Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Én életem első dagasztásos-kelesztéses Lala-kiflijét hoztam.Nem olyan szép mint a profiké,de elsőre nagyon jó lett,és ami a lényeg hamar elfogyott!Ha valakinek van kritikája,tanácsa,szívesen veszem.
Ma újra megsütöttem a piskótatekercset. Most sokkal jobb lett az állaga. Persze a múltkor a finomlisztes zacsiba félfogós volt, de ez csak itthon derült ki, mikor kibontottam. Most viszont tényleg finomliszttel sütöttem.
Mikor a Zemberem hazaért, és meglátta, ezt kiáltotta: Pont erre vágytam!
Én is beálltam a sajtos bagett gyártók sorába. Tényleg nagyon finom, de legközelebb vagy kevesebbet, vagy zacsi nélkül sütöm, mert most annyira összekeltek, hogy úgy kellett levágjam sülés végén a zacsit.
Kati, szép az a kalács, nagyon jó lesz a versenyre!
Limarar, a péksütemények művésze, mert ez már művészet!
Én ma megint Lalát gyártottam, mivel suliba vagyok így el kell vinnem a gyerkőcőket régi szomszédunkhoz, aki melesleg a pótmamájuk itt Karcagon, viszek nekeik is belőle. Nem szeretek üres kézzel menni hozzájuk. Mostaniba tette Graham lisztet, meg fehér rozst, és margarin helyett vajat. A héten akciós az Aldiba, vennék többet belőle, ha tudnám, hogy jól fagyasztható, tudna nekem valaki tanácsot adni ez űgyben?
Látom, annak ellenére, hogy én csak ritkán tudok benézni, Ti még nem jöttetek ki a gyakorlatból!!! Gyönyörű kalácsok és kenyerek születtek!!!
Nekem a hibernálással kapcsolatos kérdéseim lennének: Ha hideg hozzávalókkal dagasztjátok meg a tésztát, akkor hideg helyen is kelesztitek még a formázás előtt? Ilyenkor is csak 20 percig tart a kelesztés? Sütés előtt (a hűtőből kivéve) kelesztitek még meleg helyen is? Hideg vagy előmelegített sütőben sütitek? Milyen receptet ajánlotok a hibernált kiflikhez?
Brigi! Nagyon guszta lett a bagetted! Ezen nem volt zacsi? Vagy a tepsire húztad rá? Az enyém most sül a leírás szerint, de nem biztos, hogy "szalon-képes" lesz. Nekem is van olyan tepsim, és látom abba belefér 4. Lehet, hogy úgy kéne nekem is sütni.
Moha! Ez a csíkoska tényleg nagyon profi munka! Én is kíváncsi vagyok erre a zebra technikára!
Bau! Ez nem ér!!! Nagyon guszták a rétesek!
Nene! A kenyered nagyon szép lett!
Jégkása! Egy csupacsokis muffli nálam mármikor bejön!
Bea! Ezek az egérkék, már csak ilyenek! A csigák, és a hambizsömik gyönyörűek!
Kati! Nem mehetnék valamelyik próbádra főkostolónak?
Üdv a kenyér gyártók táborában! Örülök, hogy a levelezésünkre a lányok is felfigyeltek, és tudtak segíteni! Gratulálok, a teljesítményedhez, és a kitartásodhoz!
Mindenkinek elismerésem, még mindig ügyik vagytok!
Moha!
Érdekelne a csíkozási módszered. Egymásra teszed a tésztákat? A kalácsod tényleg etalon!
Nem tudtam feltenni a hokkaidot, mert már 2x kidobott a portál, mert átmásolta ide a feladó, meg küldés, meg egyebeket!! Tök felhúztam magam!!! MIért csinálja ezt az utóbbi időben a tvn???? UTÁLOM!!!!!!!!!!!!! ...bocsánat!! ...
Ez a mai rusztikus kenyerünk, fehér tönköllyel, meglepően sokkal: 50 dkg-ból 20dkg fehér tönkölyliszt!!
Valamint, h népszerűsítsem a hokkaidot, ez tegnap sült, én már kizárólag csak ezt a kalács-receptet sütöm! Rendkívül finom!!! ...csak nem lett olyan gyönyörűűűűűűűűűűűűűűzsép, mint Moháé!! Persze, Mohával versenybe szállni, lehetetlen!! Szívből örülök Neked, Moha, h ismét itt vagy!!! Gyere, ahogy csak tudsz, kedved van!!
Nem tudom feltenni a tvn-ről a hokkaidomat, már 2x kidobott, mert mindig azt a buta körítést is idemásolja, h küldés, feladó...UTÁLOM!!!!!!!!!!!!!!! IDEGES LETTEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...bocsánat!
Ez a lelki kivegzesem volt. Most olyan ehes lettem HOGY! A kedvencem a retes/ az egyik. hihi a sokbol/ es ITT egy egesz hadseregnyi iz is kering korulottem dehat nem erem el!
MOHA az a kalacs olyan szep hogy a zebrak elszegyeltek magukat! Idezem: " Eldobtuk a csikos pizsit mert a MOHAM hozta az uj csikos modit!
Lanyok, koszi a biztatast, majmar nekikene allnom tenyleg vmi TI fele professzionalisat megprobalni kesziteni. Megprobaljuk , meg, meg.
Ps: A regiek kozul megkaptatok az uj mail cimemet??/ Mert megujult.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit