Ha nem is rendszeresen, de mostanában gyakrabban bekukkantok ide is, amikor a napi postámat nézem meg.
A sütésekről igen leszoktam, mert én jelenleg mindentől gurulok. Elkapott a banyakór minden nyavalyájával.
A beiglidnél szerintem az a gond, hogy nem voltak eléggé megkelve, az élesztő hirtelen aktiválta magát miután a tészta már bekérgesedett a sütéskor.
Az ujjnyira kinyujtott tésztavastagságot a legmesszebb menőkig be kell tartani. A tészta rugalmasan massziv legyen a dagasztáskor.
A töltelékek állagára is vigyázni kell. Nem folyhat, de túl kemény se legyen.
Érdemes az ünnepi beiglik előtt egy kis előzetes próbát tartani...
Az én beiglijeim se sikerülnek mindig kifogástalanra. A lisztminőségektől is sok minden függ.
Újabban a túrós batyu tésztáját kissé keményebbre hagyva többször sütöttem. Ez is egész jól sikerült.
Isten éltessen születésnapod alkalmábol sok sok szeretettel családod körében,jó egészséget kívánok! Sok szeretettel köszöntlek sok boldogságot kívánok 2010-ben.
Remélem a mai balesetedből hamar meg gyogyulsz. Üdv.Pannika
Másodszor gyors javulást a lábadnak, vigyázz magadra!
Kenyérke ha erre jársz kérdésem lenne! Én tavaly és azelőtt is sütöttem beiglit a te recepted alapján. Akkor gyönyörűek lettek, de idén kirepedtek, és laposak voltak.
Mit tettem rosszul? Látom írtad alább a tanácsaidat, az a kérdésem, hogy ha beigli készül,akkor leveszed az eredetileg 25 dkg vajat/margarint 15 dkg-ra? Tejet már eleve kevesebbet tettem bele, de talán még így is lágy volt a tészta.
Nekem pont azért ízlett a tiéd, mert nem volt zsíros-omlós tészta jellegű, hanem inkább "kalácsos". Olyan könnyű,finom tésztája volt.
Ha én írhatnám sorsod könyvét, szíved, lelked vágyát, életed örömét, oly széppé írnám, mint egy tündéri álom, a legboldogabb Te lennél ezen a világon! Boldog születésnapot!
Köszönöm kislányok! Sajnos, nem igazán kezdődött jól a napom A hét végén esett a hó, és nagy része lefagyott. Ma aztán reggel fél 7 óta egyfolytában esett a hó. Bementem a városba, és amikor kiszálltam a kocsiból, akkorát estem, hogy csak na. Ráestem a térdemre, majd négykézláb felálltam. Egy kicsit még fáj, de valszeg csak zúzódás, bár ez is eléggé fáj. Na, majd elmúlik. Mindenesetre emlékezetes nap marad számomra. Ráadásul akkora hó van, hogy csak na! Még mindig esik, nem győztem így is lapátolni. Aztán meg éjjel ráfagy a maradék az autóra, és reggel nem nyílik az ajtó, nem nyílik a csomagtartó. Brrrrrrrr. Én utálom a telet. Már a tavaszt várom! Látjátok, nagyon nyűgös vagyok, pedig..... Azért köszönöm még egyszer kedveskéim!
A liszt lehet tiszta sima is vagy kalácsliszt (sima és rétes keverve).
A 100 gr olvasztott margarin helyett 100 ml olajat használok. Ezzel kényelmesebb mint a margarint olvasztgatni a gépi dagasztáshoz. Ha a tésztából beiglit akarok/brióst, akkor 150 ml olajat teszek bele.
A beigli tésztájába némi +lisztet teszek, hogy formatartóbb maradjon.
A briósnál marad a lágyabb tészta, amennyire lehet.. Persze ne folyjon.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit