Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Limara: köszi. még annyi kérdés, hogy mit tudok még a folyadék csökkentésén túl tenni? ennél a kenyérnél pl. a 2. dagasztás után kivettem a lapátot. (az én gépem mlg harmadszor is keverne egyet, igaz, 15 mp erejéig.) hamarabb kellett volna elindítani akkor a sütést is, ugye?
MONI, kosz a reci beirasat! LIMARAM! Megcsortam joool! NE keresd a szomszedon!A makot, Te felfozod 1 kicsit? -vagy csak oszekeversz mindent es toltes is mar??
Ma joo kis idegbecsipodesem lett a....ba.Ugy megyek mint akit jol sberugtak. /csipombe! TI mire gondoltatok??/ Nehez igy dolgozni itthon is.Mennem kell fozni is es "vasalni" Apropo! A husveti nyuszielosutes jol sikerult.Elvittem ajandekba, nagyon orultek neki.Foto keszult majd gyujtom meg.
Lanyok! ITT a Lidl-be volt a reklba tukortojassuto NYUSZI es CSIBE forma. AZZAL szurtam ki a Hokkaido tesztajabol+extra lisztet vegyitettem meg bele es "utoszobraszkodas"is volt a tesztan. Aranyosak lettek.Meg sunit is keszitettem 1-et a maradekbol.
Aztan amikor megsult, az egyik nyul szeme /mazsi/ kiesett . Erre szaladok be a lanyom szobajaba hulyeskedve : Gyere! Horror van a konyhaba!
Benyitok futtaban a szobajaba : Haaat ugy megijedtem, mert OOOooo meg pont bekente ZOLD pakolassal az egesz arcat PONT akkor. hihi jol jott ki!
Ez a kenyér bizony túlkelt, nem is kicsit. A legalsó képen alátszik a sok buborék a kenyérben, tipikusan a túlkelés oka. Úgy gondolom, sok lehetett a folyadék, kicsit tartsál vissza belőle, illetve ne meleg hozzávalókkal dolgoztasd a gépet, csak épp szobahőmérsékletű hozzávalók legyenek.
Ma megsütöttem első TK kenyeremet - gépben. Egy kicsit csálé, de nem voltam itthon, hogy kivegyem a lapátokat és eligazgassam a tésztát. Nem tudtam figyelemmel kísérni a folyamatot, de majd legközelebb. Amúgy nagyon jó illata van, és az aljáról lepottyant darabka ízletes, ropogós. Hmmmmm.... már nagyon várom a reggelt, hogy felvághasssam.
Kérlek, segítsetek! Kenyérke rozsos zsömlekenyerét sütöttem megint, azzal a módosítással, hogy a rozsliszt kis részét TK rozslisztre cseréltem, megint ez lett:
teteje.
Miért van ez? kevés víz? sok élesztő? kevés? túl meleg volt neki? túlkelt? vagy, amit a tipikus kenyérhibáknál láttam: elkovászolódott??? sikért nem tettem bele.
Jégkása!
Megsütöttem a mikróst. Nagyon finom. Mivel nekem csak 850W a legmagasabb fokozat, ezért 5 percre állítottam az időt. Így max. 10 perc alatt elkészült a fincsi csokis süti. Én sem mertem bögrébe tenni, inkább jénaiba. A kis minitortát aztán elvágtam 16 miniszeletre. 3 szelet egy pohár tejjel, és megvolt a vacsim.
Köszönöm a receptet. Fotozósára nem volt időm. :-D
Csak egy gyors válasz Sziangnak , aztán futok tovább:
A tortát oszd fel képzeletben (és a tetején picit bejelölve) 16 részre,így készíts az oldalára egy késsel benyomva vonalakat,ezek lesznek a függőleges "kosárvesszők".
Köszi, Jégkása a receptet. Tényleg veszélyes.... :-D már azon gondolkodom, hogy neki is állok, bár bevallom, nem merem bögrében, inkább valami más edényt kerítek.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit