Nildia! Nem rég vettem Tótkomlóson kenyérlisztet. Az 1 kg.-os kiszerelés 94.-ft-ba kerül. Tényleg van 20-kg-os is, az még ennél is olcsóbb, de nem tom, hogy mennyi. Elképzelhető, hogy talán 10-ft-tal olcsóbb, de nem biztos. A rétesliszt és a finomliszt is ilyesmi ár körül van. Tehát minden 1 kg-os lisztjük 100.-ft alatt van. De ne felejtsd el, hogy csak 12-ig vannak nyitva. Egyébként van az üzletnek telefonja is. Hívd fel a központi számukat, és kapcsolják a boltot, vagy megadják a közvetlen számot is. Én már beszéltem velük többször is, mert ugye én sem ott lakom. És én is biztosra akartam mindig menni, ha vásárolni akartam náluk.
Kb 1000 éve nem írtam Nektek, de naponta gyönyörködöm a finomabbnál finomabbnak látszó felhozatalban!
Igazándiból nem nagyon sütök, heti kb 1 kenyeret, szinte semmi mást. ( megpróbálom felrakni amit mostanában sütök, de lehet, hogy elfelejtettem a belépőmet a tároldalra, és csak úgy simán meg nem lehet beszúrni képet, ha jól emlékszem )
Viszont kérdezni szeretnék, biztos tudtok segíteni.
Azt tudom, hogy itt sokan a tótkomlósi lisztet favorizáljátok. meg tudnátok mondani ennek az árát pontosan? Utánakerestem, van sima lisztjük, és réteslisztjük is, ez érdekelne. Meg a kenyérliszt. Azt is tudom, hogy van tán 20 kilós zsákban is? Mennyire jön ki kilója?És a sima kilós kiszerelés? Ugyanis ismerőseink pénteken mennek oda, és felajánlották, hogy hoznak szívesen. Csak jó lenne tudni az árakat pontosan, hogy mennyit is kérjünk, és miből anyummal!
Drága Superkeri! Igaz, hogy holnap, azaz 22.-én van a szülinapod, de már lehet előestén is gratulálni! Ezért aztán nagy-nagy szeretettel gratulálok, és kívánok jó egészséget Neked, és a kis Pékinasnak is!
Ezer éve (január végén) fordultam hozzátok segítségért, mert nem akart sikerülni a kenyerem. Nagyon sok hasznos tanácsot kaptam, rávilágítottatok az elkövetett hibákra, és a sütés fortélyait is elmondtátok. Anyuci és Nelly útmutatását követtem, és örömmel jelenthetem, hogy SIKERÜLT!! Többször egymás után! Sőt, azóta folyamatosan. Olyan finom kenyereket sütök, hogy a válogatós gyermekem is a házit követeli. A kelt tésztáimat (bukta, túrós batyu, kakaós) még édesanyám is elismerte. (Fiatalasszony koromtól nem próbálkoztam vele, mert rendre rosszul sikerültek.) Nekem az volt a jó, hogy megértettem az "elméletet", így már saját magam képes vagyok a korrigálásra az előállítás során. Kár, hogy a képeket nem tudom megmutatni, mert nincs fotótáram. Szóval, HÁLÁS KÖSZÖNET a segítségért!
Szia Limara! Köszönöm a recepteket, a képek láttán kedvet kaptam sütögetni,remélem előbb-utóbb lesznek olyan kinézetű és ízűek a tésztáim,mint a tied.
Egy kérdésem lenne,amit fehérkenyérnél írtál öregtészta adagot 20-25 dkg,nos ezt a mennyiséget vegyem ki az előre elkészített tésztából,és a többi öregtésztát ami marad meddig lehet hűtőbe tárolni,1-2 napig eláll?
Rengeteg volt az élesztő és nagyon sok volt a vaj is, azért lett nehéz valószínűleg. 50 dkg liszthez elég 2 dkg élesztő és 2 dkg vaj, de én még jobban szeretem a 2 ek. olajat.
Öregtésztával tudsz igazán jó, laza kenyeret sütni, nem bonyolult, egyszerű. Itt van egy recept, de nézz szét az oldalon, van hasonló több is:
Sziasztok! A napokban sütöttem kenyeret sütőben(én dagasztottam,és sütőben sült,mivel nincs még kenyérsütőm).Meg szeretnék tanulni nagyon jó kenyeret sütni,a boltihoz hasonlóan.
Sajnos nálam mindig az a baj(még a kalácsnál is),hogy nehéz tészta lesz.Én könnyű,laza szerkezetű kenyér készítését szeretném megtanulni.Ez a recept alapján készítettem a kenyeret:500 g liszt(100 g ebből teljes kiörlésű,a többi normál liszt),1 teáskanál cukor,2 teáskanál só,5 dkg élesztő,5 dkg vaj,150 ml tej,150 ml víz.
Hát ha tudnátok nekem ebben segíteni nagyon örülnék,és még örülnék egy jó laza szerkezetű fonott kalácsnak receptnek is.Hálásan köszönöm.
Nem baj, ha néha nem sikerül valami, ne légy mérges! Tudod, ismétlés a tudás jó édes anyukája! Majd menet közben jól kitapasztalod a sütőd és a kelt tészta kapcsolatát is. És már nem fog gondot okozni semmi. Aztán már jöhet is a kenyér sütése a sütődben!
Ha van digitális fényképeződ, nyugodtan fényképezz, és hozd el a Süssünkbe! Szeretjük nézegetni egymás sütéseit. Még akkor is, ha valami nem sikerül felrakhatod, mert esetleg tudunk tanácsot adni a kinézet alapján, hogy mi lehetett a hiba.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit