E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

Pannika Előzmény | 2009.09.10. 15:50 - #6468

VIKI nézd megITT -Kenyér varázs-


georgina Előzmény | 2009.09.10. 13:00 - #6467

Hozok még két csúnyácska képet.


georgina Előzmény | 2009.09.10. 12:46 - #6466

Moha,nagyon szép ez a kifli,de a sütit is szívesen megkóstolnám!

Viki,ötletes ez a kolbászos kenyér,de a hagymás se semmi! (én is sonkahagymaként ismerem)

 


Limara Előzmény | 2009.09.10. 11:09 - #6465

Írtam egy szép hosszú hozzászólást, ami szépen el is tünt, pedig esküszöm még láttam itt megjelenni!

Szóval még egyszer, röviden.

Bezsa tapasztalatait mondhatom el én is, mármint ami a frissen őrőlt lisztet illetti. Először a Kenyérfesztiválon sütöttem vele és azonnal ámulatba ejtett. 5 gép dolgozott egyszerre és az a kenyér letta legmagasabb, legszebb ami fissen őrőlt lisztet is tartalmazott, mégpedig igen magasarányban. Amagastk. tartalom ellenére laza, foszlós bélzete lett, egészen más, mint a bolti, zacskós bio tönkölylisztből. Azonnal beleszerettem. Most már csak egy malmot kellene beszereznem! 

Bezsa jóvoltából van most ilyen friss őrlésű tönköly lisztem, sütök is vele ezerrel, puszi érte innen is!Kísérlet képpen ugyanazt areceptet megsütöttem a hagyományos bolti lisztből és a Bezsától kapott friss őrlésűből is. A különbség ég és föld volt, hamarosan írok róla bővebben is. Egyelőre csak annyit, hogy a gyermekem, aki eddig nemvolt hajlandó megenni a tk. kenyeret, most nem tudtaabba hagyni.Egyfolytában azt hajtogatta, hogy ilyen finom kenyeret még nem evett, nem is érti


viktoria Előzmény | 2009.09.10. 10:18 - #6464

Szia Limara, jaj de örülök neki, Én nem tudom, hogy miért nem ismerik sokan, pedig annyira finom. Nálunk banánnak, de akkor majd egyszer biztos keverednek és sonkabanán hagyma lesz belőle  Átugrom Makóra a szomszédodhoz -- hi hi (nem is lenne rossz gondolat jól bevásárolni belőle télire)


Limara Előzmény | 2009.09.10. 10:14 - #6463

Sziasztok!

Viki!Én is ezta hagymát használom már jó ideje, itt sonkahagyma néven fut. Jó dolgom van, mert a szomszédok termelik! :))


ILDIKO Előzmény | 2009.09.10. 07:55 - #6462

Sziasztok!

Sok sok puszika dicseretkeppen amiert ilyen gyonyorusegeket "termeltetek".Csillagos 6-os!

Szaladok is robotolni, majd este bekukucs!

Mindenkinek kellemes, szerencses napot! Az eleszto szelleme legyen Veletek! /Jodaneni./

 


Ili49 Előzmény | 2009.09.10. 06:15 - #6461

Gratulálok mindenkinek, sok szép finomsághoz. Igazán ügyesek vagytok.   Tegnap én is sütére adtam a fejem, de sajnos képet már nem tudtam készíteni róla.                                                                   Limara hokaidó kalácsa volt az alap és nem kalácsnak hanem kiflinek formáztam meg. Amikor kisült  föztem vanilia pudingot és tortadíszítővel a kiflikbe nyomtam egy keveset. Nagyon finom volt, de mire észbekaptam hogy nimcs kép kifli sem volt.


viktoria Előzmény | 2009.09.09. 23:00 - #6460

Mariska kérésére, itt a banánhagyma. Az a baj, hogy a legkisebbet fotóztam le, ennél sokkal hosszabbak is vannak :)


viktoria Előzmény | 2009.09.09. 22:54 - #6459

Sziasztok profi pékecskék, nem szeretnék senkit kihagyni, igy név nélkül tiszta szivből gratulálok alkotásaitokhoz. Inycsiklandozó gusztusos finomságokat sütöttetek. Gratulálok. Viki


viktoria Előzmény | 2009.09.09. 22:52 - #6458

Sziasztok, hoztam Nektek a mai alkotásainat

kolbászos csavart kenyerem - saját kreálmány- még a nevét nem tudom :)

felvágva

banánhagymás kenyérkém

s ime, itt az egész csapat

 


bezsa Előzmény | 2009.09.09. 20:11 - #6457

Sziasztok!

 Moha azt olvastam, hogy pihentetni kell a lisztet, de szerintem az a finom lisztre vonatkozik.

A legértékesebb, a legdurvábbra őrölt liszt, amelynek magas a hamutartalma. Ezért, ha tehetjük, házilag frissen őrölt lisztet használjuk. A natura boltokban lehet elektromos és kézi asztali malmokat kapni, de ha nincs, jó a kávédaráló és a szita.

Forrás:www.gyomordoktor.hu/index.php

Viszont a teljes kiőrlésű gabonaliszt a benne található természetes zsiradék miatt gyorsan megavasodott, s a fehér liszt emiatt is legyőzte. Egy szó mint száz, a teljes kiőrlésű liszt egészségesebb, ha frissen őrölik, még inkább, mert benne maradnak a vitálanyagok. Vitaminok, ásványi sók, telítetlen zsírsavak, enzimek, nyomelemek, rostanyagok, valamint íz és szaganyagok. A fehér kenyér pedig jó. Finom. Könnyű. A jólét szimbóluma. S ízre sem megvetendő.

www.fmh.hu/fooldal-a_nap_temai/20090819_kerek_es_izes__mint_az_elet

- Lehetőleg frissen őrölt lisztből készítsük a kenyeret.

Forrás: www.biomalom.hu/index.php

Mitől más a ti kenyeretek?

Mi a biogabona egész szeméből készítjük a kenyeret, itt megemlíteném, hogy a teljes őrlésű lisztnél nagyon fontos, hogy a gabona BIO legyen. Mert a kommersz gabonából készült teljes őrlésű liszt tartalmazhat szermaradványt, nehéz fémeket, és gombafertőzés is előfordulhat, ami viszont a biogabonára nem jellemző. Tehát teljes őrlésű biolisztből, ami tartalmazza a hántrészt, köznyelven korpát, a liszttestet, amiből a fehér liszt készül, valamint a mag leglényegesebb részét, a csírát. A csíra tartalmazza a gabonában lévő E és B vitamincsaládokat, életfontosságú enzimeket, és az őserőt, amitől egy szem gabonából új élet indul. A csírába lévő olajok miatt, amik gyorsan oxidálódnak őrlés után, és ezért fontos, hogy frissen őrölt teljes őrlésű lisztet használjunk. Ezek adják a barna kenyér erejét. Napjainkban nagyon sok barna kenyeret lehet vásárolni az üzletekben, amelyek malátával festett fehér lisztből készülnek. A barna kenyér nem a színe miatt értékes, hanem a benne lévő energia, tápanyag, és rostanyag szolgálja egészségünket. Ahogyan a biogabona egész szemét használjuk Piszkei biokenyereinkhez, úgy válik a fogyasztó is egészségessé. A frissen őrölt, szigorúan ellenőrzött és minősített biogabonából készült liszt adja meg kenyereink kiváló minőségét, melyhez a jól képzett biopék és cukrász kollégák nem csak szakmai tudásukat, hanem szeretetüket is hozzáadják.

www.pekforum.hu/hirek.php

 

A teljes őrlésű listeknél ajánlják a frissen őrlést.

Lehet, hogy a fehér lisztre értik, de azt meg úgysem tudsz őrölni otthon. A tk. liszt hamarabb romlik. Azért is terjedt el jobban a fehér liszt. Az nem romlandó.

 

No ennyit tudtam egyenlőre hozzátenni.

 


Moha Előzmény | 2009.09.09. 19:05 - #6456

 Nagyon szépeket sütöttetek,gratulálok mindenkinek! 

Az utóbbi időben én is tapasztaltam,amit Bundik írt,nem lettek olyan szépek a kenyerek,mint szoktak. Mondjuk kidobni nem kellett,de nem volt olyan jó állagú sem,mint egyébként.

Az viszont érdekes,amit Limara írt a kenyérfesztivál kapcsán,hogy a Bezsa által frissen őrölt lisztből lett a legszebb a kenyér. Akkor most ez hogy is van? Nem értem,mert eddig én is úgy tudtam,hogy a frissen őrölt lisztet pihentetni kell.

Na mindegy, majd  jön Limara és eloszlatja a homályt a fejemben :))


Moha Előzmény | 2009.09.09. 18:55 - #6455

Sziasztok!

Hoztam egy kis kiflit: 

meg egy kalóriabomba édességet, ami a kakaós sajttorta névre hallgat.:


georgina Előzmény | 2009.09.09. 15:32 - #6454

Megsütöttem én is Limara briósát,nagyon finom lett.

Sajnos a kép nem jó minőségű,mert csak telefonnal tudok fényképezni,ezért nem hozok mostanában képeket.Limara,köszi a receptet!


georgina Előzmény | 2009.09.09. 15:20 - #6453

Sziasztok!

Gyönyörűségeket sütöttetek Pékecskék!Gratulálok!


HBKati Előzmény | 2009.09.08. 19:11 - #6452

Sziasztok!

Kislányok csak ámulok és bámulok ennyi csoda láttán!Felsorolni sem tudom,ki mit sütött,denem is próbálkozom vele,ne hogy valakit kifelejtsek!Szeretettel gratulálok!!!

A szokásos Limara jól beváltját sütögetem,de az utóbbi időben nem sikerültek valami fényesen.Úgy jártam én is,ahogy Bundik említette valamelyik nap az általánosban.De........de ez a mai már megmutatható.

És ilyen megvágva:


kiskukta Előzmény | 2009.09.08. 17:02 - #6451

Iza, azok a pillangók nagyon csábítók!

Liamra, a kiflid gyönyörűséges, mint mindig! Én is sikerrel használgatom a tejsavót, van mostanában belőle bőven.

Belly, a felhozatal csodálatos!

Viki, Mary, ti hozzátok mindig a formátokat!

Én mára ezt készítettem névnapi ajándékba, barackos faládikó, benne túrós tejszínes kérm van, barackkocákkal.

 


ILDIKO Előzmény | 2009.09.08. 15:21 - #6450

Sziasztok!

Lanyok, fantasztikus a "BANDA" ujra! Szebbnel szebb sutmenyek szuletnek! -csak faj a szivem hogy nem tudom megkostolni!. Kozben en is tevekenykedek azert, gyujtesben van aztan be lesz rakva. Nagyon ehes lettem most miattatok! Sajna ma nincs idom sutni, mert foznom kell es ezer a dolog.Itt most mara ujra nyar lett es szenvedek.De ne panaszkodjunk, mert hatha pocsek idok jonnek, inkabb izzadok.

Puszka mindenkinek, megyek  fozni./sult kolbasz, krpure, dinsztelt kaposzta,amugy savanyun. Ja es van kigyoretes-almas.

 


paariza Előzmény | 2009.09.08. 10:21 - #6449

Tegnap este kakaós pillangók készültek.


[Későbbi] [6794-6775] [6774-6755] [6754-6735] [6734-6715] [6714-6695] [6694-6675] [6674-6655] [6654-6635] [6634-6615] [6614-6595] [6594-6575] [6574-6555] [6554-6535] [6534-6515] [6514-6495] [6494-6475] [6474-6455] [6454-6435] [6434-6415] [6414-6395] [6394-6375] [6374-6355] [6354-6335] [6334-6315] [6314-6295] [6294-6275] [6274-6255] [6254-6235] [6234-6215] [6214-6195] [6194-6175] [6174-6155] [6154-6135] [6134-6115] [6114-6095] [6094-6075] [6074-6055] [6054-6035] [6034-6015] [6014-5995] [5994-5975] [5974-5955] [5954-5935] [5934-5915] [5914-5895] [5894-5875] [5874-5855] [5854-5835] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?