foken kezdjük el sütni, Majd 20 fokkal csökkentjük 10-15 perc múlva. Mondom: sütőt is meg kell ismerned!


anyuci Előzmény | 2009.01.29. 06:27 - #40670

Asma!

Az elején, sokszor jártam így.A kenyér szerkezete jó, csak a teteje horpadt. Sokszor az élesztő tehet róla, ugyanis, /-rájöttem-, magyar kocka élesztőt használva/, valamikor egyharmada kellett, valamikor egynegyede.Tehát, nem egyforma az élesztő minősége.Ügyelj a szavatossági időre is!

A kenyérsütők sem egyformák a programok sem. Mindenesetre azt tanácsolom, vegyél vissza az élesztő mennyiségéből.Esetleg, ha -az élesztő mennyisége megtartásával-hosszú programon sütöd, most próbáld a röviddel.A víz,és a liszt aránya is sokat számít.

Próbáld meg, hogy a teljes kiőrlésű lisztetből valamivel kevesebb legyen mint a simából.Mindenesetre, írd meg mennyi liszthez, mennyi élesztőt használsz, s milyen programon sütöd.Liszt és a víz arányára is kíváncsi volnék.Jó tanács: ha sima lisztet használsz, akkor tegyél hozzá rétes lisztet is.Kb 10 dkg-ot.Így ugyanis keményebb lesz a tésztád, márpedig a kenyértészta a "legkeményebb" tészta.


masala Előzmény | 2009.01.28. 19:19 - #40669

Bogi a cigánykenyér egy egyszerű  fehérkenyér. 50 dkg liszt és 3 dkg élesztő, 3 dl vízzel. A tésztát hagyod laposra és ebből emelkedik még egy kicsit. Mint írtam, nem vágni kell, mint az enyémet, hanem tépni! A lyukakat az ujjammal csináltam, jó durván.


Maryenne Előzmény | 2009.01.28. 18:09 - #40668

Semmi probléma, hogy elírtad bárkivel előfordul!


Maryenne Előzmény | 2009.01.28. 18:08 - #40667

Asma én is elolvastam és mégis a kezdet az elég nehéz! Több mint egy év után is  van olyan, hogy nem sikerül  a kenyér vagy a péksüti még nálam is pedig szinte minden nap sütők!


Myname Előzmény | 2009.01.28. 17:20 - #40666

Maryenne elnézést, elírtam a neved.

M.


Myname Előzmény | 2009.01.28. 17:18 - #40665

Maryanne és konczbea, köszönöm a válaszotokat.  Valóban több, különböző eljárással készülnek a kenyereitek. Csak arra gondoltam, hogy van valami etalonnak minősülő ismérv, aminek alapján végül el lehet dönteni, megérett-e már sütésre a tészta.

De ezt a legközelebb megpróbálom. Bár az olyan nagyon kicsinek tűnik ahhoz képest, amekkorára egyébként meg tud kelni. Vagy majd pont ez segít ahhoz, hogy sütés közben fölfelé nőljön, szépüljön a kenyér? Alig várom, hogy kipróbálhassam...

M.


Asma Előzmény | 2009.01.28. 16:54 - #40664

Na igen..ezt még az elején olvastam....mégis :))))))


Maryenne Előzmény | 2009.01.28. 16:19 - #40663

Szia Asma! Itt találsz hasznos tanácsokat:gportal.hu/gindex.php


Asma Előzmény | 2009.01.28. 15:16 - #40662

Sziasztok!

 

Nekem még a 7. kenyerem is ( felesben fehét liszt másik felében teljes kiőrlésű, sikér is van benne) cicakenyér...tehát homorú picit. Jól megkel, de picit behorpad a sütéskor.:(

Nem tudom mi leli, hogy kísérletezzek? :)


konczbea76 Előzmény | 2009.01.28. 14:23 - #40661

Kedves Myname!

Időt nem tudok mondani, sokmindenen múlik: időjárás, tészta, stb...

De ezek talán segítenek:

1. Ha a duplájára kelt a tészta,

2. ha megrázod az edényt, és rezeg a tészta,

3. ha benyomod óvatosan a tésztát, és az visszaugrik,

akkor már biztosan jól megkelt.


Maryenne Előzmény | 2009.01.28. 14:22 - #40660

Szia Myname!

Én például nem igazán tudok jénaiba sütni!  Ezért inkább a kenyérsütő formát választom míg a jénaiban tulkelt elterült a kenyerem a formában nem . Sütő zacskoban sütőm a kenyeret és a péksüteményt! A kelési idő változó mint ahogy az is, hogy az embernek magának kell kikiséletezni azt. Az alapanyag hőmérséklet és a lakás klimája is számit. Nagyon nehéz válaszolni a kérdésedre pontossan ezért! Különböző modszereket használunk ezért térnek el a receptek is! Sajnálom, hogy sokat nem tudtam segíteni!


Myname Előzmény | 2009.01.28. 13:23 - #40659

   Péklányok és pékfiúk! Hát senki nem tud tanácsot adni, milyennek kell lennie a kellően megkelt kenyérnek? Hogy azért túlkelt se legyen?  Akkor marad a további kísérletezgetés...


boglarka Előzmény | 2009.01.28. 09:50 - #40658

Sziasztok!

Gratulálni tudok csak mindenkinek ,gyönyörüek a sütéseitek .

Néha be be kukucskálok ÉS  CSÁBULOK!

De most kilikad az oldalam

Masala cigánykenyérébe bele szerettem

SZERETNÉM MEGKOSTÓLNI ,DE NEM TALÁLOM A RECEPTETT !

VALAKI HA TUDD SEGÍTENI KÖSZI


Limara Előzmény | 2009.01.27. 10:10 - #40657

Andi!

Betettem a süssünkbe a képeket!


andrej Előzmény | 2009.01.27. 09:26 - #40656

http://feketeneandi.xfree.hu

Itt megnézhetitek a fánkom és a tegnapi Lala-kiflim.

Remélem,ez működik,mert a képőfelrakás nem megy Mozillával.


Myname Előzmény | 2009.01.27. 09:09 - #40655

Limara, köszönöm a választ. És akkor azt honnan tudom, mennyi ideig kelesszem? ( még csak 3 éve próbálkozom a helyes eljárás megtalálásával... De legalább kitartó vagyok!)

Szóval, ém már olvastam nálatok 40+20 perces, meg 3 órás kelesztési időről is. Tudom, hogy soktényezős, mennyi a helyes. De honnan TUDOM, mikor kelt már meg eléggé, anélkül, hogy túlkelt volna??

M.


[Későbbi] [40874-40855] [40854-40835] [40834-40815] [40814-40795] [40794-40775] [40774-40755] [40754-40735] [40734-40715] [40714-40695] [40694-40675] [40674-40655] [40654-40635] [40634-40615] [40614-40595] [40594-40575] [40574-40555] [40554-40535] [40534-40515] [40514-40495] [40494-40475] [40474-40455] [40454-40435] [40434-40415] [40414-40395] [40394-40375] [40374-40355] [40354-40335] [40334-40315] [40314-40295] [40294-40275] [40274-40255] [40254-40235] [40234-40215] [40214-40195] [40194-40175] [40174-40155] [40154-40135] [40134-40115] [40114-40095] [40094-40075] [40074-40055] [40054-40035] [40034-40015] [40014-39995] [39994-39975] [39974-39955] [39954-39935] [39934-39915] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?