Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Yldyco , köszönöm. Azt hiszem felfogtam. Úgy gondolod , hogy leszorítod a felső felét és ahogy göngyölöd ,kicsit húzol a tésztán , hogy hegyesre formálódjon felül ?
Bellus egy hevenyészett rajz a formázásról: (nem vagyok egy rajz tehetség)
A kis gombócot kisodrom ilyen hosszúkás alakura, aztán balról jobbra (vagy fordítva ez mindegy) összehajtom, így kaptam egy keskenyebb hosszúkás alakot. Alulról elkezdem feltekerni, úgy, hogy a tészta felső felét leszorítom, így ahogy hajtogatod felveszi a kifli jellegzetes hajtogatását, kicsit megnyomkodom lefelé, aztán jó alaposan megkelesztem, amíg ilyen szendvics kifli alakot vesz fel, aztán sütöm.
Nem tudom érhető volt-e? Jobban nem tudom lerajzolni. Ha legközelebb csinálok majd fotózom, ha így nem világos. Nem godoltam volna, hogy valakit érdekel a formázás, ezért csak a kész kiflit formáztam.
Receptet nem írok, én sima kenyér recit használok, pici, 50 ml tejjel, rozskovásszal, élesztővel.
Yldyco ezt a kis szendvicskifli receptet dobd már fel a bármitbe , különös tekintettel a formázásra . Pont ezen agyalok , hogy jó nagy bepakolós felületű , de könnyen harapható formájú péksütit készítsek.
Nekem olyan péksütiket kell sütnöm, amit meg lehet csinálni rendesen szendvicsnek, hisz a lányom és a férjem is visz magával kaját. A rendes kifli annyira keskeny, hogy abban nem fér bele egy felvágott karika, ezekben meg kényelmesen elfér, nem magasak, könnyű őket enni is. A család imádja.
Csináltam élesztőmentes rozs- és graham kovászt, ezekkel sütöm felváltva őket. Nálunk nagyon bejött a kovászos sütés, finom, ropogós, fantasztikusan laza bélzetű lesz a végeredmény.
Zsuzsa szerinted ezt a rozskovászt nem tudnám felhasználni az orosz kenyérnél? Ha nem, hát nem, csak egy ötlet volt.
Iza, Yldyco, már készül a túró, hogy majd bocivá alakuljon. (Itt nincs a magyar túrónak megfelelő áru.) Kíváncsi vagyok mi lesz belőle... Szívesen megkóstolnám Yldyco kiflijeit... a rozskovászban nagyon megbízom... A bocik is szépek!
Yldyco, ma már megint nem csináltam kovászt a fekete orosz kenyérhez mert állandóan el voltam foglalva és mire ráértem már nem lehetett a robotgéppel csörögni a szomszédok miatt. Sajnálom, mert már minden meg van hozzá. Remélem holnap. Holnap megmondom azt is mit használok a margarin helyett, de ma már nem vagyok életképes...
Bezsa ! Köszönöm a gyors infót, már megyek is az oldalra szétnézni. Tudod mi az érdeked, hogy én ezen az oldalon szoktam bogarászni, de még ömlesztve sehol sem találtam. Most jobban körül fogok nézni, s ha most sem találok, akkor e-mail-ben fogom megkeresni őket.
Nagyon szépen köszönöm.
Yldyco ! Jó kis sütiket hoztál. Engem a kiflid ejtett rabul, de most variálok ám rendesen, mert annyira ízlett az Ancsi tejfölös csigájának tésztája, hogy azt fogom megbuherálni, valami más összetevőkkel és nem fogom csa k egy részét tölteni valamivel.
Na ezt az éjjel még megálmodom, mert holnap már sütnöm kell valamit, ugyanis mindent megettünk. Talán reggelre még van két csiga és egy minbagett. Aztán éhenhalunk :)
Ha ömlesztve kéred és nem zacskóban akkor 445 Ft. kg-ja. Én a boltban 470-ért veszem persze kg-osan, Ráadásul nem is mindig kapok. Vigyázz ne haladja meg a 15 kg-ot a csomag, mert akkor 500 ft-tal több lesz a szállítás. Én későn vettem észre. Bár kiszámoltam, hogy ha 10x elmegyek a boltba venni és ebből általában 5 nem kapok akkor már ár alatt vagyok. Ráadásul mindig van itthon és szép a búza. Már régóta keresgéltem, örülök, hogy megtaláltam őket.
Ancsi ! Kegyetlenül sajnálom, de még a fagyasztóba sem került be egy darab sem. Ez a csiguci annyira finom, hogy már csak 4 db van belőle. Nem gondoltam volna, hogy ennyire megszeretjük. Köszönöm az ötletet :) Azt azért megkérdezném, hogy Te milyen mennyiségből készíted ? Én fél kiló lisztből csináltam és két tepsivel lett.
Az egyik darabot amikor kinyújtottam, ráraktam a tejfölt, sonkát, husos szalonnát, de a sajtot elfelejtettem. Akkor vettem már észre, amikor elkezdtem karikákra vágni.
A másiknál már ráraktam a sajtot, de nekem az előbbi, amiben csak a tetején volt a sajt sokkal jobban izlett.
Nyitom az ablakot jöhet pár darab ami nem fogy el nálatok. Küldheted fénypostán vagy utánvéttel is, tök mindegy csak jöjjön, mert nálunk ma fogyott el az utolsó. És ténylrg fincsi, de ne szerénykedj, mert nagyon szépek!!!!!!!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit