E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

majorkaj Előzmény | 2009.01.29. 10:58 - #40677

Szia Westi !

Nagyon érdemes elolvasni itt bal oldalon a Kenyérsütőgépek topic alatt lévő összefoglalókat.


majorkaj Előzmény | 2009.01.29. 10:56 - #40676

Szia Mónika !

Jénaiban szinte bármelyik kenyeret meg lehet sütni. De próbáld meg Limara jól bevált kenyerét. Limara receptjei között találod itt a bal oldalon lent.


westi Előzmény | 2009.01.29. 10:55 - #40675

Sziasztok!

Én KENYÉRSÜTŐ-GÉPET szeretnék venni,de tanácstalan vagyok milyenben gondolkozzak!Akinek van légyszives adjon tanácsot milyet vegyek,miket figyeljek rajta!Sokat segítenétek.Elöre is köszönöm!

 


monika249 Előzmény | 2009.01.29. 10:47 - #40674

Sziasztok !

Olvastam a jénais kenyérsütésről, ahhoz tud nekem valaki pontos receptel segíteni?

Előre is köszönöm!


Asma Előzmény | 2009.01.29. 10:25 - #40673

 

ANYUCI

 

Helyesbítés a lentebbi 4. soromhoz 

 

......nem rosz kenyerek...hanem rozs illetve teljes kiőrlésűt nem.....


Asma Előzmény | 2009.01.29. 10:23 - #40672

anyuci!

Köszönöm a segítséget. Leírom, hogy szoktam:

Moulinex XXL bread sütőm van, Karácsonyra kaptam.

Szóval.....nem szeretem a fehér kenyeret, nagyon utálatos számomra a fehér liszt és szomorúan tapasztalom, hogy tisztán rosz kenyeret jól sütni nem tudok....sajnos a fránya fehér lisztet jócskán nem tudom elhagyni .

1 kg-os kenyeret sütök, a 8-as programmal, mert magokat adok hozzá.

Szóval 660g lisztet felesben teszek bele...330 fehér liszt másik 330 teljes kiőrlésű roszliszt és teljes kiőrlésű búzaliszt. teszek hozzá 2 kk sikért is még és a Budafok élesztő pontosan 1/3-át.

Vizet 450 ml-t elsőre, majd még 5 nagyobb mérőkanálnyit akkor, mikor dagaszt, mikor még beledolgozza, mert anélkül egy kemény kupac, amit nehezen mozgat a lapát.

Hm...nem tudom mit kéne...csipogáskor adom hozzá a magvakat ami : napraforgómag, búzacsíra, lenmag.

A kenyér tetejére szórtam sütés előtt szezámmagot is.

Cukrot nem teszek bele, hanem 2,5 evőkanálnyi mézet, de még a vízbe és 1 evőnyanálnyi 10 százalékos ecetet is, szintén még a vízbe. Sóból 2 kávéskanál, olívaolajat 2 nagyadagoló kanállal.

 

Hm...azt hiszem ennyi......

 

???

 


anyuci Előzmény | 2009.01.29. 06:38 - #40671

Myname!

Szoktad formálni a kenyeredet?S ha igen hogy?

Sok múlik a sütőkön is. Próbáld meg többféleképpen a sütést. Nekem a zacsis jött be, a jénais nem.De Koncbea nagyon helyesen írta a keléssel kapcsolatban, de sütőben is kel még neki emelkednie. A sütő hőmérséklete is számít. A kenyeret 200-230 foken kezdjük el sütni, Majd 20 fokkal csökkentjük 10-15 perc múlva. Mondom: sütőt is meg kell ismerned!


anyuci Előzmény | 2009.01.29. 06:27 - #40670

Asma!

Az elején, sokszor jártam így.A kenyér szerkezete jó, csak a teteje horpadt. Sokszor az élesztő tehet róla, ugyanis, /-rájöttem-, magyar kocka élesztőt használva/, valamikor egyharmada kellett, valamikor egynegyede.Tehát, nem egyforma az élesztő minősége.Ügyelj a szavatossági időre is!

A kenyérsütők sem egyformák a programok sem. Mindenesetre azt tanácsolom, vegyél vissza az élesztő mennyiségéből.Esetleg, ha -az élesztő mennyisége megtartásával-hosszú programon sütöd, most próbáld a röviddel.A víz,és a liszt aránya is sokat számít.

Próbáld meg, hogy a teljes kiőrlésű lisztetből valamivel kevesebb legyen mint a simából.Mindenesetre, írd meg mennyi liszthez, mennyi élesztőt használsz, s milyen programon sütöd.Liszt és a víz arányára is kíváncsi volnék.Jó tanács: ha sima lisztet használsz, akkor tegyél hozzá rétes lisztet is.Kb 10 dkg-ot.Így ugyanis keményebb lesz a tésztád, márpedig a kenyértészta a "legkeményebb" tészta.


masala Előzmény | 2009.01.28. 19:19 - #40669

Bogi a cigánykenyér egy egyszerű  fehérkenyér. 50 dkg liszt és 3 dkg élesztő, 3 dl vízzel. A tésztát hagyod laposra és ebből emelkedik még egy kicsit. Mint írtam, nem vágni kell, mint az enyémet, hanem tépni! A lyukakat az ujjammal csináltam, jó durván.


Maryenne Előzmény | 2009.01.28. 18:09 - #40668

Semmi probléma, hogy elírtad bárkivel előfordul!


Maryenne Előzmény | 2009.01.28. 18:08 - #40667

Asma én is elolvastam és mégis a kezdet az elég nehéz! Több mint egy év után is  van olyan, hogy nem sikerül  a kenyér vagy a péksüti még nálam is pedig szinte minden nap sütők!


Myname Előzmény | 2009.01.28. 17:20 - #40666

Maryenne elnézést, elírtam a neved.

M.


Myname Előzmény | 2009.01.28. 17:18 - #40665

Maryanne és konczbea, köszönöm a válaszotokat.  Valóban több, különböző eljárással készülnek a kenyereitek. Csak arra gondoltam, hogy van valami etalonnak minősülő ismérv, aminek alapján végül el lehet dönteni, megérett-e már sütésre a tészta.

De ezt a legközelebb megpróbálom. Bár az olyan nagyon kicsinek tűnik ahhoz képest, amekkorára egyébként meg tud kelni. Vagy majd pont ez segít ahhoz, hogy sütés közben fölfelé nőljön, szépüljön a kenyér? Alig várom, hogy kipróbálhassam...

M.


Asma Előzmény | 2009.01.28. 16:54 - #40664

Na igen..ezt még az elején olvastam....mégis :))))))


Maryenne Előzmény | 2009.01.28. 16:19 - #40663

Szia Asma! Itt találsz hasznos tanácsokat:gportal.hu/gindex.php


Asma Előzmény | 2009.01.28. 15:16 - #40662

Sziasztok!

 

Nekem még a 7. kenyerem is ( felesben fehét liszt másik felében teljes kiőrlésű, sikér is van benne) cicakenyér...tehát homorú picit. Jól megkel, de picit behorpad a sütéskor.:(

Nem tudom mi leli, hogy kísérletezzek? :)


konczbea76 Előzmény | 2009.01.28. 14:23 - #40661

Kedves Myname!

Időt nem tudok mondani, sokmindenen múlik: időjárás, tészta, stb...

De ezek talán segítenek:

1. Ha a duplájára kelt a tészta,

2. ha megrázod az edényt, és rezeg a tészta,

3. ha benyomod óvatosan a tésztát, és az visszaugrik,

akkor már biztosan jól megkelt.


Maryenne Előzmény | 2009.01.28. 14:22 - #40660

Szia Myname!

Én például nem igazán tudok jénaiba sütni!  Ezért inkább a kenyérsütő formát választom míg a jénaiban tulkelt elterült a kenyerem a formában nem . Sütő zacskoban sütőm a kenyeret és a péksüteményt! A kelési idő változó mint ahogy az is, hogy az embernek magának kell kikiséletezni azt. Az alapanyag hőmérséklet és a lakás klimája is számit. Nagyon nehéz válaszolni a kérdésedre pontossan ezért! Különböző modszereket használunk ezért térnek el a receptek is! Sajnálom, hogy sokat nem tudtam segíteni!


Myname Előzmény | 2009.01.28. 13:23 - #40659

   Péklányok és pékfiúk! Hát senki nem tud tanácsot adni, milyennek kell lennie a kellően megkelt kenyérnek? Hogy azért túlkelt se legyen?  Akkor marad a további kísérletezgetés...


boglarka Előzmény | 2009.01.28. 09:50 - #40658

Sziasztok!

Gratulálni tudok csak mindenkinek ,gyönyörüek a sütéseitek .

Néha be be kukucskálok ÉS  CSÁBULOK!

De most kilikad az oldalam

Masala cigánykenyérébe bele szerettem

SZERETNÉM MEGKOSTÓLNI ,DE NEM TALÁLOM A RECEPTETT !

VALAKI HA TUDD SEGÍTENI KÖSZI


[Későbbi] [40877-40858] [40857-40838] [40837-40818] [40817-40798] [40797-40778] [40777-40758] [40757-40738] [40737-40718] [40717-40698] [40697-40678] [40677-40658] [40657-40638] [40637-40618] [40617-40598] [40597-40578] [40577-40558] [40557-40538] [40537-40518] [40517-40498] [40497-40478] [40477-40458] [40457-40438] [40437-40418] [40417-40398] [40397-40378] [40377-40358] [40357-40338] [40337-40318] [40317-40298] [40297-40278] [40277-40258] [40257-40238] [40237-40218] [40217-40198] [40197-40178] [40177-40158] [40157-40138] [40137-40118] [40117-40098] [40097-40078] [40077-40058] [40057-40038] [40037-40018] [40017-39998] [39997-39978] [39977-39958] [39957-39938] [39937-39918] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség    *****    Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ a konoha.hu -n. Nézzetek be! *** Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ!!!