Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Kérdésem lenne, nem tudom, jó helyen teszem-e fel, de jobb ötletem nincs... Kipróbáltam Margitka joghurtos zsömle receptjét és nagyon finom lett, de van egy gondom általában a zsemlereceptekkel. Ha elég laza, levegős tésztát készítek (a hozzávalók pontos betartásával), akkor a gombócok szétterülnek, vagyis a megsült zsemlék laposak lesznek, nem olyan szép gömbölyűek, mint a képen. Hogy keményebb legyen a tészta, jelentősen meg kéne emelni a lisztadagot, de akkor éppen a könnyűségét veszíteni el. Mit csináljak???
Dori a tortának sima piskota alapja van kakaoval ,eperpudingot föztem ,mikor kihült vajat kevertem bele habverövel,a piskota tetejére tettem és megraktam eperrel és leöntöttem torta zselatinnal.A piskotát 4 tojásbol csinálom és 4 kanál cukorral kikeverem bele4 kanál liszt és sütöpor,180fokon 20 perc sütés.
Sumi: ezt a tortád milyen recept szerint csináltad? Annyira guszta. Itt csorgatom a nyálam...ja, a croissantok is :)
Sütöttem ma végre ukrán roszkenyeret. Nagyon szép lett, úgy szeretném felvágni, de elvileg ugye várni kéne holnapig, és betekerni ruhába. Nem biztos, hogy kibírom...
Mostanában nem sütök a fyogyózásom miatt, de mivel a sógornőm adott egy kisebb mennyiségű cseresznyét, egy részéből kénytelen voltam sütni egy kis cseresznyés pitét.
Ime!
Nagyon szép dolgokat sütöttetek.
Brigi!
Gyönyörűséges tortákat alkottál, nagyon ügyes vagy!
Az utóbbi napokban csak bekokkantani volt időm.De csak ámulok és bámulok!Mivel nem szeretnék senkit sem kihagyni,ezért egy össznépi gratulációt küldök minden szorgos Pékecskének!
Köszi szépen a segitséget. Lehet hogy az volt a baj, hogy én alacsony hőfokon sütöttem, lassan és azért lett kemény a teteje, pedig vizeztem ám rendesen ugy ahogy kell.
Este későn értünk haza és 10 óra után már nem volt kedvem nekiállni semminek és azért kérdeztem hogy öregtészta nélkül hogy is megy ez a dolog. Megpróbálom a sütőzacsis megoldást, mert van ugyan 2 tepsim, de félek, hogy a tetejéhez ragad, igy még sosem csináltam
Brigitta! Nagyon szépek a tortáid és a kis ünnepelt is egy cukorfalat
Nagyon finom!!!!!!!!!!!!!!!! Én tettem rá egy kis fahéjat, amúgy mindent a reci szerint csináltam. Limara, nagyon szeretem a receptjeid, sokak nevében köszönöm
Igen, mindenképpen több élesztő kell bele, 50 dkg liszthez tegyél szerint 2,5 dkg-ot. A zsemle tésztáját lágyabbra kell készíteni, mint a kenyérét, hogy lazább legyen. Én sütőzacskóban vagy két tepsi között sütöm őket, így az ott rekedt gőz megemeli, fényes, ropogós héjú lesz, és vékony is marad a héja. Ha szabadon, tepsiben sütöd, akkor bőven permetezzél vizet a sütőbe, sütés közben is, és kistálkában tegyél a sütő aljába vizet.
És fontos, hogy magas hőfokon, rövidebb ideig süsd, különben kiszárad a zsemle!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit