Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Nagyon szép a felhozatalod! A kalács és a kenyerek gyönyörűek, ha van saját recepted és szeretnéd velünk megosztani,akkor írd be aBármit amit érdemes megsütni ,megfőzni III.-ba.
Én mindent erről az oldalról tanultam, így a sütőformák többségének ötletét is ,a hagyományos formájú kenyeret a nagy kacsasütőben sütöm, van egy kelesztőkosaram, amibe teszek sütőpapírt,beteszem a jénaiba és ott kelesztem sütésig. Sokkal szebb lesz a formája , magasabb lesz, nem terül el sütés közben, természetesen ahogy Limara írja ajánlatos sütés előtt kivenni a kosarat(hi-hi). Az ukrán rozskenyeret és a többi kockakenyeret a széthúzhatós dobozformában sütöm, amit anno a Lidl-ben vásároltam-az itt fórumozók közül szinte mindenki ezt használja.
Sziasztok ! - mindenkinek szép estét. Barbette, igazán köszönöm a jó kis instrukciókat. Gyönyörü ujfent a kis kontyosod, s ezek a cipóóóóók !!! --- no legközelebb kipróbálom az biztos. S köszönöm a jó kritikát a kaláccsal kapcsolatban. Valóban a ize nagyon finom volt, csupán a forma hiány okozta, hogy a szélesebb tepsiben oldalra kelt, de már utban vannak a megrendelt dolgaim, mert nagyon-nagyon belemerültem a sütögetésbe :) (Igaz én már "vén" sütögető vagyok, de eddig mindig csak gépben) elég volt belőle közel 20 év :) Alig várom, hogy megérkezzen a jénaim. Most egy átmeneti megoldást találtam, és zacsit, de egyelőre ezzel is meg vagyok elégedve.
Mindjárt föltöltöm a képeket és beteszem, amiket ma sütöttem. Hála Limara receptjeinek és sok-sok látványos termékének. Köszönet mindenkinek, de Limarának különösen. a sütőben sült kenyerek és péksütik receptjeiért. Viki
Ma megrendelésre sütöttem két cipócskát. Férjem munkatársainak készült.
Kedves Viktória!
A kalácsod nagyon gusztusos,semmi kritika nem illeti!!!
A konytyos kenyér kiindulója Limara jól bevált kenyere,csak 10 dkgkenyérlisztet lecseréltem világos rozslisztre,így lett félbarna kenyé rbelőle.
A formázás a dagasztás kelesztés után változik. Szép kerek cipóvá formázom a tésztát miután megkelt a tészta.A tetején meghúzgálom a tésztát és csavarok egyet rajta. Jól belisztezem sütőzacsiba teszem és beleteszem egy szép öblös hasú 3 literes lábasba. Újra kelesztem ,vizet permetezek e zacsiba és előmelegített sütőben sütöm kb.45 percig. Az utolsó 10-15 percbe érdemes kivenni a lábasból és a zsákból,és egy sütőlapon ropogósra sütni. Én csak akkor teszem kerek formába ha lágynak találom a tésztát, egyébként csak tepsire teszem.
Noémi!
Nagyon guszta a halburger,ebben a melegben már nem tudni mit is enne szívesen az emberfia!!! Ezt biztosan!
Georgina!
Ezek aztán tényleg gyönyörű cserepek!
Limara!
A palacsinta és a fotó(zó)ja igazán profi.Nagyon jól hangzik , imádom az öntetes dolgokat,biztosan finom is.
Pannika! Köszi a segitséget. Valóban mielőtt felvágom a hütőből szoktam elővenni tehát biztos hogy kemény a csokimáz rajta. Ja, és tényleg az is lehet hogy kicsit vastagabbra kenem és ezért törik nekem állandóan. Akkor ezek szerint már meg is van a hiba
Igaz,mostanában ritkán hozok képeket,de azért szinte minden nap sütök.Bár ebben a melegben megtéfál néha a tészta kelése.Ez a kenyér viszont olyan cserepes lett,mint még soha!Csak tudnám hogy is csináltam?
Sziasztok Mindenkinek. Itt az öreg pékinas jelentkezik
Jaj de szépséges mindenséget látok itt. Gratula a kis kezeteknek, no meg a jó kis összetevőknek. Nagyon tetszik nekem ez a kontyos kenyérke, vezessétek már a világtalan-t a receptjéig . Holnap nekem is kenyeret kell sütnöm, s ez az ukrán rozsos most nagyon belopta magát a szívembe. Lehet, hogy belevágok.
Na de most jövök én és a tegnapi napom. Össze szerencsétlenkedten egy csikos kalácsra hasonlitó eltorzult zebrabébit. Az ize nagyon finom volt, és nem is cukorral készitettem, hanem tablettás édesitőszerrel. (kifogástalan izt hozott ki), de -miután nincs kalács sütő formám és tepsiben sütöttem meg, kicsit oldalra kelt és igy nem lett gusztusos.
Beteszem a fotóját, hátha találtok még rajta egy jó csomó hibát és segittek kijavitani. A recept -Margit egyik kalcsá receptje volt, de kicsit át kellett alakitanom, mert sem kefirem, sem joghurtom nem volt itthon, s helyettük tejfölt használtam. A tészta állaga is jó volt, de ez a törpeség????? --- hát ez nekem nem nagyon tetszik. Azóta már azon is gondolkodtam, mi lett volna, ha megfonom ???? --- nem tudom. Csak azt, hogy ma ujra nekivágok - keresek valami más, de hasonló receptet, mert akármilyen alacsony volt a csikos, nem maradt belőle semmi. Pedig fentem rá a fogam, mert hogy cukor nélkül készüt. (Sajnos nekem van egy kis "eladó" cukrom, s kisség oda kell figyelnem.
Na de megvigasztalódtam azért, ha már egyszer a csikos nem tetszett :-)
Igaz, ez nem kalács és kenyér, de egy kis inycsiklandozó Nektek a segitségetekért.
Ne kiméljetek a kalácshoz füzött mondandótokka, mert nagyon szivesen venném, ha jól megkritizálnátok. Legyen nagyon szép napotok, én ma még sütök, de már holnaptól megkimélet a 40 fokos hőséget.
Pannika! A csokimáz nálam is igy készül, de amikor felvágom a sütit akkor nekem törik. Vajon miért? Pedig finom, csak hát igy nem a legszebb. Na de azért mindig elfogy
A Tied nem töredezik? Hogy csinálod? Vajon mit rontok el?
Látom azért már pörög a topik az elmult napokhoz képest.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit