E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

westi Előzmény | 2009.01.29. 10:55 - #40675

Sziasztok!

Én KENYÉRSÜTŐ-GÉPET szeretnék venni,de tanácstalan vagyok milyenben gondolkozzak!Akinek van légyszives adjon tanácsot milyet vegyek,miket figyeljek rajta!Sokat segítenétek.Elöre is köszönöm!

 


monika249 Előzmény | 2009.01.29. 10:47 - #40674

Sziasztok !

Olvastam a jénais kenyérsütésről, ahhoz tud nekem valaki pontos receptel segíteni?

Előre is köszönöm!


Asma Előzmény | 2009.01.29. 10:25 - #40673

 

ANYUCI

 

Helyesbítés a lentebbi 4. soromhoz 

 

......nem rosz kenyerek...hanem rozs illetve teljes kiőrlésűt nem.....


Asma Előzmény | 2009.01.29. 10:23 - #40672

anyuci!

Köszönöm a segítséget. Leírom, hogy szoktam:

Moulinex XXL bread sütőm van, Karácsonyra kaptam.

Szóval.....nem szeretem a fehér kenyeret, nagyon utálatos számomra a fehér liszt és szomorúan tapasztalom, hogy tisztán rosz kenyeret jól sütni nem tudok....sajnos a fránya fehér lisztet jócskán nem tudom elhagyni .

1 kg-os kenyeret sütök, a 8-as programmal, mert magokat adok hozzá.

Szóval 660g lisztet felesben teszek bele...330 fehér liszt másik 330 teljes kiőrlésű roszliszt és teljes kiőrlésű búzaliszt. teszek hozzá 2 kk sikért is még és a Budafok élesztő pontosan 1/3-át.

Vizet 450 ml-t elsőre, majd még 5 nagyobb mérőkanálnyit akkor, mikor dagaszt, mikor még beledolgozza, mert anélkül egy kemény kupac, amit nehezen mozgat a lapát.

Hm...nem tudom mit kéne...csipogáskor adom hozzá a magvakat ami : napraforgómag, búzacsíra, lenmag.

A kenyér tetejére szórtam sütés előtt szezámmagot is.

Cukrot nem teszek bele, hanem 2,5 evőkanálnyi mézet, de még a vízbe és 1 evőnyanálnyi 10 százalékos ecetet is, szintén még a vízbe. Sóból 2 kávéskanál, olívaolajat 2 nagyadagoló kanállal.

 

Hm...azt hiszem ennyi......

 

???

 


anyuci Előzmény | 2009.01.29. 06:38 - #40671

Myname!

Szoktad formálni a kenyeredet?S ha igen hogy?

Sok múlik a sütőkön is. Próbáld meg többféleképpen a sütést. Nekem a zacsis jött be, a jénais nem.De Koncbea nagyon helyesen írta a keléssel kapcsolatban, de sütőben is kel még neki emelkednie. A sütő hőmérséklete is számít. A kenyeret 200-230 foken kezdjük el sütni, Majd 20 fokkal csökkentjük 10-15 perc múlva. Mondom: sütőt is meg kell ismerned!


anyuci Előzmény | 2009.01.29. 06:27 - #40670

Asma!

Az elején, sokszor jártam így.A kenyér szerkezete jó, csak a teteje horpadt. Sokszor az élesztő tehet róla, ugyanis, /-rájöttem-, magyar kocka élesztőt használva/, valamikor egyharmada kellett, valamikor egynegyede.Tehát, nem egyforma az élesztő minősége.Ügyelj a szavatossági időre is!

A kenyérsütők sem egyformák a programok sem. Mindenesetre azt tanácsolom, vegyél vissza az élesztő mennyiségéből.Esetleg, ha -az élesztő mennyisége megtartásával-hosszú programon sütöd, most próbáld a röviddel.A víz,és a liszt aránya is sokat számít.

Próbáld meg, hogy a teljes kiőrlésű lisztetből valamivel kevesebb legyen mint a simából.Mindenesetre, írd meg mennyi liszthez, mennyi élesztőt használsz, s milyen programon sütöd.Liszt és a víz arányára is kíváncsi volnék.Jó tanács: ha sima lisztet használsz, akkor tegyél hozzá rétes lisztet is.Kb 10 dkg-ot.Így ugyanis keményebb lesz a tésztád, márpedig a kenyértészta a "legkeményebb" tészta.


masala Előzmény | 2009.01.28. 19:19 - #40669

Bogi a cigánykenyér egy egyszerű  fehérkenyér. 50 dkg liszt és 3 dkg élesztő, 3 dl vízzel. A tésztát hagyod laposra és ebből emelkedik még egy kicsit. Mint írtam, nem vágni kell, mint az enyémet, hanem tépni! A lyukakat az ujjammal csináltam, jó durván.


Maryenne Előzmény | 2009.01.28. 18:09 - #40668

Semmi probléma, hogy elírtad bárkivel előfordul!


Maryenne Előzmény | 2009.01.28. 18:08 - #40667

Asma én is elolvastam és mégis a kezdet az elég nehéz! Több mint egy év után is  van olyan, hogy nem sikerül  a kenyér vagy a péksüti még nálam is pedig szinte minden nap sütők!


Myname Előzmény | 2009.01.28. 17:20 - #40666

Maryenne elnézést, elírtam a neved.

M.


Myname Előzmény | 2009.01.28. 17:18 - #40665

Maryanne és konczbea, köszönöm a válaszotokat.  Valóban több, különböző eljárással készülnek a kenyereitek. Csak arra gondoltam, hogy van valami etalonnak minősülő ismérv, aminek alapján végül el lehet dönteni, megérett-e már sütésre a tészta.

De ezt a legközelebb megpróbálom. Bár az olyan nagyon kicsinek tűnik ahhoz képest, amekkorára egyébként meg tud kelni. Vagy majd pont ez segít ahhoz, hogy sütés közben fölfelé nőljön, szépüljön a kenyér? Alig várom, hogy kipróbálhassam...

M.


Asma Előzmény | 2009.01.28. 16:54 - #40664

Na igen..ezt még az elején olvastam....mégis :))))))


Maryenne Előzmény | 2009.01.28. 16:19 - #40663

Szia Asma! Itt találsz hasznos tanácsokat:gportal.hu/gindex.php


Asma Előzmény | 2009.01.28. 15:16 - #40662

Sziasztok!

 

Nekem még a 7. kenyerem is ( felesben fehét liszt másik felében teljes kiőrlésű, sikér is van benne) cicakenyér...tehát homorú picit. Jól megkel, de picit behorpad a sütéskor.:(

Nem tudom mi leli, hogy kísérletezzek? :)


konczbea76 Előzmény | 2009.01.28. 14:23 - #40661

Kedves Myname!

Időt nem tudok mondani, sokmindenen múlik: időjárás, tészta, stb...

De ezek talán segítenek:

1. Ha a duplájára kelt a tészta,

2. ha megrázod az edényt, és rezeg a tészta,

3. ha benyomod óvatosan a tésztát, és az visszaugrik,

akkor már biztosan jól megkelt.


Maryenne Előzmény | 2009.01.28. 14:22 - #40660

Szia Myname!

Én például nem igazán tudok jénaiba sütni!  Ezért inkább a kenyérsütő formát választom míg a jénaiban tulkelt elterült a kenyerem a formában nem . Sütő zacskoban sütőm a kenyeret és a péksüteményt! A kelési idő változó mint ahogy az is, hogy az embernek magának kell kikiséletezni azt. Az alapanyag hőmérséklet és a lakás klimája is számit. Nagyon nehéz válaszolni a kérdésedre pontossan ezért! Különböző modszereket használunk ezért térnek el a receptek is! Sajnálom, hogy sokat nem tudtam segíteni!


Myname Előzmény | 2009.01.28. 13:23 - #40659

   Péklányok és pékfiúk! Hát senki nem tud tanácsot adni, milyennek kell lennie a kellően megkelt kenyérnek? Hogy azért túlkelt se legyen?  Akkor marad a további kísérletezgetés...


boglarka Előzmény | 2009.01.28. 09:50 - #40658

Sziasztok!

Gratulálni tudok csak mindenkinek ,gyönyörüek a sütéseitek .

Néha be be kukucskálok ÉS  CSÁBULOK!

De most kilikad az oldalam

Masala cigánykenyérébe bele szerettem

SZERETNÉM MEGKOSTÓLNI ,DE NEM TALÁLOM A RECEPTETT !

VALAKI HA TUDD SEGÍTENI KÖSZI


Limara Előzmény | 2009.01.27. 10:10 - #40657

Andi!

Betettem a süssünkbe a képeket!


andrej Előzmény | 2009.01.27. 09:26 - #40656

http://feketeneandi.xfree.hu

Itt megnézhetitek a fánkom és a tegnapi Lala-kiflim.

Remélem,ez működik,mert a képőfelrakás nem megy Mozillával.


[Későbbi] [40875-40856] [40855-40836] [40835-40816] [40815-40796] [40795-40776] [40775-40756] [40755-40736] [40735-40716] [40715-40696] [40695-40676] [40675-40656] [40655-40636] [40635-40616] [40615-40596] [40595-40576] [40575-40556] [40555-40536] [40535-40516] [40515-40496] [40495-40476] [40475-40456] [40455-40436] [40435-40416] [40415-40396] [40395-40376] [40375-40356] [40355-40336] [40335-40316] [40315-40296] [40295-40276] [40275-40256] [40255-40236] [40235-40216] [40215-40196] [40195-40176] [40175-40156] [40155-40136] [40135-40116] [40115-40096] [40095-40076] [40075-40056] [40055-40036] [40035-40016] [40015-39996] [39995-39976] [39975-39956] [39955-39936] [39935-39916] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints