Szávai Kati! Még ma is azt mondom, hogy nagyon szuper lett, mert az ebédhez ebből ettünk. Én biztos vagyok benne, hogy újra és még sokszor el fogom készíteni, de így, ahogyan most. S még annyit, hogy már tegnap is -amig készült a tészta- valahogy hiányoltam a tésztából a cukrot. Ma jöttem rá, hogy kellett volna bele 5 dkg, de én elfelejtettem. Abszolut nem is hiányzott belőle.
Yldycoooooooooooooo!!!!! Gratulálok a -részemről hőn áhított- nagytepsidhez. No ebbe haboghat a hiboga
Sziasztok pékecskék.Igen rég jártam erre,de csak ámulok a sok sok finomság láttán.Mindenkinek nagy gratula.Limara.Ha emlékszel az email cimemre,légyszi jelentkezz már.Szükségem van a segitségedre.Sajnos az én üzeneteim) amiket neked küldök) mind visszajönnek.Üdvözlök mindenkit,jó sütögetést nektek.
Nagyon szuper lett a hiboga-d. Én is megcsinálom a hétvégén.
Kaptam tegnap az öcsémtől egy ilyent:
Ebben akarom megcsinálni.
Most a hétvégén zserbót sütöttem, szilvalekvárral, amit én főztem (pontosabban a sütőben sütöttem egyetlen gramm cukor és más adalék hozzáadása nélkül, csak tisztán szilvából)
Nekünk a bolti lekvár nagyon édes, ezért tavaly nyáron keresgéltem az interneten hogyan lehet úgy szilvalekvárt csinálni hogy se cukrot se édesítőt nem kell bele tenni, akkor találtam rá a receptre. Van egy pici szilvafánk, nem sok lett rajta, de a télen nem vettem lekvárt és még most is van pár üveggel.
Nézelődtem itt az oldalon, akkor láttam, hogy Iza megcsinálta a hiboga-t és be is másolta a receptet.
Igen, a tejet feffőzöm, forralom,és visszahűtöm! Ez azért szükséges, mert utána kevésbé képződik savó. /Hűlés közben nem szoktam kavarni, hanem a végén a "bőrös" föl alól öntöm ki a tejet./ Nem kefirrel, hanem élőflórás matur joghurttal kell beoltani! pl. Danon. 1-2 napi hűtőben állás után az ízek jobban összeérnek, s még finomabb!
Ha nincs házi tejed, a friss boltival is működik. A tartós nem jó hozzá!!!
Ha több időm lesz, leírom, hogyan kell gomolyát és sajtot készíteni.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit