Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Limara szilvalekváros sütije volt az ötlet adó. Sajnos akkor akartam megsütni, amikor a számítógép teljes Férj uralom alatt volt. Kerestem a süteményes könyvemben egy hasonlót és beletettem a lekvárt / 3 ek.-lal /, meg 10 dkg diót. A tetejére kentem lekvárt és tettem csokit is / erre emlékeztem..../ Azóta megvan az eredeti recept is.
Sajnos nagyon kevés az időm így csak bekukkantottam hozzátok. Ma végre megsütöttem a maradék krumplipürés kenyeret, 8 órát csücsült a hűtőben és ma reggel sütöttem ki:
hihetetlenül finom, puha bélezetű kenyérke lett.
Limara! A kalácsod illata egészen a szobánkig illatozik!
Hoppálá! Limara kalácskáját két helyen is megcsodáltam, de biztos annyira tele volt vele a fejemnek a száj része, hogy meg sem tudtam dicsérni. Nyami!
Ma újra megpróbákoztam Limara sajtos bagettjével eredeti formában. Sokkal jobb lett, mint a múltkor. Most 2 részletben sütöttem. Az egyiket jénaiban, a másik adag addig egy kissebb tepsin zacsiban a hűtőben várakozott. De nekem most is kellett a 3/4 óra a sütéshez. Igaz most sem tudtam a sütőmből 200 °C-nál többet kicsikarni.
A bármi amit érdemes megsütni vagy megfőzni III.-ban van kenyér recim. Az igazságot megmondva, most már csak a vizet, meg az élesztőt, cukrot, sót adagolom pontosan, a lisztet , zsiradékot már nem mérem, mert a tészta álagát nézem. A receptek a régiek, ezzel gyakoroltam. Azért van két liszt mennyiség írva, mert mem minden liszt egyforma, valamelyikből több kell.Ja! a tészta ruganyos legyen, mert a receptnél keményet írtam, s ez így helytelen kifejezés.
Ahoz, hogy ilyen ropogós kenyérkét süss, nem kell az én recim sem,mert a Margitka,Limara receptek kiváloak, hiszen itt a sütési hőmérséklet, és taktika kell.Mivel a kenyeret 220-230 hőfokon (magas) kell sütni-ezzel, mármint a hőmérséklettel lehet a színt szabályozni, -. A magas gőztartalom is fontos tényező, hogy fényes, magas kenyeret süss.- Igaz utóbbi kenyérkéim sima sütőben ( nem zacsis, jénais) sültek, de gőzt itt is biztosítottam számára.
Ha elolvasod a lányok instrukcióit itt az oldalon,-Néhány tanács és ötlet...., és a recepteknél is vannak praktikák leírva- akkor láthatod, minden le van írva, még egyszer nem írnám le.
Koncbea hétvégi termései,Mary szép ropogós kenyérkéje, kifliei,Moha burgonyás fánkja, és Limara illatos kalácsa, most is tülrözik az oldal szinvonalát. Gratulálok lányok, ügyik voltatok megint!
hát visszanéztem, nem semmi amik itt készülnek. komolyan mondom a tanult pékek elbújhatnak mögöttünk. nagyon szép minden, és milyen guszták, fánkok, sütik, péksütik, kenyerek. sajnos én olyan későn járok haza és korán megyek, hogy most ilyenekre nincs időm, csak hétvégén, hiányzik is a sok finomság. (és már félek is, hogy nem sikrül, de látom Szokimoki sem felejtette el)
Lányok, köszönöm a dicséretet (már hiányzott, bár a család értékelte) a torta annyira különleges, nagyon finom volt.
Látom sok szépet sütött mindenki mindenkinek gratulálok.
Szuperkerikém, elküldöm a receptet, de ma megint későn jöttem haza. (aztán az orchideás oldal elveszi az időmet, sok gond van a virágaimmal, sok időmet elvesz)
Hétvégén teszek fel képet, ide olyan bonyolult, a orchis oldalon olyan egyszerű, nem ilyen macerás.
Bezsa, Julika nagyon eltüntetek, már egy emailt sem kapok
Ildikó néztem a receptedet,ilyet készítettem a múltkor,ez egyáltalán nem ízlett a családban senkinek. Gyakorlatilag egy kisütött krumplipüré lett,mi pedig olyat kerestünk,aminek kelt tésztaszerű a belseje. Leginkább egy jó lángoshoz hasonlítanám,csak kicsit masszívabb a tészta. No ez végre ilyen lett!
De azért köszi,aranyos vagy,hátha valaki meg pont olyanra vágyik,amit beírtál!Tudod,nem egyforma az ízlés....
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit