Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Szeretném a segítségeteket kérni! Már napok óta keresgélek a neten egy igazi finom ír kávétorta vagy süti receptet, de nem igazán találtam olyat, amire én gondolok L
Gondoltam megkérdezem a „szuper csapatot” hátha van valakinek egy fincsi, tuti receptje J
Ha van ilyen valakinek, megosztaná velem? Előre is köszönöm!
Megsütöttem a mákos csokis kuglófot ami után érdeklődtem a napokban, finom lett,csak én úgy gondoltam nagyobra nő. Nagy kuglóf formám volt, abba csináltam, lehet ha kicsibe tudom tenni akkor jobban meg tudnak nőni, majd még próbálkozom, mert ízre nagyon bejön, nem túl édes, egyszóval finom. Köszönöm Moha!
MKati! Olvastam a kovásszal kapcsolatos kérdésed. Természetesen fehér lisztből is lehet kovászt készíteni. Én Margit kovászát szoktam megcsinálni, és azt etetgetem. Amikor azt olvasod, hogy még 2 kanállal rakj félre, ez azt jelenti, hogy ha netán csak annyi kovászod van, amennyi pont a kenyér sütéshez elég, akkor nem maradna tartaléknak. EZért javasol még plussz adagot. De természetesen én sem annyi kovászt szoktam készíteni, amennyi pont egy adag kenyér sütéséhez elegendő. Időnként kiveszem a hűtőből, megkavarom, amikor tudom, hogy sütni fogok vele, akkor pedig ellenőrzöm, hogy jó-e a minősége, élesztett kovász kell-e a recepthez, és marad-e még tartaléknak. Az élesztett kovász azt jelenti, hogy bekeverek lisztet és vizet, várom, hogy szépen felbugyogjon, vagyis beinduljanak az élesztő gombák, ettől felélesztem a kovászom. Friss lesz. A maradék megy vissza a hűtőbe. Itt bal oldalt látod a Receptek szímszó alatt E.Margit receptjeit, és a legutolsó téma a kovász. Nézd meg, és próbáld ki. Ha valamit még mindig nem értessz, akkor biztos lesz itt valaki, aki majd segít.
Amióta nem voltam, megint remekeltetek! Nagyon ügyesek vagytok. Gratulálok mindenkinek.
Limara, megsütöttem az egyszerűbb croissant receptedet, remekül sikerült, gyönyörű leveles és finom , puha lett. Óriási sikere volt a családban. Köszönöm, hogy ilyen sok, jó receptet teszel fel a lapra! Sajnos nincs technikám amivel fel tudnám tenni a képet az oldalra.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit